|
Тема
|
Citalopram
|
|
Автор |
Poline (аз) |
Публикувано | 26.06.08 02:39 |
|
От месец приемам Транксен (изписан в Бг )по една таблетка дневно.
Реших да потърся и друг специалист-психотерапевт,но се оказах в "клопка"
В Института по Неврология в Лондон където ще ходя на терапии не са чували за Транксен.Търсиха го в дебелите книги,намериха приложението му,но никой не може да ми каже дали е съвместим с новото хапче което още не съм взела.
Потърсих инфо в Нета и моето не професионално мнение е,че новия му заместник е антидепресант т.е. по силен илач и единственото предимство е това,че не пристрастява.
Има ли лекар който да каже нещо по професионално?
| |
Тема
|
Re: Citalopram
[re: Poline]
|
|
Автор | yraaa (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.06.08 04:13 |
|
Citalopram е така нречената Selexa в Северна Америка или на български известният Серопрам-лекарството е много добро, аз го взимах 5години и половина...и мисля , че се пооправих.от него, от 1 година съм го спряла и се чуствам добре....(да чукна на дърво, де!)Иначе съм минала през един куп антидепресанти , преди да стигна до моето лекарство-Серопрам.
| |
Тема
|
[re: yraaa]
|
|
Автор | J (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.06.08 10:35 |
|
Само трябва да се добави за страничните му ефекти на серопрама. Възможни самоубийствени мисли, сексуална дисфункция, загуба на концентрация, разсеяност, деперсонализация, апатия, хормонален дисбаланс, объркване, напълняване... Да продължим ли със списъка?
| |
Тема
|
|
|
Автор | pyпи (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.06.08 10:37 |
|
По-добре питай докторите дали няма де е по-добре постепенно да го спреш този транксен. Това е лекарство от групата на бензодеазепините и действително може да доведе до зависимост. И едното не е по-силно от другото. Не знам дали може изобщо да се прави такава съпоставка. Просто са от различни групи лекарства. Циталопрамът лекува.
И аз не съм професионалист. Имам личен опит.
| |
Тема
|
[re: pyпи]
|
|
Автор | Жaнa (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.06.08 11:50 |
|
Същото се отнася и за лудиомила примерно, но на някой може както да помогнат, така и да навредят, лечебния ефект не е доказан при всички. С тези лекарства внимателно, ама много внимателно..
| |
Тема
|
[re: Жaнa]
|
|
Автор | pyпи (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.06.08 12:18 |
|
То това може да се каже за абсолютно всички лекарства.
За това се ходи на лекар
| |
Тема
|
[re: pyпи]
|
|
Автор | Жaнa (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.06.08 12:45 |
|
Даа съгласна За жалост и за лекарите може да се каже същото
| |
Тема
|
|
|
Автор | Пoлин (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.06.08 19:18 |
|
Значи "От трън та на глог".
В листовкта на Транксена пише,че пристрастява ако се пие повече от 12 седмици,аз съм го пила 4-5 и не съм пристрастена защото е имало случеи и да си забравя за него,но не съм знаела,че не лекува и макар и късно го пих.
Сега ще се опитам да се самоконтролирам и да я карам без лекарства,а при нужда ще си вземам от вече изпробвания Транксен.
Когато ми е тежко и задушно започва да ми варира кръвното и да се изпотявам,тогава не мога без нищо.
| |
|
|
|
|