|
|
|
Тема
|
ами...хормонален дисбаланс
|
|
| Автор |
adonia (лудитооо) |
| Публикувано | 20.06.14 13:29 |
|
|
Здравейте,
Горещо се интересувам дали някой е имал подобни проблеми ,защото аз вече се виждам в чудо... Всичко започна преди близо година,когато поради незнайно каква причина се загледах в абсолютно нормалния мъх по кожата на лицето си и с многото си акъл,реших,че имам повишено окосмяване....Незнайно как,просто така ,на 23 години изведнъж ми се роди тази идея в главата.След което,тъй като ,срам не срам ще си призная,че съм склонна към обсесивни разстройства,започна едно лудо зяпане на всеки сантиметър по тялото,висене с часове пред огледалото,изследване от милиметри на всеки косъм.В семейството ми има двама лекари,които не преставаха да ме убеждават,че абсолютно всичко е наред и че дори имам по-малко окосмяване от нормалното,но аз четях из нета какви ли не страхотии от рода на хирзутизъм ,СПКЯ,тумори на надбъбрек и в болната ми глава се раждаха нови и нови депресивни идеи.Започнах да ходя по ендокринолози... ходих при няколко различни такива лица и всички бяха на мнение,че нямам абсолютно никакъв проблем с окосмяването,дори имайки предвид черната ми гъста и къдрева коса имам слабо окосмяване.Овнето обаче си е овне :Д и продължи да вярва и то все по-силно,че има някакъв хормонален проблем ,завишено ниво на мъжки хормони... Ходих през 2-3 месеца на гинеколог,всяка от ехографиите на яйчници показа нормални яйчници или в най-лошия случай единични кисти преди цикъл.Започнах да си изследвам мъжките хормони -тестостерон и дхеа.... пак така през 3-4 месеца,всеки път всичко в норма,тестостерон на долна граница..... но през това време аз тотално се сбърквах ... видех ли някой, дали тъмен или светъл мъхов косъм по тялото си ,направо се разтрепервах и вярвах,че едва ли не вчера е поникнал ,а досега ог е нямало ..... особено много ме притесняват единични по-тъмни косъмчета по брадичката.... макар и майка ми (лекар) и всичките ендокринолози казаха,че е нормално за доста жени,доста често е генетично предопределено... да имат подобни.... най-смешното е,че виждам ,че женското ми обкръжение,приятелките ми ,дори със светли коси ,са по-богато окосмени от мен и продължавам да се депресирам ,че съм зле....от доста време почти не ям ... просто не мога... слабея много -постоянно съм на нокти ... Последно преди около 2 седмици изследвах отново дхеа и тестостерон и тестостеронът си беше в норма.... 1.8 при граници 0.5 до 2.6,но въпреки нормата доста по-висок от предишните ми изследвания,при които обикновено беше около 1(макар,че казват,че дори всеки ден да се изследвам резултатите никога няма да бъдат едни и същи),но ДХЕА ми беше над норма -14.0 при горна граница 11.5.... Разбира се ,това тотално ме довърши.... Та,да си дойда на въпроса, по-точно въпросите.... 1.Каква е възможната причина за покачване на този хормон и върху какво точно влияе той ? 2.Възможно ли е,аз, с всичките тея нерви стрес нехранене и внушения да провокирам този дисбаланс? 3. Някоя мила дама от вас имала ли е подобен проблем ,внезапно увеличаване на окосмяването поради някаква конкретна причина ...?Изключително много ви благодаря,за търпението ,което ви е било необходимо да изчетете всичко това и ще съм невероятно признателна на всички за евентуални отговори.
| |
|
|
|
Изследвай си TSH, FT4, TAT, MAT, и си направи ехография на щитовидната жлеза. Тези "депресии", както ги наричаш ти, не са нормални. Щом се вманиачаваш толкова много, е почти сигурно, че имаш някакво заболяване на ендокринната или нервната система.
И - да, стресът категорично предизвиква хормонален дисбаланс пряко, както и всички други болести, освен ако не си техник в атомна подводница, войник, пилот-изпитател, печатар, миньор, сапьор, или нещо подобно.
------------------------------------------
| |
|
Тема
|
Re: ами...хормонален дисбаланс
[re: adonia]
|
|
| Автор |
Roxan*na (GG) |
| Публикувано | 21.06.14 23:41 |
|
|
Че нямаш хормонален проблем, а компулсивно-обсесивно разстройство....
което също си е проблем де...
Който си нема прублеми - си ги измисля. Ас кат'си имам маса прублеми - и не ми се налага да си измислем...
Жал ми е за оня мъШ дето ше влезне в живота ти...ше го побъркаш горкия....от тъпотия...
ПС: кфо ли щеше да бъде ако бех мъШ - щеше да падне едно мерене на патката, дали е дълга, а дали е къса, а дали е достатъчно дебела, а кфо излиза оттам...а топките дали са красиви. а космалаците да ги бръсна ли...а хормонално ли е да си отгледам космалаци и абе не съм ли побъркана да си отглеждам космалаци и защо бауси ми растат космаци под мишницата...
Оф - нема да свърщат нещасните луди....не останаха сертификати веке - раззеха се....
Боужей - накъде върви тоа свет....
Робът се бори за свобода. Свободният - за съвършенство.
| |
|
|
|
Ти ше додеш на мойта- ти ше додеш....
Ше доживеа деня да те вида да пофтареш кфото ас съм казала - и се басирам, че най-безсрамно ше отричеш, че си ме чел .....
Ах та ви е малко кърпела - бой по кратуната - БОЙ!
Робът се бори за свобода. Свободният - за съвършенство.
| |
|
Тема
|
Re: ами...хормонален дисбаланс
[re: adonia]
|
|
| Автор |
No_Go_ (непознат
) |
| Публикувано | 22.06.14 07:53 |
|
|
Питай личния си лекар за ДХЕА, ако много те притеснява. Ако наистина имаш повишено окосмяване и нормални / близки до нормалните нива на хормоните, вероятно е идиопатичен хирзутизъм, т.е. фоликулите ти отговарят по-силно на нормални хормонални нива (нищо страшно за здравето ). Ако те притеснява козметично, просто отиди на няколко сесии с лазер.
И ако се чувстваш постоянно изнервена, поговори с психолог, ще ти е от полза.
| |
|
|
|
|