Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 03:27 13.07.25 
Здравна
   >> Медицинска
*Кратък преглед

Тема Бременност и физиотерапиянови  
АвторФeя (Нерегистриран)
Публикувано09.01.08 21:07

Искам да имам бебе и работим по въпроса. Личната лекарка ми изписа физиотерапия на кръста заради болка от коксартороза . Опасно ли е и вредно ли е за зародиша/все още е рано да потвърдим бременност/ бипулсатор ? и по принцип и ултразвук със фастум гел? има ли смисул да се разхождам или да се откажа от процедурите

Тема Re: Бременност и физиотерапиянови [re: Фeя]  
Авторфeя (Нерегистриран)
Публикувано10.01.08 16:54

?

Тема Re: Бременност и физиотерапия [re: Фeя]  
Автор Tиkвичka (чудя се)
Публикувано10.01.08 22:57

йога.........аз вече се изтърках, ама друг като не пише.....

ще се натрапя.......ама йогата е за предпочитане и при напреднала бременност има курсове за бременни и за хора с различни заболявания.....само между другото повечето физиотарапии упражнения и рехабилитация са именно йога

Чудя се и се мая, де ще му излезе края?!

Тема Re: Бременност и физиотерапиянови [re: Tиkвичka]  
Авторфeя (Нерегистриран)
Публикувано11.01.08 08:32

Не съм убедена в правотата ти.
Пускането на нискочестотен ток с кое упражнение от йога се замества? Или ултразвук със обезболяващо?

Тема Re: Бременност и физиотерапиянови [re: фeя]  
Автор Tиkвичka (чудя се)
Публикувано11.01.08 16:50

Това неможе да се замести, съгласна съм, аз говорех за реахбилитационното раздвижване и физиотерепавтичните упражнения..........тъй като друг не се намеси, аз реших от личен опит, каквото знам, да споделя

Чудя се и се мая, де ще му излезе края?!

Тема Re: Бременност и физиотерапиянови [re: Фeя]  
Авторfeia (Нерегистриран)
Публикувано12.01.08 17:52

?

Тема Re: Бременност и физиотерапиянови [re: фeя]  
АвторAлф (Нерегистриран)
Публикувано14.01.08 10:19

Ултразвукът според мен не би трябвало да навреди на зародиша, защото самото проследяване на бременността става със ултразвуков апарат (или ехограф).
За нискочестотния ток също не ми се вярва да има някакво влияние.
За лекарствата трябва да се консултираш с гинеколог, особено обезболяващи.
Но най-напред трябва да се установи дали има бременност, след това говориш с гинеколога и му казваш за всичките си процедури които правиш и той ще прецени дали може да продължават и какви хапове може да пиеш. Например аналгин не трябва да взимаш, но може парацетамол.
Преди всичко гълтай спокойно фолиева киселина!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.