| 

| 

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)

| 
                   Тема
                    | 
                     ОТРЯЗАНИ ПРЪСТИ! 
 | 

|  
| Автор | 
papeto (непознат
) |  
| Публикувано | 31.10.10 22:06 |  
             |  
           | 

Здравейте, преди два дни брат ми си отряза два пръста на лявата ръка - показалеца и средния, като безименният пръст е със засегнати сухожилия, но са го спасили. Пръстите са отрязани до второто кокалче от върха към дланта. Притеснява ме, че вдига температура, а лекарите са му спрели всички лекарства. Температурата е до 38 градуса,  има ли начин да се вземат предварително мерки за да не се получи някаква инфекция и нормално ли е да вдига температура????

|   |  

| 

|  
           | 

Когато му сменят превръзките да сложат чист мед направо на раните . Меда е като антибиотик и спомага за бързото зарастване. При всяка следваща превръзка да се почисти меда около раната/не от самата рана/ и да се сложи нов мед. Да не се употребява вода за почистване на раните.  За температурата да пие магнезий.Аптекаря  ще каже по колко  мг на ден.

|   |  

| 

|  
           | 

Ами не са ли му дали поне 1 седмица да пие антибиотик?? Защо са му спрели лекарствата?

|   |  

| 

|  
           | 

Значи раните не бива да се мокрят с вода, а това докога? За меда незнам дали лекарите ще позволят да им се бърка в работата, докато сменят превръзката, но ще му купя от аптеката магнезий. 
 Аз също много се учудих, когато са му спрели лекарствата, чувала съм че при всички дават антибиотик най-малко 5 дена.

|   |  

| 

|  
           | 

Ти май не живееш в България. Кой лекар тук ще позволи подобна "глупост", щото според тях всичко алтернативно е пълна глупост.
  Не гледайте как изглежда, разберете какво Е

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
                     Re: ОТРЯЗАНИ ПРЪСТИ! 
[re: paзбиpaм]
 | 

|  
| Автор | 
инaт (скромничка) |  
| Публикувано | 03.11.10 22:58 |  
             |  
           | 

И на мен ми резнаха два преди две години,един алтав колега им видя сметката за части от секундата , спещно пришиване и приковаване след около 3 часа,седмица в болница с постоянно вливане на антибиотик.На първа превръзка хирурга имаше добра новина за мен,че не са отхвърлени,благодарих му,а той каза,че е направил каквото може,останалите 50 процента са от моя си организъм дали приема реимплантацията.
 Е,при мен травмата беше точно на ставите,не мога да ги сгъвам и разгъвам,защото липсваха части от костите,но...все пак ги имам като помощни...
   Температура вдигах от притеснение,но според мен много помогнаха системите,незнам какво са спестили за сметка на брат ти,просто питайте.
  При мен проблема беше с обезболяващите,сред нощите съм вила като вълк,а ми предлагаха диазепам... кво да ти кажа...бедна държава,бедни болници,краде се много за сметка на ей такива като нас.
    За болката изобщо няма смисъл да говоря,а и...как се преживява такава загуба...само ние си знаем...

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
                     Re: 
[re: papeto]
 | 

|  
| Автор | 
инaт (скромничка) |  
| Публикувано | 03.11.10 23:18 |  
             |  
           | 

Никаква вода поне до махане на конците,на превръзка се залива обилно с кислородна вода,понеже болката при отлепянето е ужасна добре е да се изчака да покипи малко и да е по-щадящо за пострадалия да могат да се отлепят марлите,след свалянето на старата превръзка бързичко изсъхва след кислородната вода,маже се обилно с Йодасепт и ...нови чисти марли.
   След махането на конци и евентуално пирони каквито имаше при мен,задължително физиотерапия с ток и магнити,аз понеже се вслушвам и в бабешки рецепти правех два пъти на ден киснене в тетра /смрадлика/ дори при набрали гной рани тетрата отваря и изсмуква гнойта.
  Дано да съм била полезна с нещо,искрено съчувствам на брат ти,понеже съм го преживяла и му желая скорошно възстановяване поне колкото е възможно.
   Два месеца след случката леееекичко се опитвах да мия чинии,тва го казвам,защото знам,че всеки в това положение има много въпроси..."Кога ще мога евентуално да правя нещо?" Дано не е левичар и това да е ценната му ръка,защото при мен беше на дясната и...не е за разправяне как се учех всичко с лявата да върша.

