Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 04:57 14.11.25 
Здравна
   >> Медицинска
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема безсъние след инсултнови  
Автор Petar Kostadinov (непознат )
Публикувано26.02.12 09:43

Баба ми е на 82 г. има атеросклероза, паркинсонова болест, но си е едно съвсем нормално бабе. Случвало се е да забравя понякога, но си е съвсем в час, а и има съвсем лек тремор в едната ръка.

На 11 февруари получи лед инсулт с лява парализа. Закарахме я в болница, при което тя беше адекватна мърдаше си крайниците само леко беше изкривена в лицето, а лекарката каза, че нямало съмнения за инсулт и е било най-вероятно стеснения на кръвоносните съдове. Не я приеха .... и ние си я върнахме вкъщи, повикахме лекар, които и изписа още няколко медикамента като тромбекс, бетасерк, сермион и отделно тя си ги взима лекарствата, които и са за сърце и тн.
При нито един от двата инсулта не се е оплаквала, че я боли нещо - дори и при втория път когато падна и си удари главата. При ретгена от спешното казаха, че нищо по сериозно засегнато не се виждало.
Проблемът, който е доста по сериозен - тя не може да спи. В началото твърдеше, че нещо я задушава, но тя си пие лекарствата за сърце, и постоянно караше родителите ми да я вдигат, да сяда, да ляга пак, някой да има до нея да я подпира.
Това със задушаването премина, но тя пак не може да спи по цели вечери и пак отново - иска да седне, иска да легне, жадна е, повече възглавници. Личния ни лекар и изписа зопиклон - с него спа само първата вечер след това повече не и подейства. Диазипамът също ... нито спи, а е замаена цял ден. Психиатърът и изписа .... ремирта, но ефект и от него няма. (може би трябва да се взима по дълго време)
Какво да правим.... това някаква прекалена нервна възбудимост ли е? Тя имаше депресия преди и най-вероятно пак я е "ударила" Как да я успокоим? Защото според мен, аз не съм лекар, но така си мисля, тя не може да се възстанови точно заради това, че не може и да спи както трябва. Като не е спала е отпусната и нито може да се правят упражненията нито нищо. Какво ще ни посъветвате?

Тема Re: безсъние след инсултнови [re: Petar Kostadinov]  
Автор Дaвaщия и взимaщия (Добре познат.)
Публикувано26.02.12 11:05

Диазепам е изключително опасен и тежък медикамент и щом той не помага, значи едва ли някой медикамент изобщо ще помогне... разбира се изключвайки упойките.

Всъщност предполагам, че Ривотрил ще я приспи, обаче имайте предвид, че започне ли да пие Диазепам или Ривотрил всеки ден, или дори през ден, до 2 седмици ще развие непреодолима физическа зависимост и ще трябва да ги пие до края на живота си.

------------------------------------------

Тема Re: безсъние след инсулт [re: Petar Kostadinov]  
Публикувано26.02.12 18:18

Ще продължим с ремирта засега, защото го даваме от няколко дена и ще видим какво става. Тя си е имала депресия и преди и пиеше серопрам...

Автор Rapidfire (магьосник)
Публикувано26.02.12 19:43

Слединсултната депресия е често явление. Един от признаците за депресия е именно бесънието. Освен това когато човек не се движи и повече лежи е нормално през нощтта да не може да спи.
Понякога Radedorm е добросредство на избор. Това е приспивателно.
Ако серопрам е помогнал пробвайте най напред с него, но преди това се посъветвайте с лекуващия невролог.

Трябва да правим добро от злото, защотото то няма от какво друго да бъде направено

Редактирано от Rapidfire на 26.02.12 19:45.

Публикувано27.02.12 08:49

Прочетох за слединсултната депресия, че възпрепятства оздравяването и способността за движение.
Не знам какво да правим на кой психиатър да отидем.... ние сме от Бургас и ако може да препоръчате някой...

Автор Kи. (не позна)
Публикувано27.02.12 12:35

Д-р Костов , "Николай Чудотворец".

Тема Re: безсъние след инсултнови [re: Kи.]  
Публикувано27.02.12 14:14

Добър лекар ли е д-р Костов?

Автор Kи. (не позна)
Публикувано28.02.12 14:10

Ами да ,затова го написах.
Пред кабинета му винаги има много хора , освен че е опитен специалист ,е и много внимателен .

Автор kokep (awakening)
Публикувано28.02.12 19:19

На мен Ремирта ми помогна при безсънието определено. Помолете доктора вместо Диазепам да изпише Транксен - по-пречистен е и по-добър при депресия и безсъние, но трябва да се взима не повече от 3 месеца. На мен ми помогна при постравматична депресия и сега вече спя като пич без никакви лекарства. Успех!

Things can only get better

Публикувано29.02.12 13:15

Здравейте
днеска психиатъра изписа анафранил да пие, сутрин -2, а на обяд 1, като вечер да продължаваме с ремирта по 1 хапче....

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.