Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:22 17.07.25 
Здравна
   >> Медицинска
*Кратък преглед

Тема а модо вертхаймнови  
Автор tia maria (непознат)
Публикувано26.09.10 20:28

Какво представлява ,,операция а модо Вертхайм" и защо се практикува рядко?

Тема Re: а модо вертхаймнови [re: tia maria]  
Автор paзбиpaм (перде)
Публикувано27.09.10 12:38

Не съм лекар, но имам известна информация. Това е операция на тумор на матката, при която не се отстранява целия орган, а се оставя шийката. По-рано не се практикуваше толкова рядко, сега обаче да. Според мен, за да се избегнат по-нататъшни рискове. Пак според мен, макар, че докторите ще ми наскачат за това мнение, но имам право на него, ако няма някакви изменения на шийката, тоталната хистеректомия си е чист касаплък на чужд гръб. Не ми се обяснява колко травмиращо е за някои жени.

Не гледайте как изглежда, разберете какво Е

Публикувано28.09.10 10:59

Знаеш ли,гнусното в случая е че всичко отстранено -матка ,яйчници , а при мен и като бонус-лимфни възли е било абсолютно чисто и здраво! Не бях информирана за касапницата и понеже смятах проблема си за малък-той наистина се оказа малък-не исках да безпокоя хирурга. Все пак светило ,занимава се с наука... Свещена простота, по скоро глупост от моя страна...
С какво се занимава професор Г. видях месец по късно ,когато го видях да се ошупля по стълбите на нашия блок ,в който живееше една пачавра-медицинска сестра и представи си -моя квартирантка.
Операциите се делят по степен на сложност-т.е.по -сложна операция повече пари за хирурга от НЗОК . Не е за да се застраховат... Много им пука за пациентите.
По -време на операцията е пистигнал гефрир потвърждаващ,че лимфните възли са чисти.
Но кретенът ги е отстранил за да получи някое левче.
Резултатът-тежък лимфоедем-вече не мога да вървя повече от1 час на ден.

Тема Re: а модо вертхаймнови [re: paзбиpaм]  
Автор thai_amethyst (новак)
Публикувано28.09.10 20:46

дрън, дрън, не заблуждавай хората....

Тема Re: а модо вертхайм [re: tia maria]  
Публикувано28.09.10 20:51

тия мария, имала ли си тумор на шийката? трябва да видиш каква е била дълбочината на проникване на тумора. от това се определя лимфната дисекция, а не само от това дали лимфните възли са засегнати или не. напиши си хистологията, за да получиш точен отговор.

Публикувано29.09.10 10:38

Благодаря ти! Май че е така... Вземам си назад думите за кретена, но не и за пачаврата!
А аз какво тръшкане -защо не избягах,прецакаха ме...защо ,защо... Даже и на прегледи не съм ходила!
Хистологията е - кератинизиращ плоскоклетъчен карцином с некрози и дълбок инфилтративен растеж,абцедиране. Звучи опасно ,но защо ли не съм получила разсейки? Ей няма угодия!

Тема Re: а модо вертхаймнови [re: thai_amethyst]  
Автор paзбиpaм (перде)
Публикувано29.09.10 11:25

Казах, че не съм лекар, нали? И че говоря доколкото имам информация, нали? И че споделям лично мнение, на което имам право, нали? Както и със забележката "ако няма никакви изменения на шийката на матката", нали?
И ако е дрън-дрън и заблуда, кое точно е заблудата и глупостите в написаното от мен? Аргументи, моля, иначе звучи като нападка, пък и може да науча нещо ново.

Тема Re: а модо вертхаймнови [re: paзбиpaм]  
Публикувано29.09.10 12:07

Разбирам,туморът е бил на шийката. Но ,благодаря и на теб за съчувствието.
Лоша карма...

Тема Ясно,нови [re: tia maria]  
Автор paзбиpaм (перде)
Публикувано29.09.10 13:06

при това положение лекарят е действал правилно, спасил те е. Ще се оправиш, смелост и вяра имай, приеми го като някакъв урок.

Публикувано29.09.10 19:31

с тази инвазия и характеристики метастазите са били въпрос на време. радвай се, че нямаш.
по отношение на лимфостазата-има специално обучени рехабилитатори и кинезитерапевти ,които правят специални масажи. носят се известно време и компресивни превръзки. с времето стазата отминава. съветвам те да отидеш или в трета градска болница в софия в отделението по физиотерапия или в сбало. в сбало работи д-р мая желева, физиотерапевт, има кабинет за рехабилитация на онкоболни. тя разбира от тези неща и можеш да отидеш на консултация и да ти напише от какви процедури се нуждаеш.
успех.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.