|
|
|
Тема
|
Бенка ,порязана.
|
|
| Автор |
Tia maria (член) |
| Публикувано | 16.03.12 16:01 |
|
|
Племеника ми е ходил да се постригва и фризьорката го е порязала. Бенката е като грахово зърно ,на врата му. Сега кърви,дребна работа , сложихме йод.
Опасно ли е? За какво да следим, евентуално? Защото нали казват ,че тия ,кожните образувания не трябва да се пипат , разраняват...УФ!
| |
|
|
|
Нека за всеки случай да отиде на кожен лекар , за да го прегледа лекар. Ако прецени, че бенката трябва да се махне, може да пристъпи към премахване / с лазер/. Ако не му пречи, трябва да внимава, да не я разранява. Следващият път, когато отиде да се подстригва, може да помоли фризьорката да внимава да не я нарани.
| |
|
|
|
Най-добре потърсете онкодерматолог - бенки с подобен размер често са потенциално злокачествени и при нараняване може да започне процес на злокачествена трансформация. Подобни бенки трябва да се изсекат от квалифициран хирург с поне 2-3мм здрава кожа около тях, никакво лазерно премахване.
Коткотрепач
| |
|
|
|
Той звънна на личната-тя се позасмяла на притесненията му... Вече забравихме,но си прав ,трябва да се отнесем по сериозно защото малките камъчета обръщат колата.
Благодаря на всички за отговорите! Желая ви здраве и усмивки !
| |
|
Тема
|
Re: Бенка ,порязана.
[re: Tia maria]
|
|
| Автор |
Pия (неописуема) |
| Публикувано | 23.07.12 17:04 |
|
|
Моята също толкова голяма я изряза хирург-онколог .В никакъв случай с лазер.
Би ми местна упойка и за 0,15 мин. бях готова
| |
|
|
|
|