|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
Прекомерна сънливост
|
|
| Автор |
Linchpin (откровен) |
| Публикувано | 26.06.10 00:55 |
|
|
Може ли да е в следствие от диабета (тип 2)?
Постоянно ми се спи. Вярвайте ми, страх ме е да седна някъде на обществено място, понеже почти веднага ме наляга дрямка. На работното място също избягвам да сядам на стол поради същата причина. На какво може да се дължи това? Личният лекар предположи, че не мога да се наспя в следствие от хъркането и ми препоръча едни лепенки за носа, но ефекта от тях беше нулев. С кого да се консултирам и къде да търся помощ?
| |
|
|
|
Статията е за прекомерна уморяемост, но често нещата са свързани
| |
|
|
|
Благодаря за инфото, може би моят проблем да е в някой от описаните в статията, но ясно е , че причините са твърде разнородни и поради тази причина, вероятно ще трябва да се срещна със специалист в тази област, но не знам какъв точно. Трябва да установя каква е причината, понеже този ми недостатък ми създава твърде много неудобства.
| |
|
|
|
Според мен трябва да посетиш невролог. Виждала съм тук из клубовете стари теми за проблеми със съня, можеш да потърсиш. Едното беше сънна апнея, за хора които могат да се задушат в съня си. Имаше и за хора, които заспиват по всяко време, не си спомням медицинското название.
Би било добре да спортуваш нещо.
| |
|
Тема
|
Re: Прекомерна сънливост
[re: 4ereshka2]
|
|
| Автор |
CиcиO9 (нищо лично) |
| Публикувано | 27.06.10 09:15 |
|
|
Бих описала и следния проблем, ако някой може да изпрати полезен линк - човек, който спи всекидневно между 10 и 12 чАса през деня (професията му е нощна) и винаги се събужда уморен, все едно, че не е спал изобщо. Доста шокиращо. А иначе нощната работа не му пречи, от малък е бил тип "сова" - от хората, които са по-работоспособни нощем, не могат да заспиват рано, а при ранно ставане половината от сутринта са почти неадекватни. Тази категоризация напоследък доста навлиза в употреба, дори се започна дискусия против ранното започване на училище, поради точно тези специфики на организмите на някои деца.
"Защо да е лесно, като може да е трудно...MADE IN BG"
| |
|
Тема
|
[re: CиcиO9]
|
|
| Автор |
NikiFin (рекордьор) |
| Публикувано | 27.06.10 23:27 |
|
|
според мен този човек просто е преспал
| |
|
|
|
Тази болест се казва "narcolepsie" .
| |
|
|
|
Опитай с guarana . Сигурно го има в БГ .
| |
|
|
|
10х, ще проверя с Гугъл за какво иде реч...
На български почти нищо не излиза, само преводи от английски, но "хващайки" общия смисъл на написаното, намирам доста сходства между описаното и моите проблеми.
Ще потърся гуарана- дано тя да има някакъв ефект, понеже кафетата нямат. Енергийните напитки също нямат някакво "особено" действие.
Редактирано от Linchpin на 28.06.10 01:59.
| |
|
Тема
|
[re: CиcиO9]
|
|
| Автор |
Linchpin (откровен) |
| Публикувано | 28.06.10 01:20 |
|
|
И аз съм си мислил по въпроса... тъй като по-рано в продължение на 6-7 години работих на 12-часови смени по схема: дневна- нощна- 2 дни почивка, та дали тогава нещо не ми се "раздрънка" биологичния часовник?!?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|