Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:04 13.11.25 
Здравна
   >> Медицинска
*Кратък преглед

Тема Моля за съвет-болка в стомаханови  
Автор otovino (смъртен)
Публикувано18.10.11 23:20

Здравейте,искам да изложа проблем,който имам с детето/момче на 11 год/.От 1 седмица има оплакване за болка в стомаха/и преди година имаше но бързо отшумя/.Болката е високо,над пъпа,появява се без значение дали е ял,какво е ял и т.н.Откакто е така яде може да се каже диетично,без никакви дразнещи храни.От време на време казва,че не го боли или малко го боли,но после пак започва и така...Аз не мога да намеря връзка с храната.Давахме болкоуспокояващи-бускулизин,спазмалгон,еспумизан,масло от копър.Опитвам да запища час за гастро-ентеролог-казват ми че има свободни часове за след 2седмици,месец и т.н.Това не ме устройва,т.е докато дойде този час искам да направя нещо,поне от някакво лекарство да минава докато се открие причината.Отидох на частен преглед при гастроентеролог,гледа го на ехо-нищо му няма-да яде моркови и да ляга по корем,имал газове.Няма газове!Аз имам и знам какво е,знам как се подува стомаха и втърдява,а неговия е мек.Онзи ден вече много се оплакваше,говорих с личната по тел.,попитах я да отдем ли в Пирогов,да видим има ли нещо спешно,ако няма -да се поуспокоим и може пък да ни насочат нанякъде.Тя каза-да,идете.Там ни изпратиха при хирург.Този човек ни намрази още като влязохме,какво правим там,прескачали сме личния лекар и един вид-да си спестим някой платен преглед.Моите обяснения,които описвам в момента не помогнаха.Все пак го прегледа.Въпрки грубото му отношение/към мен по-специално/ми изглеждаше на лекар,който си разбира добре от работата.Каза,че нищо му няма,стомаха,корема са меки,но пусна изследвания кръв и урина само за мое успокоение.Попитах го да се насочим ли към друг вид специалист,като се приеме,че не е за хирург.Каза -НЕ,на сина ви нищо му няма.Кръвната картина е перфектна,всичко в норма,в урината също с изкл.на наличие на малко кетони,които хирурга,който дойде след него на смяна прие като възможна лабораторна грешка.Изписа гореспоменатите и познати ни болкоуспокояващи и така.Резултата е-никакъв ефект.Детето се оплаква почти нон-стоп.Приемам че може да е на "нервна почва",но не знам какво да правя.Пак ще го водя по лекари,защото не знам какво да правя.Моля ви,ако имате някакви идеи,ако сте се сблъсквали с нещо подобно-кажете нещо.Не приемам,че си измисля,въпреки че ми е минавало през ума,защото не виждам каква да е логиката,неговата.Той е тип чревоугодник,слаб е,но обича леко пикантни неща,нормалните детски глупави храни,мисля без да прекалява,ограничавала съм го от тях,а сега е напълно лишен и даже сам се чуди,каква НЕдразнеща храна да яде,за да не е вредно,да не го боли.Не знам,не знам,въртя се в някакъв затворен кръг от мисли и нищо не измислям,трябва да ходи на училище,иначе ще изпусне страшно много,пускам го така с болката и се чувствам ужасно.Благодаря предварително,ако някой пише нещо

Тема Re: Моля за съвет-болка в стомаханови [re: otovino]  
Автор bira_moreМодератор (бира)
Публикувано19.10.11 00:53

Мисля си за язва или гастрит - разликите в началото са по скоро количествени.
Лечението е медикаментозно. Има една комбинация от направо "чудодейни" антибиотици - с много гаден вкус, който остава поне ден след приема, а се приемат по схема.
Ама - това са стари, доста стари данни. Днес се надявам да има по качествени лекарства. И във всички случаи е редно да ги изпише гастроентеролог.
Антибиотиците са за да се ликвидира хеликобактер пилори, след което стомаха оздравява. Разбира се в бъдеще пак може да се зарази, ама ако стомаха е здрав - резистентността е добра - тоест не е задължително да направи пак язва.
Поне така аз се излекувах преди 15тина години, и с минимум диета (просто непрекалявам) - нямам никакви проблеми.
Гадно е доказването на язвата - може с рентген, може с гастроскоп - все гадни или вредни манипулации. Другия вариант е лечение на сляпо, ама - само ако гастроентеролог прецени.

