|
Тема
|
Проблем със сърцето? ЕКГ
|
|
Автор |
sv51 (непознат
) |
Публикувано | 28.10.10 15:59 |
|
[image]http://yabe1.snimka.bg/maternity/kar.544832[/image]
Здравейте,
напоследък имах проблеми със съня, след това сърцебиене свързано с тревожност, и изобщо спах по 1-2 часа на нощ само.
В понеделник отидах на изследвания, направиха ми ЕКГ и лекарите бяха много разтревожени - моля кажете ми дали имам сериозен проблем, това на снимката е кардиограмата. На 60 години съм, жена.
Когато е правена ЕКГ почти не бях спала през нощта, не знам това дали има значение, когато легна по корем сърцето го чувам как тупти силно, иначе се чувствам добре и нямам болки.
Преди 6 месеца беше добре кардиограмата, но това преди 5 дни когато стана - не знам дали е сърцебиене само или друго.
Между другото пия ренаприл за високо кръвно от 6-7 години.
Също, дали е възможно да са ме наплашили умишлено докторите пък ЕКГ-то да е добре? (с цел "някой лев")
Благодаря...
<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от sv51 на 28.10.10 16:00.</EM></FONT></P>Редактирано от sv51 на 28.10.10 16:01.
| |
Тема
|
Re: Проблем със сърцето? ЕКГ
[re: sv51]
|
|
Автор |
LlRA.. (мission) |
Публикувано | 28.10.10 18:18 |
|
Дано не си тръгнала към прояви на сърдечна недостатъчност.
| |
Тема
|
Re: Проблем със сърцето? ЕКГ
[re: sv51]
|
|
Автор |
bira_more (бира) |
Публикувано | 28.10.10 23:42 |
|
Това което мога да видя аз (нямам много опит) е ST депресия. Което може да се дължи на различни увреди на сърдцето или прием на лекарства.
В общи линии добре е да отидеш на преглед при кардиолог.
До колко проблемите се дължат на ЕГНто, прием на лекарства, ефекта на повишеното кръвно налягане или на проблеми в кръвоснабдяването на сърдцето - само кардиолог може да прецени, и дори и той ще иска допълнителни изследвания (най-вероятно).
Bеer? Mоre?
| |
|
Възможно е да е и от недоспиването, нещата са свързани. Аз също имах безсъние, тревожност и сърцебиене, но само по вечерно време, изкараха го следродилна депресия. Но пък ЕКГ-то си беше добре.
А не казаха ли докторите защо са разтревожени?
| |
|
|
|
|