Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:22 16.07.25 
Здравна
   >> Медицинска
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Ривотрил/диазепам  
Автор mario.1993 ()
Публикувано21.10.12 12:02

Страдам от депресия+натрапливо тревожно разстройств+социална фобия.
Лекувам се със антидепреснт золофт. Случайно попаднах на ривотрил,близък роднина го пие. Установих че ми помага много,подорява социалното функциониране ,успокоява ме и виждам света по-оптимистично и не мисля за самоубийства. Мислех,че золофтът премахва тревожността и е така,но от ривотрила в добавка към него се чувствам добре. Как ще прозвучи ако питам психиатъра да ми изпише успокоително,за предпочитане диазепам заради по-ниската цена? Какво - влизам и казвам:може ли ривотрил или диазепам,с тях съм човек",няма ли да прозвучи нагло да изнудвам рецепти.

Редактирано от mario.1993 на 21.10.12 14:32.

Тема Re: Ривотрил/диазепам [re: mario.1993]  
Автор Orcad (регистриран)
Публикувано22.10.12 09:43

Защо просто не отидеш на свободен прием при друг лекар?
Разкажи му това, което си написал в клуба.
Прекалено сериозно звучи това, което си написал за състоянието си, за да се доверяваш на клубни съвети, които не винаги са професионални.

Тема Както казват:нови [re: mario.1993]  
Автор Phillip (-; свежъ :-)
Публикувано23.10.12 13:17

На лекар и адвокат всичко се казва. Пък той ще прецени и или ще ти изпише или не. Няма да те бие, я!

Тема Re: Ривотрил/диазепамнови [re: mario.1993]  
Автор OldWitch (титулована)
Публикувано26.10.12 23:17

Това са транквиланти. Виж какво пише за тях

Транквилизаторите (успокоителните средства) се използват като допълнителни и временни средства при тревожни и депресивни състояния.

Те имат бърз първоначален ефект върху тревожността и могат да се използват в началото на лечението, когато антидепресантите все още не са достигнали пълноценната си ефективност.

Продължителността на лечение с транквилизатор трябва да бъде възможно по-кратка поради риск от зависимост и се преценява от специалиста, който води терапията.

При правилно водене на лечението транквилизаторите премахват тревожността без да имат „приспиващ” ефект през деня.

Транквилизаторите могат да предизвикат зависимост при безконтролна и продължителна употреба. Затова те се предписват на специални („зелени”) рецепти за точно определен период и в точно определена доза и количество.

Спирането на транквилизатора трябва да бъде постепенно по схема, която ще се уточни от специалиста. Рязкото спиране на терапията може да доведе до „синдром на отнемане”. Това все още не означава зависимост към медикамента.

Истински ценното го нося в себе си, но слепите няма как да го видят.

Тема Ха-ха-ха...нови [re: mario.1993]  
Автор Дaвaщия и взимaщия (Истински.)
Публикувано27.10.12 18:28

Ще ти разкажа някои неща, и горещо те съветвам да ги асимилираш веднага, защото е в твой интерес.

"Депресията" и "фобиите" не се лекуват с Диазепам и Ривотрил, а със серотонинови блокери. С Диазепам и Ривотрил се лекува епилепсия, и никой нормален лекар няма да изпише някой от тези два медикамента на 18-годишен тъпак. Тези лекарства се изписват само на хора, които страдат от епилепсия и ще умрат без тях. Това са двата медикамента, които предизвикват възможно най-тежката физическа зависимост, измежду всички наркотици и транквиланти, за които се сетиш.

Преди няколко години взимах безразборно всякакви твърди наркотици и транквиланти, но дълго време не развих нито психическа, нито физическа зависимост. Пиех Диазепам и Ривотрил от дъжд на вятър, но един ден реших да започна да си ги пия по-често, защото ми беше тъпо, а имах купища от тях.

Пиех си Диазепам, Ривотрил, метадон, алкохол, Зопиклон, Ксанакс и GHB на поразия. По едно време започна да ми прави впечатление, че се уморявам много лесно и ми е някакво много странно... След няколко дни както си стоях в стаята, първо чух, че братовчедка ми надува някаква музика на долния етаж, а след това нещо викаше там под прозореца. Тя уж от доста време не беше в София, но явно се беше върнала. След малко излязох, не я видях никъде и реших да попитам дали се е върнала, като отговорът на баба ми беше, че тя изобщо не си е идвала. След 2-3 часа загрях, че съм изпаднал в абстиненция и халюцинирам.

