Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:42 03.11.25 
Здравна
   >> Медицинска
*Кратък преглед

Тема Ядрено магнитен резонанснови  
АвторДB (Нерегистриран)
Публикувано28.04.08 21:55

Имам следния въпрос : Защо в различни болници, цените на ЯМР са различни? Например в "Торакс" струва 160 лв. , а във ВМА - 295 лв. Има ли разлика в точността на изследването, след като цените са различни?

Тема Re: Ядрено магнитен резонанснови [re: ДB]  
Автор elenaelena (оптимист)
Публикувано29.04.08 15:10

С направление в Токуда София е без пари !

Автор------- (Нерегистриран)
Публикувано29.04.08 21:57

С направление във всички лаборатории е без пари.

Автор firrst (BIG)
Публикувано30.04.08 09:08

Виж тук какви хубостии са контрастните вещества,които се вкарват за образната диагностика!

Тема Re: Ядрено магнитен резонанснови [re: -------]  
Автор elenaelena (оптимист)
Публикувано30.04.08 20:32

това не е вярно !

Тема Re: Ядрено магнитен резонанс [re: firrst]  
Автор pinkiwinki (член)
Публикувано01.05.08 14:21

Намесвам се с личен опит!
Правих ЯМР преди година и половина-две във Военна болница в Пловдив. Успях да се уредя по ЗОК и ми беше абсолютно безплатно. В интерес на истината, цената извън касата беше 400 лв., отделно се плаща мастилото, т.е., контрастното вещество. То се заплаща по принцип и даже ако си по каса, защото касата не го поема, тъй като невинаги се налага приложението му. При мен не се наложи. Контрастното вещество се слага, когато се вижда неясен образ, има съмнение за някакво образувание, а не може да се "разчете", в такива случаи. В повечето случаи /да ме извинява някой доктор, ако чете постинга ми/, но казват, че се налага и трябва да се употреби контрастно вещество, но това, както всички разбирате, е само за да ти лепнат парите. На мен лично ми го казаха лекари, така че нека не се сърди никой на заключението ми, не е само мое, а и на колеги. Друг е въпросът, че за да минеш през касата трябва да имаш яки нерви и добро търпение - на мен ми отне 3-4 месеца чакане, но пък нямах излишни 4 стотака, да не говорим и повече, защото ако не бях "с връзки" щях да си платя и 100 лв мастило.

Тема Re: Ядрено магнитен резонанснови [re: pinkiwinki]  
АвторДB (Нерегистриран)
Публикувано01.05.08 17:26

Имаш ли представа защо на различните места цената за резонанса е различна? Дори разликата е 2 пъти. Интересува ме, защото правих миналата година резонанс и платих 180 лв. , но той не показа нищо и се наложи да правя артроскопия. Сега пак ми се налага да правя резонанс, но разликата в цената ме кара да смятам , че има разлика в качеството на изследването.

Авторkaлийka (Нерегистриран)
Публикувано07.05.08 21:50

аз правих в правителствена болница - с направление и беше безплатно-лятото,но за контрастно вещество ми взеха 180лв и какво мислиш се оказа-с това вещество видяли 3 мм аденом на хипофизата,но след това се оказа,че пролактина е в норма и то при многократни изследвания и,че при тези резултати не можело да има такъв аденом-и сега какво стоя си и си мисля-какъв е смисъла от това вещество,явно - никакъв

Тема Re: Ядрено магнитен резонанснови [re: kaлийka]  
Автор hektorfbi (непознат )
Публикувано23.02.09 19:53

цените на магнитните резонанси в страната и София са различни поради много съображения.
1. Големите ядрено магнитни резонси, колкото са по мощни изискват по скъпа потдръжка. т.е. За да се охлажда магнита в тях който се топли доста се изисква доста сериозна охладителна система с някакъв вид охладител, като например течен азот и мощна помпа с която да се циркулира тази течност.
2. Всяка болница си има политика и мениджъри.
3. какво ще кажете за второто?
цени в различните болници
ВМИ - София до 350
Александровска - до 250
УМБАЛСМ Пирогов - 250
Правителствена - до 450
Токуда мисля около 300 - 350
Торакс, който е само за крайници 160
цените са в лева и със ДДС и не включват КОНТРАСТНА МАТЕРИЯ

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.