Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:23 03.07.25 
Здравна
   >> Медицинска
*Кратък преглед

Тема Парализа на крайници след обездвижване  
Автор Чиcтoмeтka (летяща метла)
Публикувано19.07.13 17:07

Темата е дълга, ще се опитам да я съкратя. Случаят е следният - мъж е блъснат от кола, счупен крак и рамо. В болницата го обездвижват за 3 месеца и половина след като оперират счупения крак, в резултат на което другият се парализира и не може да се свива и отпуска. Започва рехабилитация, която продължава повече от година, но кракът още не може да се движи.
Въпросът ми е - нормално ли е толкова дълго да продължава тази рехабилитация? Кракът още не може да се свива и отпуска нормално, не поема тежест, човекът не може да стои изправен, не може да ходи с патерици, а се налага да ползва проходилка. Казва, че имало атрофия на мускулите. Колко може да са атрофирали, че година и повече да не може да се изправи на крака - буквално?
Притеснен е, че е възможно лекарите и рехабилитаторите да го будалкат и да удължават излишно излекуването му. Надъхват го срещу болницата, в която е лежал и където се е парализирал вторият крак и изкарват своя принос изключително голям и трудоемък.

Разбира се, че не сте длъжни! Но аз също не съм длъжна!

Тема Re: Парализа на крайници след обездвижваненови [re: Чиcтoмeтka]  
Автор miata (добронамерен)
Публикувано25.07.13 14:17

На ваше място ще се обърна към поне още 2 мнения. Цяла година да няма промяна, би трябвало да ви накара да потърсите и друг специалист.
А дали при злополуката този крак не е получил увреждане, което в болницата не са установили и са лекували само счупения? В кой град живеете?

Тема Re: Парализа на крайници след обездвижваненови [re: miata]  
Публикувано25.07.13 14:28

София. Доколкото знам, парализираният сега крак се е движел до първата операция, но после се схваща.
Има някакво подобрение, но само ако се насили човекът да го движи, иначе кракът стои полусгънат в коляното и ходенето не се получава, което ме притеснява.
Сега са му казали, че има вкостенени образувания в коляното, които му пречат да свива и отпуска, ще прави още една операция за отстраняването им, но доколко ще помогне не смея да си мисля.

Автор miata (добронамерен)
Публикувано25.07.13 22:56

В коя болница лежи човекът? Сигурни ли сте,че сте попаднали на точния лекар? Все пак, обърнете се и към друг специалист. Идете в Горна Баня да направите една консултация. Не бих се осланяла на едно-единствено мнение, при положение,че цяла година почти няма промяна.

Автор dnaunseq (член)
Публикувано29.07.13 15:58

Колко време е продължила тази операция? Обездвижването дали е извършено правилно.

Тема Re: Парализа на крайници след обездвижваненови [re: dnaunseq]  
Публикувано29.07.13 16:41

Не знам дали е било правилно, той това се чуди. За продължителността - трябва да го попитам.

Автор dnaunseq (член)
Публикувано29.07.13 23:28

Понеже е имал счупване и на крака, и на рамото, да не са го поставили по неестествен начин на операционната маса?

Един невролог ще установи какво му е и в коя област е проблема, учудващо е да е в незнание за причината на състоянието си.

Тема Re: Парализа на крайници след обездвижваненови [re: dnaunseq]  
Публикувано30.07.13 11:37

Знам, че е учудващо, просто човекът е малко доверчив и наивен и се е оставил в ръцете на лекарите с пълната вяра, че ще му помогнат... Не се е получило точно така.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.