|
Тема
|
кисти на яй4ниците
|
|
Автор | kaliika (Нерегистриран) |
Публикувано | 25.03.08 18:34 |
|
има ли изобщо някой,които да се е оттървал от функционалните кисти,които се пукат болезнено преди мензис?След като пия дуфастон минават за ниакой месец и после пак-много съм се интересувала ,но друго ле4ение няма,ако някои знае..
| |
|
Здравей!
Пиша, защото имах абсолютно същия проблем, може би по-гаден и от твоя.
Доста съм се напатила от такива функционални кисти, имах ги всеки месец - овулация нямах, естетсвено, при това след операция - тъй като преди години не беше навлезла още модерната лапароскопия, оперативната интервенция беше клиновидна резекция на яйчниците. Това не ме спаси обаче, овулация продължавах да си нямам и кисти - да си ги имам ежемесечно. Фоликулът расте, расте, но не се пука, получава се киста, която след цикъл обикновено вече я нямаше, а за Дуфастона - пила съм и него, и какво ли още не. Имах един момент, в който една киста се задържа много дълго време, повече от година, след нея се появи на другия яйчник втора, че и трета. Пиех различни противозачатъчни, накрая една гинеколожка ми препоръча монофазните РЕГУЛОН и ги започнах, без да влагам вече надежда, че ще се размина с операцията, когато чух за ШВЕДСКА ГОРЧИВКА. Започнах да я пия и след бутилка и половина нямаше и помен от кистите. Наред с това започнах да лекувам стерилитет, който не се повлия от нищо. В крайна сметка, профилактиката с горчивката определено съм сигурна, че помогна. Поне кистите изчезнаха. Няколко години по-късно вече се радвам на детенце.
Пожелавам ти успех и горещо ти препоръчвам да пробваш шведската, защото ако случайно не ти помогне, в което се съмнявам, поне няма да ти навреди.
П.С. Намира се в аптеките свободно, най-голямата разфасовка е към 15 лв.
| |
Тема
|
Re: кисти на яй4ниците
[re: pinkiwinki]
|
|
Автор | kaлийka (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.03.08 01:16 |
|
много ти благодаря,но може ли да ми изясниш по колко на ден и колко време я пи шведската горчивка,защото мисля да пробвам,че вече не мога да издържам болките
| |
|
Аз я пиех 3 пъти дневно по 1 чаена лъжичка, разредена в малко вода /горе-долу 1/3 от чашата/. Приема се малко преди или малко след хранене /по указания - половин час, аз бях намалила това време на 15 минути. Въпросът е преди и след приема едно 10-15 мин. да не приемаш храна.
Аз пих една голяма разфасовка, от на-йголемите - струваше към 14-15 лв., започнах втора и като стигнах до средата кистите бяха изчезнали.
Между другото, тогава приемах и РЕГУЛОН - противозачатъчни, но след това съм пила пак горчивка, без никакви други хапчета и резултатът беше същия.
Успех!
П.С. Аз нямах болки, т.е., имах от време на време, но не силни. Какво ти казват лекарите за болките?
| |
Тема
|
[re: pinkiwinki]
|
|
Автор | kaлийka (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.04.08 19:10 |
|
казаха ми,че ме боли така силно защото се пукат или ако се натоваря се местят ,затова боли толкова ,не всеки пьт,но когато ме боли е толкожа силно и прерязващо,че не мога да мрьдна ни напред ни назад ,докьто не утихне болката-ниакоя минутка
| |
Тема
|
[re: kaliika]
|
|
Автор | Teди (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.04.08 21:02 |
|
И аз съм имала кисти..Много е гадно.Правиха ми лапароскопия и ми махнаха яйчника и част от тръбата...абе въобще кофти работа ..пила съм всякакви лекарства...противозачатъчни и в момента в който ги спра ми се появяваше пак...а вече бях с един яйчник и мн се плашех....така след като ми намериха пак поредната киста се обадих на чичо ми който е билкар и то мн добър...та от тогава той си ме лекува...венъж годишно пия билки той ми ги приготвя и съм мн спокойна :-) понякога и профилактично по-слаби само че се спазва и лека диета с тях но е подобре ... а и знам че има ефект...
| |
|
Има лечение за предразположението за образуване на яйчникови кисти, но дали сте отворени към него, или предпочитате хормоналното лечение?
Иглотерапевт и Фитотерапевт
| |
Тема
|
[re: kaliika]
|
|
Автор | инa (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.05.08 22:18 |
|
и аз се лекувам с дуфастон-пия го 3 м.почти през година ,ако не всяка,но не мога да разбера дале е от него-но гърдите ми се уголемиха почти тройно и ми казаха,че имам кисти ,но не било страшно,сега кистите пак се появиха,но се чудя дали да си пия дуфастона,/за моята АГ-безвреден/или не,ако гърдите ми може да пострадат
| |
|
|
|
|