|
Тема
|
Кръвни изследвания- спешно
|
|
Автор |
4ereshka2 (ветеран) |
Публикувано | 01.12.10 11:01 |
|
Тези дни ми се налага да си направя кръвни изследвания- пълна кръвна картина. Доколкото знам това се прави на гладен стомах. Обаче аз имам доста ниско кръвно и сутрин за да се освестя пия конска доза кафе и малка закуска. Та искам да попитам, ако преди изследванията си изпия кафето и хапна малко, това ще се отрази ли на други показатели освен на кръвната захар?
Редактирано от 4ereshka2 на 01.12.10 12:03.
| |
|
Ще се отрази - не знам до колко, ама се отразява и на еритроцити и малко повече на левкоцити.
Bеer? Mоre?
| |
|
Благодаря бира, жив и здрав.....Вероятно ще хапна плод, за да не ми призлее..
| |
|
Вземи плодчето със себе си и го хапвай АКО ти призлее.
*SOCMOB- Standing on corner minding own business
| |
|
Най-добре вземи някой да те придружи до изследванията, защото на теб е по-вероятно да ти призлее от самовнушение, отколкото от реални обстоятелства
И като ти се казва-на гладно, означава на гладно...никакъв плод, дъвка, бонбон, вода и пр.
Ако искаш правилни резултати де
| |
|
Можеш да хапнеш един залък, колкото да не ти стърже стомахът, но не повече и без кафе. Аз като бременна беше абсурд да издържа без залък хляб, тъй като стомахът ми конвулсираше от глад, но това не се отрази върху захарта, беше дори ниска.
| |
|
На гладно е редно да ги направиш, Черешке.
Даже, ако ще ти изследват и липиден профил, предишната вечер след 20.00ч. е добре да не консумираш нищо.
Вода може да пиеш.
"Човек,който желае настойчиво нещо,ще принуди съдбата да отстъпи." ЛЕРМОНТОВ
| |
|
Залък хляб предизвиква каскада от реакции. Когато кръвта мине покрай панкреаса, се отделя глюкагон, който пък стимулира отделяне на инсулин.
Така че в крайна сметка се отделя инсулин "превантивно" за да не се получи пик на захарта.
Ако си хапнала 1 залък, напълно възможно, при нормална реакция да получиш по ниска захар от колкото без споменатия залък.
Bеer? Mоre?
| |
|
със сигурност трябва да е на гладно,само на малките деца може след ядене доколкото знам.
| |
|
|
|
|