Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:48 14.11.25 
Здравна
   >> Медицинска
*Кратък преглед

Тема лимфаденитнови  
Автор ab12345 (минаващ)
Публикувано13.11.11 22:58

В края на октомври изкарах грип, като едновременно с това се увеличиха два лимфни възела на шията от лявата страна. След спадане на температурата (след 2-3 дни) лимфните възели не намаляха, така продължи близо седмица, после пак вдигнах температура, и единият лимфен възел (поне така ми се струва) се поду много, на другия ден (5-и ноември) още повече. Отидох на зъболекар, каза, че не е от зъбите, и оттма направо в Спешното отделение на ИСУЛ. Приеха ме веднага (бях се подул като плондер) във 2-а УНГ клиника (д-р Стоянов/ д-р Аврамов, д-р Тодорова, ...). Направиха ми кръвни изследвания, кардиограма. Пет дни бях на венозни антибиотици (медаксон). Възелът спадна значително, но не съвсем, и ме изписаха на 10-и ноември, но не можаха да ми кажат точната причина. Последният ден ми направиха някакви изследвания на гърлото, като преди това ми впръснаха много неприятна упойка в ноздрите и гърлото. Казаха, че вероятно е зъб.
Направих си панорамна зъбна снимка по препоръка на зъболекаря ми, но на нея той не можа да види очевиден проблем. Сега в четвъртък ще правя изследване в Централна стоматология за потенциални фокални инфекции под мъртвите зъби, които биха могли да са причина.
Откакто ме изписаха, т.е. от 10-и ноември в къщи пия антибиотик на хапчета (Аксеф), но възелът си стои същият по размер и не намалява. Почвам да се притеснявам. Иначе се чувствам горе-долу нормално.
Ако не са зъбите, то каква може да е причината?
Имам хроничен фарингит, тонзилит, афти, вероятно и синузит, ...
Възможно ли е причината да е физическо пресилване (тази година имах няколко такива, а съм на 47 г.), и при понижен имунитет и слаб организъм да е "избило"?
Някои препоръчват да ида в болница "Света Анна" (Окръжна) - там има клиника по лицево-челюстна хирургия (проф. Радомир Угринов)?
Ще съм благодарен на всякакви компетентни съвети.

Тема Re: лимфаденитнови [re: ab12345]  
Автор World Champ ()
Публикувано14.11.11 22:44

На мен доктори са ми казвали, че понякога може да отнеме много време да спадне лимфен възел... но л. възли са само един симптом, ако д-рите хубаво те прегледат и изключат някакво заболяване, не се притеснявай! Аз имам от поне 10 години увеличени лимфни възли на шията, които обаче до ден днешен не спадат, нито пък са ми открили някакво заболяване. Въпреки, че съм минала на разни изследвания. Важното е да следиш за промени, например да не растат още повече.

"Patience is not my strongest virtue." Jacob Black, "Breaking Dawn"

Тема Re: лимфаденит [re: World Champ]  
Автор ab12345 (минаващ)
Публикувано15.11.11 18:12

Благодаря за успокоението. Надявам се, че Вашият лимфен възел е малък.
Моят в момента е колкото голяма джанка и не е мръднал от една седмица. Четох някъде, че спадането на лимфен възел може да продължи и месеци. Хич няма да е естетично, ако се получи така. Но повече антибиотици няма да пия.
Чудя се ако не спадне до 1-2 месеца, дали да не го оперирам, т.е. да го извадя. Не знам зали ще е удачно, защото в лимфните възли се произвеждат левкоцити (бели кръвни телца), които са основата на имунитета.

Тема Re: лимфаденитнови [re: ab12345]  
Автор World Champ ()
Публикувано15.11.11 18:56

Ами и на мен ми казаха, че най- добре е да го махнат, защото така най- добре могат да го изследват. Моят не е много видим, само чрез докосване се усеща, че е увеличен, но е не по- голям от 3-4 см. Ако го оперираш, ще ти останат още много л. възли, където ще произвеждаш достатъчно левкоцити.

"Patience is not my strongest virtue." Jacob Black, "Breaking Dawn"

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.