В Пирогов са така - ако не си в кома, начи не си за тях. Стреса им е много и.....

Може да опитате с алмагел (или алмагел А - с аналгетик) или някакъв аналог - .
Има разни гадни вируси, които правят такива проблеми, та може и да си му мине.
Все пак търсете добър гастроентеролог, да обърне внимание на детето.

Bеer? Mоre?

Автор ratna ()
Публикувано20.10.11 20:59

Е личната никакво ли лечение не ви назначи ?
аз един месец пих Lansopral и ми мина стомаха , без инквизиторските изследвания на гастроенеролозите

Редактирано от ratna на 20.10.11 21:02.

Автор Бepeзka! ()
Публикувано20.10.11 21:04

Не мога да ти помогна с медицински съвет, само да ти кажа да не спираш да търсиш лекар и диагноза. Става въпрос за твоето дете, то няма на кого другиго да разчита. ХодИ при един, при друг, все ще попаднеш на компетентен доктор.
Но не спирай, докато не се изясни ситуацията. Ехограф може би ще е добре, да се види дали няма някакви образувания, не дай Боже.

Автор gwentin (непознат )
Публикувано24.10.11 09:28

Имам го същото в 4-ти клас.Вечно я боли корем?!? Минали сме през лекари и изследвания -нищо.Сега й даваме капки Гастроцид или Кармолис като се оплаче.Тя не се оплаква лятната ваканция и мисля,че просто е стресирана.Освен,че на всичко отреагира със стомаха /аз бях така пред всеки изпит/,той е и слабото й място.Вирусите по-често са там,отколкото в гърлото и носа,като при брат й.Тя си беше и такова бебе,с по-често повръщане,запек и т.н.Просто мисля,че всеки има слабо място и без да неглижирам вашия проблем,ще кажа,че при нас действа по-добре "ще ти мине или ето ти капки",отколкото тюхкане и прекалена заинтересованост,диета,които допълнително обременяват психиката.Успех.

Тема Re: Моля за съвет-болка в стомаханови [re: gwentin]  
Автор otovino (смъртен)
Публикувано24.10.11 12:05

Благодаря на всички,че взехте отношение и дадохте съвети от своя опит.Накратко-добрахме се до детски гастро-ентеролог-доцент Юлия Ковачева.Определи го като вирус с гастритни прояви и изписа Дуспаталин и Квамател.Не назначи други изследвания,което ме успокоява,че не е нещо сериозно.Спря да го боли-това беше целта ми,естествено внимаваме и с храната.И аз мисля,че стомахът му е слабото място.А относно тюхкането-не съм от тези които веднага хукват по доктори,пробвам с каквото мога,давам лекарства,които знам или сме ползвали друг път,веднага спирам дразнещи храни,но когато няма ефект-нормално е да потърся помощ на друго ниво.Отговор като "Нищо му няма" не ме устройва,защото ме поствя в безизходна ситуация."Нищо сериозно му няма" е друго и съчетано с подходящи лекарства за такива ситуации успокоява и мен и детето.Благодаря още веднъж!

Тема Re: Моля за съвет-болка в стомаха [re: otovino]  
Автор gwentin (непознат )
Публикувано24.10.11 12:22

Радвам се,че вече всичко е спокойно при вас.Нямах предвид вие да си казмате,че нищо му няма,а на детето да му го казвате/ може и не с тези думи/.Отворих пак вашата тема,защото съм сбъркал капките.Вместо Иберогаст,съм написал неволно Гастроцит,което си е по-сериозно лекарство.

Тема Re: Моля за съвет-болка в стомаханови [re: gwentin]  
Автор otovino (смъртен)
Публикувано24.10.11 23:00

Аз имах предвид,когато лекар ми каже така и ни изпратят "поживо-поздраво"вкъщи без решение,защото не знам какво да правя.Да чакам да му мине ли това дето нищо не е или да отида при друг.:)

Автор ha! (дрисльо)
Публикувано31.10.11 12:47

Браво маме!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.