Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:41 15.07.25 
Здравна
   >> Медицинска
*Кратък преглед

Тема рак на яйчника?!нови  
Автор Tиkвичka (чудя се)
Публикувано10.01.08 10:56

Преди 4 години ми оперираха киста на яйчника, като отрязаха и част от него, след 2 години майка ми заболя от рак на гърдата, сега имам проблеми с този яйчник, който ми беше рязан, ходих на кинеколог и тя ми каза , че съм предразположена към образуване на рак на яйчника и ме съветва за ранна бременност, предвид риска......за да може при евентуален проблем да се премахнат яйчника.......почти нищо незнам за тази болест, доколкото знам няма с какво да се предпазя от нея, освен да родя рано и да се надявам нищо да не ми стане>?!!Колко реална е опасността и какво друго мога да направя за да си помогна?

Чудя се и се мая, де ще му излезе края?!

Тема Re: рак на яйчника?!нови [re: Tиkвичka]  
Автор nickkaka (непознат )
Публикувано10.01.08 13:33

ходи в мед. академия при доктор начев той е много добьр специалист . ще ти каже кое е най правилно. аз като бях на 18 години сьщо ме оперираха от киста на яйчника бяха изррязали част от него. предопредиха ме че трябва да забременея по рано но то не става когато искаш.на 23 г родих пьрвото си дете сега на 30 г родих второто си дете. а имам и един аборт на 24г. лекарите казваха че с тези проблеми може да нямам деца.

Автор TE_DDA (Семейство Адамс)
Публикувано10.01.08 16:26

някой те е психясал здраво, не знам поради каква причина - или е "голям" специалист, или поради разни материални изгоди.

ракът на гърдата на майка ти не виждам какво общо има с твоя яйчник.
когато ти е правена операцията на яйчника това "парченце" със сигурност е изследвано и ако имаше нещо обезпокоително реакцията щеше да е на момента.
Живей си спокойно и не се безпокой.Просто ходи редовно на прегледи ( поне 1 път годишно) на гинеколог и гърди .

Извинете за правописа - немам нерви за тирета и запетайки

Тема Re: рак на яйчника?!нови [re: TE_DDA]  
Автор Tиkвичka (чудя се)
Публикувано10.01.08 22:18

не бе то ми е ясно, че съм генетично обременена(това е общото с майка ми), за лекаря то, че ще ходя ок, ама нали се сещаш , че в момента , в който ми открият нещо и клъц.........до там с децата, аз за превантивни мерки питам, че ще раждам възможно най-скоро и това ми е ясно......ще ми се някой който знае повече за болестта да пише......
п.п парченцето от яйчника плюс кистата си беше парчище........и кистат а беше голяма - във фаза за опериране, не за медикаментозно лечение..........за щастие доброкачествено..

Чудя се и се мая, де ще му излезе края?!

Редактирано от Tиkвичka на 10.01.08 23:02.

Автор TE_DDA (Семейство Адамс)
Публикувано11.01.08 13:56

не бе то ми е ясно, че съм генетично обременена(това е общото с майка ми),

Бе майка ти да не е имала рак на яйчника,че да си генетично обременена, бре?????????

Говориш глупости от страх!!!!!!!!

Може да си генетично обременена за гърдите, затова пое един път си ги следи годишно,както ти казах.

Ма яйчницовия карцином има общо с тоя на гърдата колкото с всеки друг - на дебело черво, на стомах и т.... разбра ли ме сега?

много хора има с доброкачествени кисти на яйчниците, някои от видовете имат склонност към повторно образувзне след премахването,други не.
Тва обаче не значи,ще ше умираш от рак на яйчника!!!! Да речем, че може само да следиш за нови кисти ( незнам каква е била първата ти)

Планирай си живота спокойно!!!!!!! Стига паника за гупости. За което не си иновна ти, а тоя тъпанар - специалист,който ти ги е наговорил ( съжалявам за неколегиалността, ма тва си е живата истина)

Извинете за правописа - немам нерви за тирета и запетайки

Тема Re: рак на яйчника?! [re: Tиkвичka]  
Автор femina (Mис Kаприз)
Публикувано11.01.08 14:11

Затова природата е създала два яйчника. А и че си имала киста, не значи, че ще имаш рак. Ходи редовно на профилактични прегледи (и за гърдите) и се успокой.
Моя позната има 2 деца с 1/4 яйчник само, ако това те успокоява.

Държавата България - невъзможни неща няма!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.