|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
Тема
|
болест на танцьора
|
|
Автор |
Фaтa Mopraнa. (лазурна) |
Публикувано | 16.09.10 11:00 |
|
Моля ако някой е минал през проблем подобен на моя, да ми пише как се е излекувал?
След четиримесечни всекидневни болки и много безполезни лекарства и мазила изписани от личния лекар, днес вече имам точна диагноза поставена от ортопед.
При това не съм никаква танцьорка, а придобих привилегията да страдам от техните заболявания.
Всяка сутрин тичам по пет километра, след което се чувствам добре и жива, но ортопедът ми забрани и тоя лукс. Препоръча лъчетерапия на мястото на отока.
От онкологията моя позната, която работи там ми обясни , че облъчват само шипове и просто кръгът се затвори без да имам идея какво да предприема.
Много е болезнено, а днес докторът ме увери, че е и трудно лечимо.
Идея за лекарство или алтернативна форма на лечение ако има някой бих била благодарна да сподели!
Бягането сутрин няма да го спра, с него и без него болката е една и съща.
| |
|
Бих препоръчал преглед при физиотерапевт. Не знам дали може или не може да ти помогне физиотерапията, ама все пак една консултация би ти казала дали може.
Най малкото трябва да имаш много удобни маратонки за тичане. Неправилно тичане или калпави маратонки могат много да те увредят.
Bеer? Mоre?
| |
|
Благодаря за отношението!
Предупредиха ме, че физиотерапия няма да свърши работа. Ортопедът е много добър и още с първото докосване знаеше къде се намира болката.
Засега ще последвам съвета му, а междувременно дойде и приятелката ми от онкологията и каза, че ще измислят начин да направят облъчването. Клинична пътека не се полага защото не е онкологично заболяване.
Вярно е, че маратонките са решаващи, също както техниката на самото тичане и настилката , по която се бяга. Тук мисля, че нямам пробойни, но не пречи да опитам с друг чифт. Въпреки че сегашните ми са купени скоро и специално удобни за бягане.
| |
|
По принцип е добре всяка жаба да си знае гьола, мястото в него и реда на обаждането.
Ще е много зле физиотерапевт да ти дава ортопедична диагноза и препоръки за ортопедично лечение. Не казвам че ортопеда не е прав, но може и да не е прав. Най малкото няма опит с физиотерапия, не знае последните неща и т.н.
В края на краищата - щом те боли, значи си жива
Аз по някога се чувствам твърде много жив. Направо аман.
Последното което мога да кажа (като общи приказки) - по някога почивката е повече от задължителна. В смисъл имал съм травми - колкото щеш, и по някога се налага известно време почивка, а после постепенно увеличаващо се натоварване.
Bеer? Mоre?
| |
|
Правилото - мненията на двама лекари ако не съвпаднат, консултирай се с трети ,защото неговото ще натежи в полза на единия , ми е било водещо винаги.
Третият си ти и ще те следвам стриктно по пътя на логиката.
След толкова прегледи - двама джипита(моят личен и позната),невролог,спортен лекар ,вчера и ортопед, един физиотерапевт няма да навреди с мнение.
Болката не ме плаши като такава, перспективата и в посока време ме тревожи повече.
Винаги нещо ме държи като теб твърде много жива!!! И без друго налакътниците не ги свалям, с епикондилита сме много сродени от доста време.
Понякога измислям нова техника на бягане - която ръка ме боли повече, стои прилепена към тялото и не участва в процеса.
"Болестта ми на танцьорката" като се замисля май съвпада с времето на покупка на едни сандали на висок ток, които не свалях от мерак доста време.
п.с. Днес ще купя нови маратонки.
п.с.п.с. Не мога да спра да бягам, дори като идея не мога да го допусна в мозъка си, на 48 години съм. Жените на моята възраст набухват като сладкиши.
Благодаря за разбирането, защото само тук мога да изохкам как се чувствам,а иначе всички само забелязват как изглеждам!
| |
|
Фата Моргана , кажи нещо повече за тази "болест на танцьора".Какво по-точно те боли , ставите , мускулите и т.н ?
Питам те , защото преди години ме боляха много ставите и ми бяха казали , че се дължи на бързо израстване ( което не беше изобщо бързо )Редактирано от ratna на 17.09.10 10:07.
| |
|
Боли петата в задната част дори при лек натиск през деня .
До вечерта болката е поносима защото кракът е вече раздвижен.
Но сутрин след сън е някакъв кошмар. При първото стъпване на пода все едно съм обута в инструмент за мъчение.Пазя с усилие равновесие, постепенно раздвижвам ходилото пристъпвайки бавно.Болката хуква нагоре към прасеца и я усещам и мускулно и ставно и по всякакъв начин до степен да не мога да отдиференцирам къде ме боли.
Преди ставане въртя глезените във всички посоки ,но ефектът идва само от движение в изправено положение.
На снимката/тази тук не е моя/ не се виждат артрозни, остеопорозни и друг вид изменения, кръвната картина също е в норма.
Ортопедът ми обясни,че болката идва от отока на меките тъкани около въпросната кост.Затова не се вижда на снимката.Това е.
п.с. купих си маратонки нови, LOTTO, пак специално за бягане,утре ще ги тествам.
| |
|
случайно надзърнах в клубчето
опитай с това:
казват му още "жълта акация", ама в Бг има поне 20 вида "жълта акация"
ще я познаеш по шушулката, че е на възли
единия номер е с цвят, ама вече прецъфтя софората
шише от литър се пълни с цвят до горе, налива се спирт медицински,
догоре, стои на тъмно поне 20 дни, нощем се прави компрес с марля, вестник и найлон, отгоре вълнен чорап
от семето също става, но са още зелени шушулките в парка, както виждам
като узреят:
5-6 супени лъжици семе се счукват и пак в литър медицински спирт
пак около 20 дни
същия компрес
доста травми съм оправил с това биле
хехе
по едно време ми се налагаше да тичам четири пъти по 3.5 клм
на шестия месец на всички бегачи се появи "болката на танцьора"
доктора на отбора ни светна със софората, наистина помага
хм...
при няколко от нас болката стигаше до колената и барем час след тичане
бяхме аут, ама як аут от болка, не глезотия
уфх!
сутрин,
ама и нощем съм се будел от яка болка
попитай си доктора все пак за софората
| |
|
Оркаде, жив да си!
Там,където тичам все още ухае точно на акации и треви.Пътека в гората ,колкото двама души да се разминат тичайки на една боя разстояние.
Изследването на вида акации ще стане в неделя ,тогава имам време да ходя два пъти.
А и ще ми поотминат обелените кожи на петите от всички народни рецепти, които опитах до тук. Спирт 95 % с аспирин, аналгин, мас, йод.....във всякакви предложени дозировки.Еее, не ще и не ще!
Август най-горещ месец, а аз го откарах с чорапи нощем и найлони над компреса.
От тичането при мен не се увеличава болката, провокира я покоят, но точно така стига до коленете и не може да се мръдне.Затова и джипито ми се заблуди в началото, че е артрит и пих доста хапове залудо.Като не намаля направи рентгеновата снимка и каза -Не знам какво ти е, ти си по шантавите болести!
И за да не му давам зор/ защото е чудесен човек/ не ходя за направления , а се щурам и си плащам, при когото отида.
Благодаря ти и за съвета и за разбирането, защото както казваш не е глезотия, а според мен си е гадория направо.
Доктора ми не се налага да го питам, ако знаеше нямаше тук да идвам да пиша.
| |
|
Абе от ЕГН-то е:))...спокойно)))
Казвам го с най-добри чувства!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
|
|
|