|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
гадене от депресия?
|
|
Автор | биcтpaвoдakлaдeнчoвa (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.12.07 13:10 |
|
здравейте
че съм в депресия, в депресия съм
засега се въздържам от медикаментозно лечение
но освен всички класически симптоми - измъчва ме кошмарно, почти непрекъснато гадене
възможно ли е то да е от депресията - ако е така, веднага бих пристъпила към лечение, защото е непоносимо
или да търся други причини за него
| |
|
Психиката на човека е нещо странно и всичко може да се очаква на "нервна почва". Но ме съмнява да ти се гади от мъка. Не знам каква е причината за депресията ти, ти си знаеш, но виж на какво се дължи гаденето ти. От нещо друго ще да е.
Държавата България - невъзможни неща няма!
| |
Тема
|
Re: гадене от депресия?
[re: femina]
|
|
Автор | биcтpaвoдa kлaдeнчoвa (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.12.07 14:48 |
|
предполагам, че това се решава от гастроентеролог, но при мисълта точно сега да ме бучат и сондират, когато и без това едвам се влача, все отлагам
а гаденето си е почти непрекъснато, и в момента - така е от 6 месеца, явно няма да мине само
мога да ям само силно подкиселени или подсолени храни, иначе става още по-лошо
| |
|
О, горката, съвсем си се объркала. Не знам как търпиш 6 месеца, а и тези "силно" подкиселени и солени храни не са много полезни. Лекувай се след празниците.
Държавата България - невъзможни неща няма!
| |
|
Да, може, не случайно при всички заболявания на храносмилателната система се препоръчва минимален стрес. А депресията понякога е следствие от стрес. Обърни внимание какво се случва и какво чувстваш точно преди чувството на гадене /страх, гняв, тревога?/.
| |
Тема
|
[re: femina]
|
|
Автор |
*jull** (()) |
Публикувано | 28.12.07 15:07 |
|
Зимата е време за депресии.
Познавам много случаи на гадене на нервна почва. Моят съвет е най-напред да си потърсиш билки за успокояване на психиката и на стомаха - от рода на мента, маточина, копър, глог, валериана (има ги и в комбинации). Подслаждай ги с лъжичка мед. Има и добри билкари, на които като обясниш проблема, знаят какво да ти дадат.
Част от билките, които ти изредих, сложи в тензухена торбичка и постави в калъфката на възглавницата, на която спиш.
През деня, но особено вечер, когато решиш да си почиваш, пали ароматни клечки (или свещички) от цитрус, ванилия, бор или друг приятен аромат. Вечер се отпускай (с вана, топъл душ), изпивай по една чаша топло прясно мляко с мед (ако не ти се гади от млякото) или билков чай и ако обичаш да четеш, заспивай с любима книжка.
Обръщай повече внимание на навиците си: прави леки дихателни упражнения, намирай време за спокойни разходки, внимавай какво гледаш по телевизията, като цяло понамали темпото.
Подбирай внимателно и храната си - яж повече зърнени храни (овесени ядки, жито), пресни и сушени плодове, малко пилешко и риба.
Ако всичко това не даде резултат (но не по-рано от 10-ина дни), търси причината другаде.
Успех!
| |
|
разбира се. аз като бях в депресия постоянно имах проблеми със стомаха - гадене, разтройство, какво ли не. но мина. и при теб ще мине
| |
Тема
|
[re: repи]
|
|
Автор | биcтpaвoдakлaдeнчoвa (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.12.07 17:58 |
|
благодаря много на всички ви
знам, че просто трябва да се погрижа, явно нищо няма да се оправи самичко
ще започна с депресията, от опит си спомням, че медикаментите започват да действат някъде на втората седмица и се надявам и гаденето, което всъщност ме тормози повече от безсилието и безсънието, да се махне също
като поговорих с вас, ми се струва вече, че проблемът не е толкова досаден и нерешим
весели празници, приятели
| |
|
Проблемът се е прехвърлил при вас и на органична основа. Това не е ненормално. Много, много внимавайте обаче какво ВИ ИЗПИСВАТ. Защото навлязоха много нови продукти против депресия, нагло твърдят че били без странични ефекти а става точно обратното наскоро изкараха и списък с такива които предизвикват самоубийствени мисли.
| |
Тема
|
[re: lvo]
|
|
Автор | *** (Нерегистриран) |
Публикувано | 30.12.07 08:46 |
|
Къде мога да прочета този списък, защото май сме станали жертва на такъв антидепресант?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|