|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема
|
невежество
|
|
Автор |
kk_nn_kk (PRIATELI) |
Публикувано | 22.07.09 14:12 |
|
Жена роди вкъщи, нямало място в болницата
22 юли 2009 / News.dir.bg
Варненка роди вкъщи с помощта на мъжа си, след като лекарят в МБАЛ "Света Анна", който я прегледал я отпратил, защото нямало места в отделението, съобщи bTV.
Родилката Росица Генова отишла на преглед в болницата, но лекарят, който я прегледал й казал да си върви вкъщи, защото нямало скоро да ражда, а и родилното отделение било препълнено.
Жената си тръгнала, но когото се прибрала вкъщи контракциите й зачестили и бебето тръгнало да се ражда. Съпругът й се обадил на Бърза помощ. "Докато дойде екипът обаче жена ми каза, че детето излиза и ме помоли за помощ. Видях че главичката на бебето излиза и го хванах, а при следващите напъни успях да го издърпам цялото", разказва щастливият баща. По думите му бебето е било с двойно увита пъпна връв около вратлето. "Плащаме здравни осигуровки, а в 21 век деца се раждат вкъщи", ядосва се мъжът на Росица.
Изпълнителният директор на варненската МБАЛ "Света Анна" д-р Лидия Петкова заяви, че ще бъде направена проверка на действията на лекаря, отпратил Росица вкъщи и ще бъдат предприети съответните действия от страна на болничното ръководство
| |
|
Вярвай ти, гарван гарвану око не вади. Според мен не е невежество, а много по-страшно. Безхаберие. Непукизъм. И печалбарство не на последно място. И това не е само в БГ, но тук мащабите са впечатляващи.
Щука май?
| |
|
Слава Богу, че са живи и здрави! То в наше време само Божията помощ е безплатна...
| |
Тема
|
Re: невежество
[re: *Paл*]
|
|
Автор |
walkman™ (advanced lamer) |
Публикувано | 22.07.09 14:54 |
|
Абе доколкото чета - изобщо не става дума за платено/безплатно. А именно за безхаберие. Престъпна небрежност, да речем.
Макар че, най-вероятно, ако тия хорица бяха извадили пачка (незаконно, естествено!), вероятно щеше да се освободи не легло, а може и цяла стая в претъпканото родилно...
Била е здрава жената... Ако имаше някакво заболяване? Сигурно е доста емоционално от моя страна, но като жена изкарала бременностите си в болница с лекарства и непрекъснати лекарски грижи това е наистина възмутително. Изобщо не искам да си представям как се е страхувала тази жена за себе си и бебето си!
| |
|
а и къде още освен в България
| |
|
Много ми е интересно авторът на тази тема дали щеше да бъде по-добър лекЪр!?
Няколко пъти в живота си човек може да направи и много тъпа грешка. Едва ли човекът е искал да навреди на жената и на детето, просто понякога се случват и абсурдни неща. Това не означава, че задължително някой е лош.
Аз не оправдавам лекаря, но не го и съдя. Най-малкото пък някаква статия в интернет е повод да се изредят 250 малоумника да оплюват лекарската професия, както и цяла България изобщо.
Красота просто... не, че някой ще разбере какви ги разправям, ама това както и да е!
------------------------------------------
| |
|
250 малоумника , които оплюват лекарсата професия и с това не навреждат на никого са нищо , в сравнение на 250 Лекари-малоумници , които пращат без време хора в гробищата , само защото са си купили лекарски дипломи.
Адекватно ли ви се струва лекар , който не може да различи бронхит от сърдечна недостатъчност и митрална стеноза?
Добре че има спешни звена за медицинска помощ .
Красота просто......
Няма начин да няма начин
| |
|
Ако някой Лекар действително е толкова некомпетентен и Ви навреди, можете съвсем спокойно да си потърсите правата в съда.
Малоумниците, които само знаят да бълват помия в интернет вредят на мен, защото ми създават стомашен дискомфорт(повръща ми се от тях). Не мога да разбера какви са тези хора, така да злобеят без изобщо да осъзнават, че като ги хване страх да не се затрият случайно, освен "малоумните" Лекари няма кой да им помогне.
Искам и да светна автора на темата, че човек, който не си върши работата добре се нарича некадърен, а не невеж. Невеж се казва на неграмотен и неосъзнат човек като теб.
EDIT
Забравих да Ви попитам, къде се продават тези Медицински дипломи!? Да взема да си купя и аз една, вместо да уча до 40 години.
------------------------------------------
Редактирано от The giver and the taker на 22.07.09 19:46.
| |
|
Ако някой Лекар действително е толкова некомпетентен и Ви навреди, можете съвсем спокойно да си потърсите правата в съда.
Я ми посочи поне един случай на осъден лекар за некомпетентност или небрежност за последните 20-тина години? М? Айде стига глупости...
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
|
|
|