Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:27 07.12.25 
Здравна
   >> Медицинска
*Кратък преглед

Тема Моля за мнение и помощнови  
Автор -Niki- (zirkon)
Публикувано05.06.08 20:30

Привет на всички!
Незнам вече от кой да искам съвет или мнение ,писах в клуба на раково болните ,обаче така и не се установи диагнозата на татко ,затова реших да пиша и тук с надеждата ,че някой ще ме насочи.
Ще започна отначало:
Преди 5 месеца ,след ужасна настинка ,татко така и не се възстанови.Започнаха болки в кръста ,които така прогресираха ,че в момента е станал кожа и кости и е остана без капчица надежда.
Първоначално докторите се насочиха да го лекуват от старо заболяване ,което той си има от 30 години-Бехтерев.Ходи на санаториум ,лежа в св. Иван Рилски в София без резултат.Нещата си се влошаваха без да успеем да достигнем до някакво подобрение или поне-диагноза.Преди около 2 седмици ревматоложката в Русе ,която го лекува отсече ,че това неговото не е от Бехтерев-а и решихме да правим скенер.Имаме един ,на който диагнозата е остеопороза,обаче вторият скенер показа уж някакви мета разсейки в костите около таза ,което ни хвърли в ужас и започнахме да правим всякакви изследвания за различни карценоми.
Резултатът е нулев досега-не е от дробовете ,не е от стомаха ,не е от пикочният мехур и простатата ,пускахме туморни маркери-всичко е отрицателно ,правихме колоноскопия-няма нищо на дебелото черво ,пускахме туморен маркер за пантреаса-няма нищо и там.Бъбреците също били добре.Накрая ни каза шефа на онко-то ,че може да е миелом ,след редица изследвания и това отпадна.На ръба на отчаянието сме.
Какви са тези метастази ,като на практика няма огнище.
Обаче на последното изследване казаха ,че имали съмнение ,че урината на тати е леко кървениста.
Аз не съм медицинско лице ,но на мен това ми звучи като проблем с простатата.
Ако е така ,може ли да го боли кръста и таза?
Сега не са сигурни това метастази ли са или остеопороза ,скенерите били без контрастно вещество,а в клубът на раково болните ми казаха ,че метастази в костите не могат да се докажат със скенер ,а със сцинтиграфия.
Забравих да кажа ,че и главата сме гледали-и там няма нищо.
Възможно ли е туморният маркер за простатата да е отрицателен ,а проблем да съществува ,изобщо някой може ли да ми даде бегла идея какво за Бога става и какво е това чудо?Искам татко да е здрав

.
Сега в понеделник ще сме в София и май пак ще тръгваме от а и б
Може ли болките да са от остеопорозата ?
Само магнитен резонанс ли ще даде отговорите на въпростите ни?

Тема Re: Моля за мнение и помощ [re: -Niki-]  
Автор 3ипpekca (атипична)
Публикувано06.06.08 22:41

Депресия.

Не всяка кал е лечебна.

Тема Re: Моля за мнение и помощнови [re: -Niki-]  
Автор 1919 (Marchela)
Публикувано06.06.08 22:46

Проблем с урината - първо бъбреците Сменяйте лекарите

Автор firrst (BIG)
Публикувано07.06.08 09:27

В отговор на:

Сега в понеделник ще сме в София и май пак ще тръгваме от а и б
Може ли болките да са от остеопорозата ?
Само магнитен резонанс ли ще даде отговорите на въпростите ни?

Неизлекувана настинка по принцип удря в бъбреците!Оттам са болките в таза и кръста!Не го разкарвай човека по болниците .Давай му да пие чай от невен и пресни ябълки ,да изчисти токсините!

Тема Re: Моля за мнение и помощнови [re: firrst]  
Автор -Niki- (zirkon)
Публикувано07.06.08 11:07

Благодаря за мненията ,успокоих се малко

.
Благодаря за съвета за чая от невен и ябълките -ще го опитаме
Искаме да отидеме в София за да отхвърлят съмненията за рак ,понеже всички изследвания са отрицателни ,а се опитват да изкарат татко онко болен.
Той е много отчаян.
По принцип си има заболявания на костите ,но това с урината и аз ,доколкото съм запозната е индикация на проблем с простатата или бъбреците.
Убедена съм ,че в София лекарите са ного по-дбри ,отколкото тук.

Автор little_rabbit (Lepus Europeus)
Публикувано07.06.08 18:32

Ники, а обикновена урина пуснахте ли, за да се види дали все пак има кръв във нея?

Автор firrst (BIG)
Публикувано09.06.08 13:04

В отговор на:

По принцип си има заболявания на костите ,но това с урината и аз ,доколкото съм запозната е индикация на проблем с простатата или бъбреците.

Според традиционната китайска медицина заболяванията на костите говорят за проблеми с бъбреците!

Тема Re: Моля за мнение и помощнови [re: firrst]  
Автор -Niki- (zirkon)
Публикувано09.06.08 13:43

На последното изследване на урина имаше съмнение за кръв ,да ,щом всички сте единодушни ,значи проблемът най-вероятно е бъбречен

А и съм чувала ,че бъбреците боляли ужасно
Всичко съвпада засега.
Ще видим какво ще кажат в Токуда ,убедена съм ,че там ще обърнат по-обстойно внимание на татко ,но чакането ме побърква
Иначе той има аденом на простатата ,да .

Редактирано от -Niki- на 09.06.08 13:43.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.