|
Тема
|
Бременност и физиотерапия
|
|
Автор | Фeя (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.01.08 21:07 |
|
Искам да имам бебе и работим по въпроса. Личната лекарка ми изписа физиотерапия на кръста заради болка от коксартороза . Опасно ли е и вредно ли е за зародиша/все още е рано да потвърдим бременност/ бипулсатор ? и по принцип и ултразвук със фастум гел? има ли смисул да се разхождам или да се откажа от процедурите
| |
Тема
|
Re: Бременност и физиотерапия
[re: Фeя]
|
|
Автор | фeя (Нерегистриран) |
Публикувано | 10.01.08 16:54 |
|
?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Tиkвичka (чудя се) |
Публикувано | 10.01.08 22:57 |
|
йога.........аз вече се изтърках, ама друг като не пише..... ще се натрапя.......ама йогата е за предпочитане и при напреднала бременност има курсове за бременни и за хора с различни заболявания.....само между другото повечето физиотарапии упражнения и рехабилитация са именно йога
Чудя се и се мая, де ще му излезе края?!
| |
Тема
|
[re: Tиkвичka]
|
|
Автор | фeя (Нерегистриран) |
Публикувано | 11.01.08 08:32 |
|
Не съм убедена в правотата ти.
Пускането на нискочестотен ток с кое упражнение от йога се замества? Или ултразвук със обезболяващо?
| |
Тема
|
[re: фeя]
|
|
Автор |
Tиkвичka (чудя се) |
Публикувано | 11.01.08 16:50 |
|
Това неможе да се замести, съгласна съм, аз говорех за реахбилитационното раздвижване и физиотерепавтичните упражнения..........тъй като друг не се намеси, аз реших от личен опит, каквото знам, да споделя
Чудя се и се мая, де ще му излезе края?!
| |
Тема
|
|
|
Автор | feia (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.01.08 17:52 |
|
?
| |
Тема
|
[re: фeя]
|
|
Автор | Aлф (Нерегистриран) |
Публикувано | 14.01.08 10:19 |
|
Ултразвукът според мен не би трябвало да навреди на зародиша, защото самото проследяване на бременността става със ултразвуков апарат (или ехограф).
За нискочестотния ток също не ми се вярва да има някакво влияние.
За лекарствата трябва да се консултираш с гинеколог, особено обезболяващи.
Но най-напред трябва да се установи дали има бременност, след това говориш с гинеколога и му казваш за всичките си процедури които правиш и той ще прецени дали може да продължават и какви хапове може да пиеш. Например аналгин не трябва да взимаш, но може парацетамол.
Преди всичко гълтай спокойно фолиева киселина!
| |
|
|
|
|