Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:03 09.11.25 
Здравна
   >> Медицинска
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Екзема по дланитенови  
Автор bObbO (понякога bobo)
Публикувано10.01.11 18:48

Здравейте, не знам как точно се казва това заболяване, затова пускам снимка. "Притежателката" е жена, около 40 годишна, има го и на двете длани. Не знам има ли значение, но ръцете й са студени целогодишно, дори и лятото, а през зимата чак до посиняване. За проблема от снимката са й давани разни мазила, но нямало ефект.

Да попитам тук, като по-широка аудитория - какво е това, каква би могла да е причината и ако знаете да предложите някакви бабини лекове? Или лекарства, за които знаете, че дeйстват?

Тема Re: Екзема по дланитенови [re: bObbO]  
Автор ur4e69 (баба Вихронрав)
Публикувано11.01.11 10:14

Ох, ама това е ръка на 100 годишна. Да не е нещо автоимунно? Не залагай на бабини илачи, потърсете специалист.

Тема Re: Екзема по дланитенови [re: ur4e69]  
Автор ha! (дрисльо)
Публикувано11.01.11 10:31

Ааако наистина си "(баба Вихронрав)", много са на зле нещата. Консултирай се и с други специалисти, хапченцата нещо не помагат. Не пиша наизуст, прегледах ти последните клубни участия.

Автор ha! (дрисльо)
Публикувано11.01.11 10:32

Любопитно ми е "как се казва" това заболяване. Какви изследвания са правени, как всъщност "живее" тази ръка - отношенията и с вода, козметика...

Автор Иrлoтepaпeвт,Фитoтepaпeвт (и Лекар)
Публикувано11.01.11 11:40

Може да се опита лечение с акупунктура, въпреки, че кожните болести са типично упорити.

Иглотерапевт и Фитотерапевт

Тема Re: Екзема по дланитенови [re: ha!]  
Автор bObbO (понякога bobo)
Публикувано11.01.11 18:46

Не знам как се казва заболяването, не зна ми с какво е лекувано, само се вижда, че засега е неуспешно. Ръцете са на колежка, и доколкото ми е известно отношенията им с вода и козметика са възможно минимални. Не работи с вода и химии. Туй нещо се появило преди една-две седмици, но не съм сигурен дали не съм го виждал (в много по-лека степен) предишни години.

Тема Re: Екзема по дланите [re: bObbO]  
Автор bira_moreМодератор (бира)
Публикувано11.01.11 19:51

Ми единственото е кожен лекар. Може да е екзема, може да е невродермит, може да е още нещо. Има и цяла плеяда от наистина гадни заболявания - автоимунни, на които това може да е симптом. А може да пиша и глупости - с кожните бях на вие.
Имах един невродермит - няколко квадратни сантиметра на крака. Мазах го с какво ли не. Накрая - отидох на доктор - на частно, той ми забърка някакъв бъркоч и 2 - 3 седмици по късно проблема изчезна напълно.
Демек в моя случай е било да се ползва правилния бъркоч.

Bеer? Mоre?

Тема Re: Екзема по дланитенови [re: Иrлoтepaпeвт,Фитoтep]  
Автор Rapidfire (магьосник)
Публикувано11.01.11 22:09

А може и да се отиде на кожен лекар!

И не само може а и е задължително!
А може и да спрете да си правите евтина реклама по клубовете, г-н Войников!

Трябва да правим добро от злото, защотото то няма от какво друго да бъде направено

Автор princesse_azur (tam-tam)
Публикувано12.01.11 01:08

Да вземе хомеопатни гранули- Anagallis 30 ch, 3 гранули по 3 пъти на ден. Смучат се. Един час преди ядене.

Тема Re: Екзема по дланите [re: bObbO]  
Автор ha! (дрисльо)
Публикувано12.01.11 11:24

Я, изкочи зайчето! 1-2 седмици. Ха-ха! Прощавай.
Тези работи си трупат с години, докато избият през яката кожа, лечението също трае дълго и всъщност това дето писа в началото, че се мазало с какво ли не са пълни глупости. Една обикновена уртикария се повлиява след 2-3 месеца, какво да говорим за нещо дето още не го знаем какво е.
Колежката ти да се хване подръка и да се води на кожен лекар и послушно да изпълнява.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.