|
Тема
|
от къде мога да намеря кръв за преливане в Пловдив
|
|
Автор |
miragh (непознат
) |
Публикувано | 21.07.09 03:52 |
|
Моя близка роднина, на 81 години, е болна от остра анемия. Лекарят ми съобщи, че се налага преливане на кръв, но тази кръв трябва сами да си я набавим. Тя живее в Пловдивски окръг. От къде и по какъв начин мога да си набавя кръв за нея ? За колко време става това ?Плаща ли се и ако да, на кого и колко ? Как мога да съм сигурна че кръвта е качествена и най-вече, незаразена ? Благодаря предварително за отговора.
| |
Тема
|
Re: от къде мога да намеря кръв за преливане в Пловдив
[re: miragh]
|
|
Автор |
femina (Mис Kаприз) |
Публикувано | 21.07.09 13:32 |
|
Абе ти как си го представяш? Някой дава кръв и веднага я преливат на жената. Щом е с такава тежка анемия, че се нуждае от преливане на кръв, трябва да постъпи в болница (точно в кое отделение не знам, защото не знам от каккво е тази анемия). В болницата ще си изискват кръв от кръвната банка. В банката кръвта, която се прелива е проверена. А за да се възстановят запасите оволни крув банката, наистина не е зле да се възстанови кръвта с доброволни кръводарители. За съжаление такива трудно се намират и се прибягва до заплащане на ръка на кръводарителите.
България - няма невъзможни неща!
| |
Тема
|
Re: от къде мога да намеря кръв за преливане в Пловдив
[re: miragh]
|
|
Автор |
Sargon lll () |
Публикувано | 21.07.09 18:54 |
|
Пред кръвния център на Окръжна болница(на Пазарджишко шосе, срещу езиковата гимназия) стоят винаги по няколко мангала и срещу заплащане дават кръв. Задължително се пазари! Иначе аз дарявам доброволно, но няма и месец от последния път, а трябва да минат поне два.
| |
|
|
|
|