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
                     Re: ОТРЯЗАНИ ПРЪСТИ! 
[re: инaт]
 | 

|  
| Автор | 
paзбиpaм (перде) |  
| Публикувано | 04.11.10 00:46 |  
             |  
           | 

Оф, тежко.
  Не гледайте как изглежда, разберете какво Е

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
                     Re: 
[re: инaт]
 | 

|  
| Автор | 
papeto (непознат
) |  
| Публикувано | 06.11.10 23:02 |  
             |  
           | 

Така, сега да ви обясня какво става с брат ми...
 ВЕЧЕ пие антибиотик, може дори да го е изпил, в началото не пиел, защото някаква сестра недовидяла в картона, или там където гледат, че му били изписани. Това - няма да коментирам.
 Казаха, че когато стигнал до хирургията, пръстите му вече били посинели и нямало как да ги спасят, освен това били и с натрошени кости. Вече не вдига температура. Но ходи на работа, вдига тежки неща с гипса на тази ръка и казва, че доста го опъват шевовете. Гипса бил, защото има засегнат нерв на безименния пръст, това е третия засегнат, който са спасили. 
 Към инат: Искрено съчувствам и за твоите пръсти, сърцето ми се свива като си помисля как един млад човек може да се справи и да живее с такъв недъг, това винаги ще го кара да се чувства непълноценен (неговите пръсти почти никакви ги няма) и ще едно вечно неудобство, дори когато болката отмине. Аз не мога да свикна с тази мисъл, пък незнам на вас какво ви е.
 Благодаря за помощта, ако някой се сети за още нещо, ще следя темата, всичко е от значение.

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
                     Re:Ходи на работа??????? 
[re: papeto]
 | 

|  
| Автор | 
инaт (скромничка) |  
| Публикувано | 07.11.10 22:15 |  
             |  
           | 

Къде живеете,бе хора? С тази адска болка не мога да си го представя,въпреки че не съм лигла и прага на болката ми е непоносим за много хора,аз нямах гипс заради стърчащите пирони и ми се вееха като прани гащи.Незнам...сега като се замисля май приемането обратно на част от тялото е много по-болезнена от ампутацията,но пък все пак ми е останало нещо,а при него загубата е наистина голяма.
   Ужасно е както и да го погледнеш...като цял живот си вадиш хляба именно с тия двете...Много е трудно в началото,ужасно трудно е да го приемеш,свикването идва по-късно,болката,гледката,това всеки ден да установяваш,че нещо дребничко на пръв поглед ти не можеш да го правиш или поне не толкова бързо и естествено...В началото даже носех ръкавица не просто защото беше зима,а и заради неестественото стоене на пръстите,не съм фанатичка на тема как изглеждам,но все пак съм жена и ми беше кеф поне през отпуските /работата ми беше мръсна/ да се поглезя с маникюр...познай дали го правя сега Не си и помислям,просто се радвам,че и това ми остана.
   И още нещо да ти кажа...аз лично не харесвам думата "недъг" , това слага група хора в някаква графа,дето на никой не им пука за тях.Айде ние сме изгубили пръсти,ама можем да ходим,да чуваме,да виждаме...Има толкова по-страшни съдби...
    "Недъгавите" са другаде, имат време за губене в парламента,бъгнати са им мозъците,отдавна си мечтая за парламент от болни,инвалиди,пенсионери,студенти ,млади и стари майки,роднини на убити и безследно изчезнали,безработни българи...да има лек полъх на социална политика,щото ние отдаааавна сме в десета гпуха
    Само искам още да те питам...защо пръстите са били толкова зле?Колко време е минало до хирургията?Първата реакция в подобен случай е падналото в кофичка с  лед и по най-бързия начин в близката болница.

|   |  
  |   

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
 |  
 |   
 |