Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:51 03.11.25 
Здравна
   >> Медицинска
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема ранен климакснови  
Автор мммм (животЪТ е хубав)
Публикувано23.11.07 15:40

На 38 г. съм. Преди три години след смущения в цикъла гинеколога ми установи, че се касае за начало на климакс. Пия хормонални таблетки и цикъла ми що годе се нормализира, но усещам, че всъщност много се променям. Психически по-нестабилна съм, високо кръвно, болки в ставите и мускулите.
Моля, споделете своя опит в справянето в всички странични проблеми!

Редактирано от мммм на 23.11.07 15:41.

Тема Re: ранен климакснови [re: мммм]  
Автор akupunkturist (и Лекар)
Публикувано23.11.07 18:55

Едното лечение е с хормони, а природосъобразното е с Алтернативна Медицина, която лекува организма цялостно и така симптомите изчезват или се подобряват.

Иглотерапевт и Фитотерапевт

Автор Prof.McGonagull (Røvsparker)
Публикувано23.11.07 19:27

Пийте запарка (не варена!) отвара от бял равнец. Препоръчва се на жени в климактериум заради фитоестрогените, които съдържа. Резултатите обикновено са изключително благоприятни. Повече информация ще намерите в Билки от аптеката на Господ, на Мария Требен.

Авторaqua-aqua (Нерегистриран)
Публикувано05.12.07 02:05

Как гинекологът ти установи климакса, прави ти тест или на "око"? На майка ми така на "око" понеже й се сближиха циклите й диагностицираха климакс и почна терапия. После се оказа (при друг лекар), че има още овулация, а въпросната терапия е за вече настъпил климактериум. Аз след това специално се интересувах и протоколът за такова лечение във Франция е доказан климактериум, а не сближени цикли. Тя се усъмни сама всъщност точно заради тези промени в настроението.
Тези неща, които описвам може и да са страничен ефект от самите хормони (погледни им листовките).
Пък и отделно се запитай дали ти се пият хормони. Има и културно обяснение на оплакванията свързани с тази възраст, а именно мисленето й е от европейките катп осакатяваща женското в тях. Като доказателство се дава япония, където жените имат по-малко или никакви оплаквания. Това може да се дължи на местната диета, богата на соя и сьомга, но може и да се дължи на това, което обществото ни налага като образ.
Усещам се, че звуча като сектант, но ми се спи.
Просто ако не са ти правени изследвания не приемай с лека ръка диагнозата. А ако са, се разтърси за инфо относно терапията, относно митологията около климактериума. Ако не греша основните позитивни ефекти от ХЗТ са понижаване на риска от остеопороза и повишаване на вагиналното овлажняване. Отделно тя носи риск от сърдечно съдови проблеми, рак...

Автор dd-to-be (регистриран)
Публикувано06.12.07 12:32

Опитай "Климактерин" - билкови таблетки от д-р Тошков.

Съм и ще бъда!

Автортaня (Нерегистриран)
Публикувано06.12.07 14:26

Аз бях на 43г. когато цикълът ми спря, но гинеколожката изобщо не помисли за ранен климакс, изследва хормони, прати ме на ендокринолог, той ми вкара само пролактина в граници, и вече половин година си имам нормален цикъл

Авторфифa (Нерегистриран)
Публикувано07.12.07 13:14

Аз съм на 67 год.Когато бяна на 38 год. получих няколко месеца кръвоизливи и анемизирах.Наложи се да ми направят кюртаж,но след това нищо не се оправи.хистологичният резултат даде отрицателни стойност. моята гинеколожка,ми предложи изкуствено спиране на мензиса и аз се съгласих.Вярно в продължение на 10 год. имах горещи вълни,но лекарства не съм вземала никога .Най много се опасявах от хормоните,защото където прочетох за тях винаги даваха някакви лоши последствия.Оправих се с фитнес,много зеленчуци и плодове,разходка на чист въздух и тичане на стадиона.Не мислете за промяната на организма си като болест,а като преминаване от един период в друг,както природата и така ще преодолеете безболезнено промените.
Успех младо момиче!

Тема Re: ранен климакснови [re: тaня]  
АвторMAЛKATA (Нерегистриран)
Публикувано12.12.07 22:42

МОЛЯ ВИ ПОСЪВЕТВАЙТЕ МЕ КАКВО ДА НАПРАВЯ ИМАМ МНОГО ОСКЪДНА МЕНСТРУАЦИЯ И СЕ СТРАХУВАМ ЧЕ НАВЛИЗАМ В РАНЕН КЛИМАКС А СЪМ НА 36Г

Тема Re: ранен климакснови [re: MAЛKATA]  
Автор dd-to-be (регистриран)
Публикувано13.12.07 09:51

Опитай с малко витамини - А и Е (геритамин - по 1 драже дневно).

Съм и ще бъда!

Тема Re: ранен климакснови [re: dd-to-be]  
Автор dali (член)
Публикувано13.12.07 14:25

Аз имам същия проблем. Пих 3 месеца герикапс сутрин и вечер по една капсула, Но при мене нямаше резултат. Сега пробвам хомеопатия.
Но ти иди на гинеколог по добре защото причините може да са много различни. При мене мисля че от стрес и от нередовно хранене се получи това и от нередовен сексуален живот. Но може и да са доста по сириозни нещата, затова иди на лекар.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.