Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:16 13.11.25 
Здравна
   >> Медицинска
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Микроспория - мерки?нови  
Автор alkor1 (ентусиаст)
Публикувано17.02.11 22:42

Здравейте,

Преди около 2 месеца забелязах петно с диаметър 10мм на едната ми гърда. GP-то ми каза, че е микроспория (вече беше към 15мм). Третирах го една седмица с йодасепт, мислех, че се е справил, но минаха още 2-3 седмици - неизчезва зачервяването, а вече си личи че се разраства (чак днес го премерих с линия) > 30мм + ново огнище на 10см в ляво.

Рядко имам сърбеж (лек).

Какви мерки да предприема, до лекаря не ми се ходи пак за същия проблем, а и така и не си взех предписания медикамент.

Не знам дали се вижда достатъчно ясно, но според мен си продължава да си вирее

<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от alkor1 на 17.02.11 22:45.</EM></FONT></P>

Редактирано от alkor1 на 17.02.11 22:59.

Тема Re: Микроспория - мерки?нови [re: alkor1]  
Автор World Champ ()
Публикувано17.02.11 23:18

Това на картинката прилича изцяло на ringworm. Ето ти извадка за този вид гъбична инфекция, само че е на Англ. Ако искаш превод, кажи и ще ти пратя, но основно ти трябва крем против гъбички.

Treatment
Ringworm usually responds well to self-care within 4 weeks without having to see a doctor.

Keep your skin clean and dry.

Apply over-the-counter antifungal or drying powders, lotions, or creams. Those that contain miconazole, clotrimazole, or similar ingredients are often effective.

Wash sheets and nightclothes every day while infected.

A severe or persistent infection may require treatment by a doctor. Antifungal pills may be given and are necessary if your hair is infected. Prescription antifungal skin medications, such as ketoconazole, are stronger than over-the-counter products and may be needed. Antibiotics may also be needed to treat related bacterial infections.

Infected pets also should be treated.

Expectations (prognosis)
Skin medication is usually successful at treating Ringworm within 4 weeks. If your ringworm infection is severe or resistant (meaning that it does not respond well to self-care), it will usually respond quickly to antifungal pills.

Complications

Spread of ringworm to other areas

Bacterial skin infections

Contact dermatitis or other skin disorders

Side effects from medications

Calling your health care provider
Call your doctor right away if you have any signs of a bacterial infection, which can result from scratching. These signs include swelling, warmth to the touch, sudden worsening in redness of the patches, red streaking, pus, discharge, and fever.
Call your doctor if:

Ringworm infects your scalp or beard.

Your skin does not improve after 4 weeks of self-care.

Prevention
To prevent ringworm:

Keep your skin and feet clean and dry.

Shampoo regularly, especially after haircuts.

Do not share clothing, towels, hairbrushes, combs, headgear, or other personal care items. Such items should be thoroughly cleaned and dried after use.

Wear sandals or shoes at gyms, lockers, and pools.

Avoid touching pets with bald spots.

Желая ти успех!

"Age is just a number, baby!" Jacob Black, "New Moon"

Автор Sargonlll ()
Публикувано18.02.11 11:56

Според мен е рак на гърдата. Трябва да се отреже без излишно протакане!

Тема това вече минава всички границинови [re: Sargonlll]  
Автор 4ereshka2 (ветеран)
Публикувано18.02.11 14:05

на простотия

Тема Re: това вече минава всички границинови [re: 4ereshka2]  
Автор Sargonlll ()
Публикувано18.02.11 14:12

Благодаря! Знаех си, че един ден ще ме оцениш по достойнство!

Тема Дрехи; медикаментнови [re: Sargonlll]  
Автор alkor1 (ентусиаст)
Публикувано18.02.11 19:55

Meрси, World Champ,
Ще си взема утре:

или
Други предложения?
Този път ще го третирам 3-4 седмици

А дрехите трябва ли да се обеззаразяват?

<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от alkor1 на 18.02.11 19:56.</EM></FONT></P><P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от alkor1 на 18.02.11 19:57.</EM></FONT></P>

Редактирано от alkor1 на 18.02.11 19:58.

Тема Re: Дрехи; медикаментнови [re: alkor1]  
Автор World Champ ()
Публикувано18.02.11 21:33

Моля, за мен е удоволствие. Ако КЛОТРИМАЗОЛ не помогне (на мен не ми помага за гъбички и ми причинява много сърбеж), вземи миконазол, при мен той трепе всичко. Но това е само лично мнение, де. На мен ми го предписа Личната лекарка, защото първото не ми помогна. За дрехите, кърпите за къпане и чаршафите, ги сменяй всеки ден и пери в пералня. Това е достатъчно. Важно е, ако живееш с други хора, те да не ползват твоята кърпа за баня например, тъй като гъбичките са заразни.

Успех!

"Age is just a number, baby!" Jacob Black, "New Moon"

Тема Re: Дрехи; медикамент [re: World Champ]  
Автор alkor1 (ентусиаст)
Публикувано19.02.11 18:22

Взех си Дактакорт с mikonazol, ще пиша отзиви

Тема Re: Дрехи; медикаментнови [re: alkor1]  
Автор Sargonlll ()
Публикувано23.02.11 12:27

К`во стана, излекува ли си циците?

Само да не кажеш, че са станали и по-големи...

Автор tra_la_la_la_li (непознат )
Публикувано15.03.11 02:42

Йодасепт е твърде слабо. Купуваш си антимикотичен спирт от аптеката за 2 лева. Казва се антимико-бета. Мажеш сутрин и вечер в продължение на 14 дни. Мажеш засегнатите места и половин см. около тях. Може доста да те боли, подобно на сипване на сол в рана, но помага гарантирано срещо микроспория! През деня може да се мажеш с антимикотично кремче, низорал, примерно или каквото и да е друго против гъби от аптеката. Не слагаш никакви лепенки, марли и гледаш да носиш свободни дрехи от естествени материи. След 3-4 дни ще забележиш първото подобрение, но не спирай с мазането до пълно излекуване.

Микроспорията е силно заразна!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.