|
Тема
|
пропапс на сърцето
|
|
Автор | kiki (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.08.08 15:40 |
|
Здравейте , днес бях на кардиолог и ми откри пролапс на сърцето.Симптомите ми са лесно изморяване сърцебиене,задушаване,някой има ли подобен проблем?
| |
Тема
|
Re: пропапс на сърцето
[re: kiki]
|
|
Автор |
ani4ka1111 (непознат
) |
Публикувано | 01.08.08 16:02 |
|
аз съм с пролапс и пия бетаблокер егилог
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Rapidfire (магьосник) |
Публикувано | 02.08.08 12:21 |
|
Пролапс на коя от клапите на сърцето?
Трябва да правим добро от злото, защотото то няма от какво друго да бъде направено
| |
Тема
|
|
|
Автор |
тaнrpa (непознат) |
Публикувано | 07.08.08 17:09 |
|
Аз имам пролапс н адве от клапите, но от твоите сизптоми имам само сърцебиене, по-скоро ускорен пулс. Пия беталок зок
| |
Тема
|
|
|
Автор |
margo67 () |
Публикувано | 07.09.08 22:00 |
|
Аз също имам пролапс на митралната клапа.Понякога имам тези симптоми-предимно,когато се притесня .Пия Egilok R50.
| |
Тема
|
[re: margo67]
|
|
Публикувано | 27.09.08 21:13 |
|
изписаха ми егилок н го смениха защото имам алергия към него ,сега съм на пропринолол ,но пуса отново ми е 116 и не се повлиява от хапчето,моля дайте ми съвет какво да правя?
| |
|
Попитай лекара си да ти обясни от какво си получила този пролапс на сърцето и по какъв начин можеш да го предпазиш и заздравиш.Лекарството няма да те излекува.Ако той не ти отговори тогава търси материял в нета.Ако знаеш френски мога да ти дам данните на една книга написана от лекар.
| |
Тема
|
|
|
Автор | пpo (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.10.08 00:47 |
|
Аз имах същите симптоми , задушавах се като ходя и дори понякога като лежа. Имах сърцебиене, аритмия и усещах слабост.
Имам незначителен пролапс. Според лекарите оплакванията ми не се дължат на пролапса. Има значение какъв е и доколко влияе на работата на сърцето.
Помогнаха ми следните неща:
- небилет половин таблетка на ден - небилет е бетаблокер от ново поколение почти без странични ефекти - много важно
- Магне Б6 4-5 таблетки на ден - това е магнезий , също става с Магнерот и е добре да се редуват с Магне
- коензим Q10 на перлички 3-4x30mg на ден
- олисалвин омега-3 форте - това е рибено масло по една перличка на ден
- поне по 2 лъжици студено пресован зехтин на ден в салати, с нещо друго или направо от бутилката
- Есберикум 4, 5 на ден - това е жълт кантарион с/у депресивните състояния
- повече сън - добре е , но аз лично не мога да си го позволя
Та това в продължение на 7-8 месеца
| |
Тема
|
|
|
Публикувано | 04.10.08 20:43 |
|
Сега ми изписаха конкор ,защото от егилог получих алергия обаче пулса ми е пак 100-110,незнам какво да правя вече :(
| |
Тема
|
Re:Пушиш ли?А кафе?
|
|
Автор | assam1 (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.10.08 21:21 |
|
Моите симптоми бяха учестен пулс, виене на свят и схващане на ръцете, изпотяване на дланите със студена пот.Но това са по-скоро симптоми на паническо разстройство.Откриха ми пролапс на митрална клапа, но бил незначителен за общото физическо състояние.Само 2 пъти по време на аеробика ми се случи да се схвана и не можех да си успокоя сърцето, но пак си мисля причините бяха психологически, а не от пролапса.Просто тогава в главата ми се въртяха кофти мисли и заедно с физическото натоварване вместо да се разтоваря аз нещо се пренавих. В такива моменти си взимам валидол.Иначе окончателно спрях първо кафета, а после и цигарите.И двете водят до учестяване на пулса.Семеен лекар ми препоръча- Есберикум/ жълт кантарьон/, магне в6 или магнезий под др.форма, а аз всеки ден по 2 пъти пиех и още пия чай на пакетчета от маточина, жълт кантарьон, мента, липа.Редувам ги.И не спрях с физическите натоварвания, защото те ми помогнаха да се измъкна от депресивни състояния.
| |
|
|
|
|