|
Тема
|
настинка - > бронхит
|
|
Автор | Boian_vn (Нерегистриран) |
Публикувано | 27.12.07 22:27 |
|
Аз съм на 25 години и съм от Варна.
Проблема ми и питането ми е следното.
Когато настина и почти винаги се стига до бронхит или най малко кашлица които и в двата случая не оздравявам без антибиотици и това поне веднъж на зима е гарантирано а понякога и по 2 и взех вече много да се притеснявам да не си навредя от тези болести.в момента пак съм така от днес съм на антибиотик с диагноза ОКГДП и пиивам оспамокс поне тов ами исписа лекарката.
някой ако може да каже защо така се получава и как мога да го предотвратя занапред пия витамини ама не помага незнам и аз вече какво да правя,някъде да взема да отида на почивка ли ако трябва всяка година ще ходя само незнам къде и кога през годината и ако има други приоми някакви
и другия ми въпрос е като ги пия все пак тези антибиотици вредят ли прекалено много и какво да пия и да хапвам за да се изчиствам от тях
благодаря много на всички предварително и ще съм много благодарен за компетентно мнение
| |
Тема
|
Re: настинка - > бронхит
[re: Boian_vn]
|
|
Автор | mustangGT (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.12.07 09:50 |
|
Ако имаш напрегнат живот - опитай се да си въздействаш психически, не се преуморявай, гледай на живота по-мъдро.
Почивай си повече, избирай си само хубава храна.
Спортувай...
Това са ти проблемите...
С антибиотика е хубаво да взимаш витамини, например невробекс.
Поздрави и наблегни на спорта повече, ходи през ден на фитнес например, и ще се сетиш за мен до година когато няма да боледуваш :)
| |
Тема
|
|
|
Автор |
femina (Mис Kаприз) |
Публикувано | 28.12.07 13:28 |
|
Пушиш ли?
Имаше някави лекарства са повишаване на имунитета в тази област: Респивакс, IRS 19, Бронховаксом. Mоже да има и други.
Всичко е въпрос на имунитет и спри да се тъпчеш с антибиотици, щом ти се зачерви гърлото.
Държавата България - невъзможни неща няма!
| |
Тема
|
[re: femina]
|
|
Автор |
*jull** (()) |
Публикувано | 28.12.07 16:17 |
|
Има едно ново средство на билкова основа - сироп "Бронхоклир". Предназначено е за пушачи, но и за хора с хронични бронхити. От опит се убедих, че върши добра работа. Цената му е около 9 лв за 200 мл. Опитай, дано помогне. Има и подходящи билки, попитай аптекарите и билкарите - те ги знаят.
А иначе е полезно да отделяш време за почивка в иглолистни райони - не случайно в Боровец (навремето "Чамкория") е имало санаториуми за лечение на белодробни заболявания. Знам и за Момин проход, Велинград, но има и други, разбира се. Разговаряй най-добре с личния си лекар и преценете къде е най-подходящо за теб. Би могла да използваш и такива, които са по линията на Здравното осигуряване (излизат много евтини).
А иначе е добре да правиш дихателни упражнения и лека йога, които да те укрепят физически. Закаляването също е препоръчително, но трябва да започне най-рано през пролетта, когато времето се стопли.
Желая ти успех и по-малко болести през Новата година!
| |
Тема
|
|
|
Автор | диди (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.12.07 16:39 |
|
Антибиотиците тотално разрушават имунната система,по добре спри да ги пиеш и намери друг алтернативен метод защото със слаба имунна система постоянно ще настиваш.
от синтетичните витамини много малка част се усвояват така че пий си ги но не разчитай само на тях а заедно с това се храни здравословно -много плодове зеленчуци сурови ядки мед,изобщо наблегни на полезните храни.може и Цитросепт да взимаш за повишаване на имунитета той е 100% натурален продукт но е добре да се пие по дълго 2-3 месеца.Спорт не е нужно да се натоварваш,по скоро движение ти трябва може и ходене пеш по 2-3 часа дневно е напълно достатъчно.
и още нещо не за пренебрегване на което попаднах на скоро в една статия:
"Резултатите от изследване, проведено в университета “Уилкс” (Пенсилвания, САЩ) показват, че сексът 1-2 пъти седмично е способен да повиши цели 3 пъти нивото на имуностимулиращите антитела – имуноглобулините А, които защитават организма от респираторните вируси."
| |
Тема
|
[re: диди]
|
|
Автор |
*jull** (()) |
Публикувано | 28.12.07 18:29 |
|
Само внимавай - не тичай по студа на 2-3-часова разходка веднага след секс-терапията!
Че настинката ти е в кърпа вързана!
И тогава - язък за секса!
| |
|
|
|
|