|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Високо кръвно
|
|
Автор |
_nielka_ (непокорна) |
Публикувано | 26.11.10 11:29 |
|
От една- две седмици брат ми има оплаквания свързани със стягане и притискане в слепоочията и в тила, световъртеж, замайване, умора, тежест в гърдите! А снощи направи криза и се наложи да повикаме бърза помощ/ която дойде след 1час, но това е друга тема/ дошлия екип му измери кръвното налягане 145/95, казаха, че е от преумора и си заминаха, но от вчера до сега той е с постоянни оплаквания, както при кризата- стягане в гърдите, изстиване на крайницие, изпотяване, замаяност, затруднено дишане, а от време на време не може да обясни какво става, като дезориентиран е! След два- три часа отиваме при личната и където трябва за пълни изследвания, но до тогава........! Той е на 27г и досега е бил в цветущо здраве, спортува активно, води здравословен начин на живот! Принципно работи в чужбина като спасител и от както се е прибрал преди един месец не е добре! Снощи екипа от бърза помощ ни изплашиха с едно изказване, че може да е малария, която върлува по островите.............много моля да се включите с коментари, страшно е притеснен!
Благодаря предварително
| |
|
Мога да се включа в коментарите само с пожелания да се оправи бързо. Наистина ще стискам палци да е наред всичко
За слушането на чалга,нямате никакво оправдание!Вие просто сте малоумни!
| |
|
Благодаря ти, тъкмо тръгваме към личната!
| |
|
Кръвното не е чак толкова високо. Брои се за най-леката форма на хипертония, която може да има много обяснения - например спрял е да тренира....
Може да е и някаква инфекция. При маларията имаме цикличност на пристъпите, освен при най-тежката при която пристъпите на практика се сливат, ама тя е много тежка и брат ви щеше да е не само замаян.
Все пак ако "нормалното" за брат ви кръвно е например 110 - 60, повишението е голямо и би могло да обясни проблемите.
Bеer? Mоre?
| |
|
Принципно нормалното му кръвно налягане е идеалното- 120/80, а сега варира постоянно, днес му го мериха два пъти и беше 125/90 и 110/80 в разстояние на 1 час..........просто незнам как да си го обясня! Колкото до маларията, се информирах че се характеризира с висока температура, а той няма такава! Симптомите не отшумяват постоянно го тресе, ръцете му са направо мокри, има стягане в гърдите, а вратът му и главата отзад са вдървени! След час отиваме в Пирогов /имаме близка, която работи там/ и ще му бъдат направени всякакви изследвания, надявам се да не е нещо сериозно !
| |
|
По скоро инфекциозна болница. Не сте за Пирогов.
Bеer? Mоre?
| |
|
Моля ви, кажете ми към какво ви насочват тези оплаквания! Ако решим да отидем до инфекциозната към кого да се обърнем там, бихте ли ми препоръчали добър специалист?
| |
|
Току що се прибираме от Пирогов, кръвната картина, урината и кардиограмата, които направихме са в норма! Поставиха му диагноза Вегетативна дистония! Как мислите имаме ли нужда от още изследвания?
| |
|
Ако е вегетативна дистония - няма нужда от нищо, освен малко почивка, малко тренировки и такива неща.
Ако съм на ваше място, бих посетил и инфекциозна болница. Няма към кого да ви насоча, просто отивате, споменавате че са ви наплашили с разни глупости от сорта на малария, и ако може все пак и те да си кажат мнението до колкото човека се връща от район в който има не само малария.
А аз мога само да теоретизирам. Има един куп тропически болести, които е добре да бъдат хващани на време. Ама може да е вегетативна дистония - и да няма нужда от нищо повече освен почивка, тренировки, може би разходки из планините, и евентуално лека корекция на кръвното.
Bеer? Mоre?
| |
|
Да, имате право, по-добре е да се изследва, за да се отхвърлят и тези опасения и се отдаде най- после на почивка, защото наистина през последната година имаше малко повече грижи, което всъщност би могло да бъде в основата на всички оплаквания!
Благодаря отново
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|