Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:58 14.07.25 
Здравна
   >> Медицинска
*Кратък преглед

Тема Citalopram  
Автор Poline (аз)
Публикувано26.06.08 02:39

От месец приемам Транксен (изписан в Бг )по една таблетка дневно.
Реших да потърся и друг специалист-психотерапевт,но се оказах в "клопка"
В Института по Неврология в Лондон където ще ходя на терапии не са чували за Транксен.Търсиха го в дебелите книги,намериха приложението му,но никой не може да ми каже дали е съвместим с новото хапче което още не съм взела.
Потърсих инфо в Нета и моето не професионално мнение е,че новия му заместник е антидепресант т.е. по силен илач и единственото предимство е това,че не пристрастява.
Има ли лекар който да каже нещо по професионално?

Тема Re: Citalopramнови [re: Poline]  
Авторyraaa (Нерегистриран)
Публикувано26.06.08 04:13

Citalopram е така нречената Selexa в Северна Америка или на български известният Серопрам-лекарството е много добро, аз го взимах 5години и половина...и мисля , че се пооправих.от него, от 1 година съм го спряла и се чуствам добре....(да чукна на дърво, де!)Иначе съм минала през един куп антидепресанти , преди да стигна до моето лекарство-Серопрам.

Тема Re: Citalopramнови [re: yraaa]  
АвторJ (Нерегистриран)
Публикувано26.06.08 10:35

Само трябва да се добави за страничните му ефекти на серопрама. Възможни самоубийствени мисли, сексуална дисфункция, загуба на концентрация, разсеяност, деперсонализация, апатия, хормонален дисбаланс, объркване, напълняване... Да продължим ли със списъка?

Авторpyпи (Нерегистриран)
Публикувано26.06.08 10:37

По-добре питай докторите дали няма де е по-добре постепенно да го спреш този транксен. Това е лекарство от групата на бензодеазепините и действително може да доведе до зависимост. И едното не е по-силно от другото. Не знам дали може изобщо да се прави такава съпоставка. Просто са от различни групи лекарства. Циталопрамът лекува.
И аз не съм професионалист. Имам личен опит.

Тема Re: Citalopramнови [re: pyпи]  
АвторЖaнa (Нерегистриран)
Публикувано26.06.08 11:50

Същото се отнася и за лудиомила примерно, но на някой може както да помогнат, така и да навредят, лечебния ефект не е доказан при всички. С тези лекарства внимателно, ама много внимателно..

Тема Re: Citalopramнови [re: Жaнa]  
Авторpyпи (Нерегистриран)
Публикувано26.06.08 12:18

То това може да се каже за абсолютно всички лекарства.
За това се ходи на лекар

Тема Re: Citalopramнови [re: pyпи]  
АвторЖaнa (Нерегистриран)
Публикувано26.06.08 12:45

Даа съгласна

За жалост и за лекарите може да се каже същото

АвторПoлин (Нерегистриран)
Публикувано26.06.08 19:18

Значи "От трън та на глог".
В листовкта на Транксена пише,че пристрастява ако се пие повече от 12 седмици,аз съм го пила 4-5 и не съм пристрастена защото е имало случеи и да си забравя за него,но не съм знаела,че не лекува и макар и късно го пих.
Сега ще се опитам да се самоконтролирам и да я карам без лекарства,а при нужда ще си вземам от вече изпробвания Транксен.
Когато ми е тежко и задушно започва да ми варира кръвното и да се изпотявам,тогава не мога без нищо.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.