Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 09:02 17.07.25 
Здравна
   >> Медицинска
*Кратък преглед

Тема За кафето  
Автор kokep ()
Публикувано29.11.13 17:24

Вярно ли, че разтворимото кафе, популярно още като нескафе, било вредно? От години пия само и единствено такова, чудя се какви ли поражения съм си нанесла

от другото ми става лошо, получавам сърцебиене, тревожност и тн. Разтворимото ми е вкусно и приятно като ефект.

Things can only get better

Тема Re: За кафетонови [re: kokep]  
Автор Дaвaщия и взимaщия (Истински.)
Публикувано01.12.13 11:21

Абе какви поражения ще си нанесеш от разтворимо кафе бе! Дядо ми 15 години е работил в уранова мина, 15 години в Кремиковци, и след това 30 години всеки ден пиеше по 1 кило от най-евтината ракия, без никакво спиране, и нищо му няма. Само малко виждаше извънземни накрая, ама намали пиенето и се оправи.

Ако има някаква вреда от разтворимото кафе, тя е нищожна. Аз имам заболяване на нервната система и пия едни противогърчови лекарства, от които не помниш какво си правил вчера. И ми викат, че като стана на 50 години, няма да си знам името. Обаче аз не съм съгласен, и мога да ти гарантирам, че най-вредното нещо е стресът. Когато изпитваш страх, притеснение, безпокойство и изобщо негативни емоции, тялото ти се пълни с изключително токсични вещества, които са 15 000 000 000 000 пъти по-вредни от което и да било кафе. Стресът ти натоварва всяка клетка на организма, и след време където си имала слабо място, от там ти избива всичко. Можеш да хванеш абсолютно всякакви болести, без да пиеш кафе, без да пушиш, без да пиеш алкохол и т.н, но да си под стрес продължително време.

Така че си пий каквото си искаш кафе, яж месо, пуши цигари, пий алкохол, НО мисли само за хубави неща. Това е същественото. Другото са глупости на търкалета. Разбира се има и едно правило, че дозата прави отровата, което също трябва да се зачита.

А и друго нещо е, че ти щом получаваш сърцебиене от толкова слабо кафе, и щом се вманиачаваш в такива дреболии, значи най-вероятно нещо не си добре с нервата, или с ендокринната система. Ако имаш някакви здравословни проблеми, търси проблем първо там.

------------------------------------------

Тема Re: За кафетонови [re: Дaвaщия и взимaщия]  
Автор kokep ()
Публикувано02.12.13 13:15

ами не ме тресат нерви, но една колежка - хипохонсрик от две сермици се опитва да ме вкара във филм с вредността на кафето. иначе просто еспресото не ми понася

Автор dama spatia (зеленоока)
Публикувано02.12.13 19:18

Чувала съм и аз , че нес кафето не е много полезно за сърцето. Сега може да не усещаш, но след време може и да ти се отрази, знам ли..... По колко кафета пиеш на ден?

Тема Re: За кафетонови [re: dama spatia]  
Автор kokep ()
Публикувано03.12.13 15:43

по двечки, едно у дома сутрин и едно на работа

Засега ЕКГ-тата са ми идеални, но да видим дали ще е така занапред.

Автор dnaunseq (пристрастен)
Публикувано12.12.13 16:49

Може ли да цитираш конретна статия. Попадали са ми притеснения само за това, че кафето може да съдържа някои алергени, което няма да е добре при постоянна консумация. Също така кафето се пече, а при печенето се отделят някои вредни вещества. Най-подходящо е да не е твърде изпечено (light roast вместо dark roast). За онези, които си следят холестерола, май имаше статии, че разтворимото или филтрирано кафе може да е по-безвредно, защото някакви вещества се отделяли и не влияели на холестерола. Другият ефект евентуално мисля, че може да е свързан с покачване на кръвното налягане, а при хронична употреба - някакво изменение на кръвоносните съдове, защото кафето по принцип оказва и такова влияние.

За съхраняването в алуминиеви опаковки, не знам дали оказва някаква вреда, но евентуално могат да се предпочитат стъклени такива. Проблемът при нес-кафето е че евентуално по-лесно можеш да покачваш дозата, докато вареното, дори да ти оказва (по-силен) алергичен ефект, няма да можеш да изпиеш много. Така че примерно казваш нес кафето е по-безвредно, но като качиш дозата се получава същото.

Също трябва да се довериш на корпорациите, че не правят някакви маймунджулъци да те пристрастят по-силно.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.