Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:17 19.05.26 
Здравна
   >> Медицинска
*Кратък преглед

Тема ЯМР на хипофизатанови  
Автор orange71 (непознат)
Публикувано25.07.10 18:38

Предстои ми ЯМР на хипофизата.Моля,който е минал през това изследване,да сподели как протича.Изпитвам ужас от тесни пространства и отсега ме е страх.След като ще се снима главата,цялата ли ще ме вкарат в тази тясна тръба и колко време ще ме държат вътре?Всичко ме интересува за това,което ми предстои.Благодаря.

Тема Re: ЯМР на хипофизатанови [re: orange71]  
Автор bira_moreМодератор (бира)
Публикувано25.07.10 19:14

Най-вероятно - само главата. Няма смисъл да вкарват и тялото, а и като е само за глава - предполагам че и апарата е по малък (съответно и по евтин).

Bеer? Mоre?

Автор tiksina (новак)
Публикувано26.07.10 14:11

Това изследване като технология на провеждане го класифицирам елементарно. Правила съм 2 пъти.
Отнема около 30-40 мин., ако те е страх си затвори очите, не те вкарват цялата. И мен ме е страх от затворени и тесни пространства, не влизам в асансъор, и въпреки това ЯМР не ми е бил никакъв проблем, проблем е резултата. Лежиш без да мърдаш. По някое време те изваждат и ти вкарват във вена контрастно вещество, което предполага боцкане. Шумно е, и ако не можеш да търпиш, дават тапички, но чак много шумно, абе в дискотека е милион пъти по-шумно и от нея не се оплакват, а и говорим за половин час.

Тема Re: ЯМР на хипофизата [re: orange71]  
Публикувано27.07.10 13:28

Благодаря Ви,поуспокоих се от прочетеното.Ендокриноложката ми препоръча Исул,апаратурата била нова и тези,които разчитат резултата си разбирали от работата,чакало се максимум 2-3 дни,така че утре отивам да се запиша.Приятен ден на всички.

Автор arimis (конче)
Публикувано28.07.10 12:20

А колко струва?

Тема Re: ЯМР на хипофизатанови [re: arimis]  
Публикувано28.07.10 13:33

Днес минах на резонанса.Отидох да си запиша час,а те ме вкараха направо,имали прозорец,така че не успях да се изплаша.Всичко продължи около 30 минути,просто си затворих очите преди да ме вкарат в тръбата и не ги отворих,докато не ме изкараха.Резултата-утре.А на въпроса колко струва,нямам представа,аз бях с направление от здравната каса и не съм плащала,контраст също не са ми вкарвали,така прецениха.Ами това е.Нищо страшно,само дето толкова треперих предварително.Хубав ден.

Публикувано29.07.10 10:23

Резултата е супер,хипофизната жлеза е в норма,няма патологични изменения и процеси.Това е.Желая Ви здраве и слънчев ден.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.