Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:08 14.07.25 
Здравна
   >> Медицинска
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема БОЛКИ В ТЕСТИСИТЕ(разшерени вени)нови  
АвторHИKИ (Нерегистриран)
Публикувано04.03.08 23:17

Здравейте!Искам да благодаря предварително но всички които могат да ми дадат съвет или да се опитат да ми ми помогнат

От около 2 години ме мъчи непрестанна силна болка и в двата тестиса работата ми е такава че стоя непрекъснато на стол.Ходил сам два пъти на хирург но не-съдов нямам варикоцеле и казват че от стоенето се задържа кръв и това води до болките!!!Пих Детралекс мазах се с какво ли не понякога за определени дни болката отихва и после пак ужасно ме боли.Замислял съм се даже и да напусна работа но финансите не ми го позволяват!Започнах и да спортувам карам колело през ден вече 3 месеца-болките са по малко но ги има.Употребя ли алкохол са нечовешки!!! Сега от около 1 седмиса пия чай от потбел 3 пъти дневно около 100 грама и се мажа с билков крем "арника"-немски е!КАКВО ДРУГО ДА ПЕРДПРИЕМА МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ МИ!

Тема Re: БОЛКИ В ТЕСТИСИТЕ(разшерени вени)нови [re: HИKИ]  
АвторEmil (Нерегистриран)
Публикувано06.03.08 10:52

Имах колега който страдаше от подобно нещо,но ходи в една частна клиника и се оперира и сега е много добре.Може да е скъпо,но поне си струва човек да опита и резултата е налице

Тема Re: БОЛКИ В ТЕСТИСИТЕ(разшерени вени) [re: HИKИ]  
Автор пpocтo1чoвek (неудачник)
Публикувано06.03.08 12:29

За всичко верно имало обяснение :)

А как те диагностицираха, че НЯМАШ варикоцеле? Само с опипване ли? Болката е относително нещо, всичко може да е: хернии, кисти, тумори, хидроцеле, варикоцеле, инфекции, че и с неврологични причини, травми и кой знае какво още. За инфекции нещо изследван ли си?

Публикувано06.03.08 20:17

Само с опипване ми казаха че нямам варикоцеле какви изследвания да си направя и при какъв доктор?Болките са повече от 2 год. аз мисля че ако болките са от нещо друго за такъв период щяха да отминат!Пак знам ли двама хирурга ме гледаха и опипваха нямам твърди образувания просто ми казаха се събира кръв която тестисите не могат да изтласкат това е!При какъв доктор да отида и на операция съм готов макар че не мисля че ако е вени могат да се оперират каде се е оперирал калегата ви????

Публикувано06.03.08 21:33

Емиле мога ли да те помоля да попиташ своя колега от какво точно са го оперирали и каде ще ти бъда много задължен!Извинявам се за искането но наистина болката не се издаржа.Мъж си и знаеш колко е чуствителен тектисът!Надявам се причината да е същата но аз все си мисля че моята болка е от вените в тестисите които най-вероятно са вече разширени защото знам че алкохолът разширява кръвоносните съдове,а аз пия ли дори и 100 гр.болките са зловещи!Благодаря ви че откликвате на проблема ми!

Публикувано07.03.08 08:56

Не ми е ясно, как така хем няма варикоцеле, хем кръвта не се изтласквала!?

За вените може при д-р Милен Кацаров, ако не от друго поне в това е опитен. Иначе, там ще чуеш неговото схващане - от кръста идвало всичко, което може и да е вярно в някои случаи

...

А за карането на колело ми се стурва - не е най-хубавият спорт за мъже.

За изследванията, докторите ще кажат, но избягвай цибалаб.
А болките при алкохола, дали пък са точно гаранцията за вени ...
Успех!

Тема Re: БОЛКИ В ТЕСТИСИТЕ(разшерени вени)нови [re: пpocтo1чoвek]  
Авторkoko (Нерегистриран)
Публикувано07.03.08 09:46

Мой близък го оперираха от разширени вени в тектисите. Трябва веднага след операцията да си замразиш сперматозоиди за после ,защото нещо намаляват живите. Не знам точно какво ,но имат проблем със съпругата си за деца и то по негова причина. Така,че проучи и внимавай да направиш това ,което трябва. Успех и здраве!

Тема Re: БОЛКИ В ТЕСТИСИТЕ(разшерени вени)нови [re: koko]  
Авторkoko (Нерегистриран)
Публикувано07.03.08 09:48

Операцията беше в Мед. академия

Тема Re: БОЛКИ В ТЕСТИСИТЕ(разшерени вени)нови [re: пpocтo1чoвek]  
Публикувано07.03.08 12:49

Доколкото ми обясниха докторите варикоцелето било сплитане на кръвоносните съдове,и с опипване се установявало на 100%, а разширението на вените ако наистина е това,знам се лекува много трудно незнам но съветите ви ми са вного ценни за което ви благодаря!

Публикувано07.03.08 14:37

Варикоцелето и разширените вени на тестисите са названия на едно и също нещо и обикновено е свързано с анатомични причини (или разни други) поради които кръвта не може да се изтласка и се задържа във вената. Заплитането, което споменаваш, навярно е торзия на тестиса, което вече е спешно състояние. И двете може да се установят с напипване, но може и да се сбърка. Посещението на андролог в твоя случай е най-правилно, а Кацаров поне ще те погледне с доплера. Иначе обикновено варикоцелето се лекува оперативно и като всяко нещо след това може да имаш късмета да не се сетиш повече за него, а може пак да му се прииска да ти трови живота. Но при теб явно не е ясно от къде идва болката. Тя спокойно може да е от инфекция или от херния и прочие. Относно плодовитостта, обикновенно след поправянето на варикоцелето плодовитостта се подобрява, но има и случаи да се влоши. Но ако е там и те боли, трябва да се лекуваш. Не отлагай и не се притеснявай. :)

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.