Интересното е, че аз пиех Диазепам или Ривотрил веднъж на 1-2 дни, но тези два медикамента имат много дълъг плазмен полуживот и дори да пиеш по едно хапче на 2-3 дни, за 1-2 седмици развиваш физическа зависимост, абстиненцията от която е толкова дълга и мъчителна, че на практика е почти непреодолима.

Ако не знаеш, абстиненцията от хероин трае 5 дни и по време на нея не можеш да умреш. Абстиненцията от Диазепам и Ривотрил трае между 1-2 месеца и половин година и вероятността да умреш по време на нея е около 20%. Спирането с намаляващи дози трае от половин година до 3 години.

Аз съм минал през нея и ти казвам, че ако изпаднеш в това състояние, ще си готов да дадеш всичко, за да спреш абстиненцията и да ти се върнат старите "фобии". Няма да изпадам в подробности, но накратко по време на абстиненцията от Диазепам или Ривотрил - всичко ти е като на анимационен филм по 24 часа в денонощието, имаш силно сърцебиене по 24 часа в денонощието, изпитваш нечовешко отчаяние и напрежение 24/7, гуваш гласове, спиш по 2-3 часа през нощта, чувстваш мозъка си като прегорял и не можеш да разсъждаваш. И това трае толкова дълго, че ти изглежда сякаш винаги ще си така. Размазващо е.

Освен това ти казвам, че Диазепам нито успокоява, нито ти оправя настроението, нито е приспивателно. Той е направен за лечение на епилепсия. За Ривотрил важи същото, макар че той успокоява малко повече от Диазепам, но също е толкова опасен.

Ако мислиш да почваш с Диазепам или Ривотрил, по-добре почвай с хероин или морфин. Много по-безопасно е, а и за разлика от Диазепам, ще те успокои и ще ти премахне всички депресии и паранои.

Опичай си акъла!

------------------------------------------

Тема Re: Ха-ха-ха...нови [re: Дaвaщия и взимaщия]  
Публикувано27.10.12 19:45

викам, да не му излизаш с познания за хапчета,

а тихо да го кротнеш с препоръка за друг лекар
с малко приказка, ама доброжелателно
пича го е закършил с друго
............
нека отиде на лекар със съответната подготовка, лекар,
който не е посягал към шкафа с ампулите и хаповете, под ръка
............
доброжелателно правя тази препоръка
не ти излизам със знания за ...
биолог съм, теоретичен
нямало наркомани сред нас, според даскали по биохимия,
нека сам избере пътя пича
.........
останалото е вятър и мъгла,
в зоната на здрача
нека сам избере

Тема Re: Ха-ха-ха...нови [re: Orcad]  
Публикувано27.10.12 20:37

В отговор на:

викам, да не му излизаш с познания за хапчета, [..]

Аз пък викам да се гръмнеш. Мнението ти е неадекватно, неграмотно и безпредметно.

Публикувано27.10.12 20:54

еби се в гъза
боклук наркомански
нищо не ти вдява тъпата недоучила чофка
парцал, недомислен
.............
Бирата да изтрие мнението ми, ако сметне, че съм прекалил
............
ти си боклук!
ън`д`р стеенд?
парцал с хапчета
свиня
.................
боклук!
човека имаше искрени въпроси в клуба,
а не....
велико знаещи
махай се,
шти скърша главата
боклук тъп
...................
Бира!
извинявам се
издивях малко от тоя измет, със съветите, и знаенето
.....................
извинете ме клуб

Редактирано от Orcad на 27.10.12 21:02.

Тема Re: Ха-ха-ха...нови [re: Orcad]  
Публикувано27.10.12 21:30

Ти си слабоумен.

Публикувано27.10.12 21:43

барем, не съм наркоман
..............
ако не си забелязъл, клуба е за взаимопомощ
човека питаше
честта изисква отговор в час,
а не слабоумни писания, с привкус на наркотици
.............
отговори на човека с въпросите
той пита с въпрос,
а не се прави на прекалено умен
.............
скучен си

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.