Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:09 15.07.25 
Здравна
   >> Медицинска
*Кратък преглед

Тема Кръвно и задържане на течности  
Автор пayлинa дeл вaлиe (минаващ)
Публикувано04.06.10 14:12

Здравейте, имам следния въпрос: през бременността ми развих състояниято прееклампсия, което се характеризира с високо кръвно налагане, отоци и пр., поради което се наложи да родя спешно в 7-ия месец (слава богу детето е живо и здраво). Според вас на какво се дължи това, че буквално дни след раждането свалих всичките 9 качени килограма, все едно ги изпиках

и сега съм дори по-слаба от преди бременността (43 кг)? От високото кръвно ли са се задържали течности в организма?

И друго - защо още леко ми пищи едното ухо (както когато съм започнала да вдигам кръвното), въпреки че вече е нормално?

Тема Re: Кръвно и задържане на течностинови [re: пayлинa дeл вaлиe]  
Автор bira_moreМодератор (бира)
Публикувано04.06.10 18:02

По принцип - качването на течности води до вдигане на кръвното, а високото кръвно е стимул за отделяне на течности. Еклампсията и прееклампсията са характерни само за късните месеци на бременността. И (не помня точния механизъм) мисля че събитията са - задържане на течности -> покачване на кръвното. След разждането - отпада причината за задържане на течности и съответно пада и кръвното.
ПП
Наистина си ги изпикала.
А за ухото - нямам идея. Планирай посещение при ушен лекар или може би първо консултация с гинеколога ти, а той вече да те насочи на където трябва.

Bеer? Mоre?

Тема Re: Кръвно и задържане на течностинови [re: bira_more]  
Автор пayлинa дeл вaлиe (минаващ)
Публикувано04.06.10 21:33

Към 24-та седмица някъде почнах да получавам отоци - по глезените, а по-късно по ръцете и лицето. Виждах и светещи мушички

26-та седмица ми мерят кръвно 160/100 и беж в болницата, 29-та седмица извадиха бебето. 3 дни след раждането отоците се изпариха.

Мерси, ще отида да проверя и при ушен лекар.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.