Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:35 12.11.25 
Здравна
   >> Медицинска
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Съвет за косатанови  
Автор LaFleur (Constant Fight)
Публикувано22.09.09 23:55

Здравейте,

аз съм мъж на 32 и бих искал да ви попитам за един съвет ако някой разбира. Принципно имам здрава коса, дълга и никога не съм имал подобни проблеми ( поне за пръв път я пускам толкова дълга след училищните си години ) и тази есен за пръв път го виждам. От няколко дена забелязвам, че след събуждане и след къпане остават прекалено много косми и вълма по четката и възглавницата ми след ставане а нямам биологочески дисбаланс или болест. Четох, че между 50 и 100 косъма на ден се губят и възстановяват от главата и е абсолютно нормално, но в последните дни забелязвам, че са много повече. Преди 2 седмици бях на фризьор и я изправих с химикал, тя е къдрава иначе, тази процедура за пръв път я правя през живота си, може да има нещо общо и изглежда много добре, всичко отначало беше супер, но тенденцията с увеличаване на падането на космите е само от 4-5 дена и постоянно някакви косми падат през деня. Също така някъде четох, че това се случва ако е и сезонно, демек, както при дърветата и животните в определен период им пада озеленяването с по-итензивни темпове и перушината и порастват нови. Възможно ли е да е от това или да ида на кожен лекар? За информация само, аз нямам наследствено оплешивяване, баща ми е на близо 70 и е с перфектна здрава коса, само дето никога не е бил с дълга а винаги с къса.

Благодаря.

Редактирано от LaFleur на 22.09.09 23:56.

Тема Re: Съвет за косата [re: LaFleur]  
Автор PPP (една)
Публикувано23.09.09 10:56

Възможно е да са ти изгорили косата с изправянето и да се чупят космите. Обърни внимание космите, които падат, дали имат корен накрая или не.
За сезонния косопад - също сега му е сезона. Така че твърде вероятно и от това да е.
Може баща ти да е с хубава коса, но дядо ти по майчина линия да е плешив и ти да си го наследил.
Ако не спре процеса, обърни се към дерматолог.

Тема Re: Съвет за косатанови [re: PPP]  
Публикувано23.09.09 19:40

Ами днес се видях с фризьорката си за съвет и тя каза, че е напълно нормално и нейната колежка, която също е с къдрава коса ми показа как като с пръсти премине през косата и си я хваща и пада постоянно и е от сезона. Пак казвам, досега не съм виждал толкова да ми пада, но и не ми е била толкова дълга от училищните ми години, така че не помня тогава. Тя каза, че ми е мноог гъста и здрава и е ок, а космите си имат корени, така че най-вероятно е обмяна на самите косми. Ако не спре шединга 2-3 седмици, наистина ще ида на дерматолог.
Иначе дядо ми по майчина линия, той почина преди 2 години, започна да оплешивява, но предимно в последните 15 години. Не беше с гъста коса, но имаше коса в общи линии. Иначе аз имам точно косата на баща ми, защото и майка ми и цялата рода по майчина линия са с прави и не гъсти коси, а по бащина са къдрави и гъсти, каквато е мойта. Сестра ми примерно е на другата линия, права и по-рядка.

Тема Re: Съвет за косатанови [re: LaFleur]  
Автор *Paл* (слънчева)
Публикувано23.09.09 22:46

Да ме прощават фризьорите, но не им се доверявай много-много. Ти си клиент - естествено е да ти вземат парите, внимавай какво си пожелаваш...

Тема Re: Съвет за косатанови [re: LaFleur]  
Автор 4ereshka (старо куче)
Публикувано24.09.09 00:41

Видях, че друга клубарка вече е написала това което и аз мисля- да не се доверяваш много на фризьорките. Изправянето на косата с химикал е вредно, и най вероятно от това ти пада. Подстрижи си косата, пий витамини за косата (питай в аптеките), прави си маски

Тема Re: Съвет за косатанови [re: 4ereshka]  
Публикувано24.09.09 20:17

Благодаря за съветите. Просто си начесах една стара краста с изправянето и честно изглежда много добре.

Просто явно суетата отнема жертви и дано не е прекалено жертвено в случая. Човек трябва винаги да внимава и да се пази.

Бтв, не съм гей, но съм много суетен.

Тема Между друготонови [re: LaFleur]  
Автор bira_moreМодератор (бира)
Публикувано24.09.09 21:00

никога не ми е падала косата. Ама и аз я поддържам добре - недопускам да стане по дълга от 5 мм.

Bеer? Mоre?

Тема Re: Между друготонови [re: bira_more]  
Автор Milley ()
Публикувано27.09.09 11:12

Аз съм със средно дълга коса от много време насам. Винаги есента започва по-интензивно падане, знам, че е нормално и не се притеснявам. Неприятно е, но отминава при мене.
Винаги съм смятала, че красотата идва отвътре, т.е. това важи и за косата - сега е сезона да се храним здравословно и всичко ще е ок.

"Споделяйте знанията си с други. По този начин ще достигнете безсмъртие." Далай Лама

Тема Re: Между друготонови [re: Milley]  
Публикувано27.09.09 14:55

Каква ти е дневната диета, Miss Cyrus

? В смисъл какво нагъваш основно есента. Аз знам за риба и зеленчуци, но аз си ги ям целогодишно. А да питам, алкохола влияе ли по някакъв начин?

Тема Re: Между друготонови [re: LaFleur]  
Автор Milley ()
Публикувано28.09.09 08:41

Няма диета, но сега трябва да се ядат много плодове и зеленчуци.

За косата - ами има едни таблетки "Мерц" за кожата, ноктите и косата, казват, че са много добри, лично не съм ги ползвала. Още, ако ти се занимава, можеш да си направиш отвара от коприва, по-специално корени от коприва и да си обливаш косата.
Алкохолът в големи количества и редовно вреди на всичко, не само на косата.

Ама когато се употребява умерено, не съм чувала да има връзка с косата.

"Споделяйте знанията си с други. По този начин ще достигнете безсмъртие." Далай Лама

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.