Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:54 15.07.25 
Здравна
   >> Медицинска
*Кратък преглед

Тема Кръвни изследвания- спешнонови  
Автор 4ereshka2 (ветеран)
Публикувано01.12.10 11:01

Тези дни ми се налага да си направя кръвни изследвания- пълна кръвна картина. Доколкото знам това се прави на гладен стомах. Обаче аз имам доста ниско кръвно и сутрин за да се освестя пия конска доза кафе и малка закуска. Та искам да попитам, ако преди изследванията си изпия кафето и хапна малко, това ще се отрази ли на други показатели освен на кръвната захар?

Редактирано от 4ereshka2 на 01.12.10 12:03.

Тема Re: Кръвни изследвания- спешнонови [re: 4ereshka2]  
Автор bira_moreМодератор (бира)
Публикувано01.12.10 19:21

Ще се отрази - не знам до колко, ама се отразява и на еритроцити и малко повече на левкоцити.

Bеer? Mоre?

Тема Re:нови [re: bira_more]  
Автор 4ereshka2 (ветеран)
Публикувано01.12.10 23:23

Благодаря бира, жив и здрав

.....Вероятно ще хапна плод, за да не ми призлее..

Тема Re:нови [re: 4ereshka2]  
Автор drek (хирургоид)
Публикувано02.12.10 07:51

Вземи плодчето със себе си и го хапвай АКО ти призлее.

*SOCMOB- Standing on corner minding own business

Автор LlRA.. (мission)
Публикувано02.12.10 09:59

Най-добре вземи някой да те придружи до изследванията, защото на теб е по-вероятно да ти призлее от самовнушение, отколкото от реални обстоятелства

И като ти се казва-на гладно, означава на гладно...никакъв плод, дъвка, бонбон, вода и пр.
Ако искаш правилни резултати де

Тема Re: Кръвни изследвания- спешно [re: 4ereshka2]  
Автор пayлинa дeл вaлиe (член)
Публикувано02.12.10 10:11

Можеш да хапнеш един залък, колкото да не ти стърже стомахът, но не повече и без кафе. Аз като бременна беше абсурд да издържа без залък хляб, тъй като стомахът ми конвулсираше от глад, но това не се отрази върху захарта, беше дори ниска.

Автор saksun (непозната)
Публикувано02.12.10 11:47

На гладно е редно да ги направиш, Черешке.

Даже, ако ще ти изследват и липиден профил, предишната вечер след 20.00ч. е добре да не консумираш нищо.
Вода може да пиеш.

"Човек,който желае настойчиво нещо,ще принуди съдбата да отстъпи." ЛЕРМОНТОВ

Тема Re: Кръвни изследвания- спешнонови [re: пayлинa дeл вaлиe]  
Автор bira_moreМодератор (бира)
Публикувано02.12.10 18:58

Залък хляб предизвиква каскада от реакции. Когато кръвта мине покрай панкреаса, се отделя глюкагон, който пък стимулира отделяне на инсулин.
Така че в крайна сметка се отделя инсулин "превантивно" за да не се получи пик на захарта.
Ако си хапнала 1 залък, напълно възможно, при нормална реакция да получиш по ниска захар от колкото без споменатия залък.

Bеer? Mоre?

Тема Re: Кръвни изследвания- спешнонови [re: bira_more]  
Автор roni7777 (непознат )
Публикувано04.12.10 12:42

със сигурност трябва да е на гладно,само на малките деца може след ядене доколкото знам.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.