Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:31 16.07.25 
Здравна
   >> Медицинска
*Кратък преглед

Тема Проблем със сърцето? ЕКГнови  
Автор sv51 (непознат )
Публикувано28.10.10 15:59

[image]http://yabe1.snimka.bg/maternity/kar.544832[/image]
Здравейте,
напоследък имах проблеми със съня, след това сърцебиене свързано с тревожност, и изобщо спах по 1-2 часа на нощ само.
В понеделник отидах на изследвания, направиха ми ЕКГ и лекарите бяха много разтревожени - моля кажете ми дали имам сериозен проблем, това на снимката е кардиограмата. На 60 години съм, жена.
Когато е правена ЕКГ почти не бях спала през нощта, не знам това дали има значение, когато легна по корем сърцето го чувам как тупти силно, иначе се чувствам добре и нямам болки.
Преди 6 месеца беше добре кардиограмата, но това преди 5 дни когато стана - не знам дали е сърцебиене само или друго.
Между другото пия ренаприл за високо кръвно от 6-7 години.
Също, дали е възможно да са ме наплашили умишлено докторите пък ЕКГ-то да е добре? (с цел "някой лев")
Благодаря...

<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от sv51 на 28.10.10 16:00.</EM></FONT></P>

Редактирано от sv51 на 28.10.10 16:01.

Тема Re: Проблем със сърцето? ЕКГнови [re: sv51]  
Автор LlRA.. (мission)
Публикувано28.10.10 18:18

Дано не си тръгнала към прояви на сърдечна недостатъчност.

Тема Re: Проблем със сърцето? ЕКГнови [re: sv51]  
Автор bira_moreМодератор (бира)
Публикувано28.10.10 23:42

Това което мога да видя аз (нямам много опит) е ST депресия. Което може да се дължи на различни увреди на сърдцето или прием на лекарства.
В общи линии добре е да отидеш на преглед при кардиолог.
До колко проблемите се дължат на ЕГНто, прием на лекарства, ефекта на повишеното кръвно налягане или на проблеми в кръвоснабдяването на сърдцето - само кардиолог може да прецени, и дори и той ще иска допълнителни изследвания (най-вероятно).

Bеer? Mоre?

Тема Re: Проблем със сърцето? ЕКГ [re: sv51]  
Автор пayлинa дeл вaлиe (член)
Публикувано30.10.10 09:35

Възможно е да е и от недоспиването, нещата са свързани. Аз също имах безсъние, тревожност и сърцебиене, но само по вечерно време, изкараха го следродилна депресия. Но пък ЕКГ-то си беше добре.
А не казаха ли докторите защо са разтревожени?

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.