Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:36 09.11.25 
Здравна
   >> Медицинска
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема Петиция срещу Флуоранови  
Автор д-pOxБoли (MythBuster)
Публикувано26.12.07 20:02

:

Знаеше ли, че скоро държавата ще започне да харчи 15 милиона лева годишно, за да замърсява питейната вода с химикали, под претекст, че така ще ни предпазват от кариеси? Ще се използва флуориране на питейната вода — практика, която цивилизованите държави отдавна отхвърлиха поради съмнителните резултати, финансовата неефективност, отрицателния ефект върху околната среда и рисковете за здравето.

Този проект е вече одобрен от парламентарната Комисия по здравеопазването! Сега е въпрос на време да се реши дали ще се намерят въпросните пари от бюджета за 2008 или програмата ще изчака една година, докато приемат следващия бюджет. Никой не говори за рисковете, никой не говори за това, че Европа отдавна не замърсява питейната си вода, никой не говори за нашето право да откажем всяка една медицинска интервенция.

Тема А ми знаем [re: д-pOxБoли]  
Автор bira_moreМодератор (бира)
Публикувано26.12.07 20:16

и имаше вече подкана за петицията.
Имаше и дискусия.
А ти знаеш ли че може да се погледне първо дали има подобна тема?

Bеer? Mоre?

Тема Re: А ми знаемнови [re: bira_more]  
Автор д-pOxБoли (MythBuster)
Публикувано26.12.07 21:13

Ами знаете ли колко пъти се приема едно лекарство, за да подейства?

Тема Re: А ми знаемнови [re: д-pOxБoли]  
Публикувано26.12.07 21:43

Зависи от болестта и лекарството. Има болести/лекарства при които и един прием е достатъчен.

Разбира се ако приемаш форумците за олигофрени, е напълно оправдано да повтаряш една и съща тема многократно.

Bеer? Mоre?

Авторбдф (Нерегистриран)
Публикувано27.12.07 02:59

Като гледам кам 26.12.2007 само около 2200 души са подписали петицията. Трябва да възобновяваме тази тема поне през седмица , за да разбудим населението колкото се може по-навреме. Резултатите иначе ще са плачевни за нас и нашите деца за сметка на печалбите на няколко фирми.

АвторDereck (Нерегистриран)
Публикувано27.12.07 11:10

Не всички форумци, но biramore e олигофрен/ka със сигурност!

Тема Re: А ми знаемнови [re: бдф]  
Публикувано27.12.07 22:12

Нали се сещаш че това е твое мнение.
Може не всички да са на това мнение.
Може хората които смятат че флуорирането ще бъде полезно, да считат ежеседмично вдигане на темата за СПАМ.
Дали освен със себе си, не е редно да се съобразяваме и с останалите?

Bеer? Mоre?

Автор |Bob| (Audi&Volvo Fen)
Публикувано27.12.07 23:18

Точно това и мислех да ти напиша...да делнеш спама! Просто наистина няма смисъл, да си вдигат първата тема , а и наспамиха целия дир...ти тук поне може да сложиш ред, още по-малко, че обиждат админа.
Изтрий темата, никаква нова информация не носи, дублира на 100% предна, но ти си знаеш де..

Тема Re: А ми знаемнови [re: |Bob|]  
Публикувано27.12.07 23:29

По повод обидите - когато са спрямо мен, не са повод за модериране, просто защото не са обиди, а само опит за обида.
За да са обиди, трябва да им се вържа, а не ми се отдава.

Темата ще я оставя до утре.
До колкото агитаторите ясно заявиха че искат да СПАМят - решението ми ще бъде много лесно.

Bеer? Mоre?

Тема Re: Петиция срещу Флуоранови [re: д-pOxБoли]  
Авторфлyop (Нерегистриран)
Публикувано09.01.08 23:30

Не че искам да защитя правителството , но в този конкретен случай то изглежда е против тази абсолютна глупост. Тя е инициатива на шефа на стоматологичния съюз д-р Шарков, който може би търси на всяка цена по нататъшното развитие на проекта си с фондация Borrow Foundation – Великобритания, по който децата от детските градини в Пловдив, Варна, Шумен, Велико Търново, Стара Загора и Бургас са принудени всеки ден да консумират флуорирано прясно или кисело мляко. Самия д-р Шарков не отрича токсичността на флуоридите. Но може би забравя , че вече в медицината не се използват токсични лекарства дори за активно лечение , а той препоръчва такива за профилактика?

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.