Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:49 02.11.25 
Здравна
   >> Медицинска
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Мелатонин и липса на тъмнинанови  
Автор Tpънka* (мечтател)
Публикувано29.11.07 02:28

Днес с един приятел си говорихме за навиците ни при спане и се изненада много като споделих, че от години спя на светната лампа. Каза, че производството на мелатонин се възпрепятства дори и от изкуствена светлина и със сигурност при мене стойностите му не са добри.

Те могат ли да се измерят наистина? И не се ли адаптира организмът ако не му давам пълна тъмнина през нощта, за да се отделя мелатонин?
Как да разбера нуждая ли се от допълнителен прием? (хахах, не е признак това, че пускам тема по нощите, имах работа, не че не спя, ама не че и спя идеално

п.с. предварително се извинявам ако темата е била скоро пускана и благодаря за отговорите

use your illusions

Тема Re: Мелатонин и липса на тъмнинанови [re: Tpънka*]  
АвторAлф (Нерегистриран)
Публикувано29.11.07 11:17

В клиничните лаборатории изследват много хормони но за мелатонин не съм чувал да изследват.
Аз например съм си купувал хапчета мелатонин от аптеката. Не са скъпи и се продават без рецепта. За тях пише че на практика няма странични ефекти, само не се препоръчва да се вземат от жени които искат да забременеят, защото може евентуално да предизвикат проблем. Казвам евентуално защото не е доказано.
Мелатонина се повишава при тъмнина. Това е научно доказано. Това обаче не значи че ако ти се спи не можеш да заспиш на светло, особено ако не си спал достатъчно. Опитай да спиш на светло, след като си се наспал примерно поне десет часа. Ми като не ти се спи как ще стане?

Авторпc (Нерегистриран)
Публикувано29.11.07 12:22

Еми така става като медиците монополизират медицинското знание. Ето ти източник.

Тема Re: Мелатонин и липса на тъмнинанови [re: пc]  
Авторявe (Нерегистриран)
Публикувано29.11.07 13:59

А защо спиш на светло? Страха от тъмно може да се дължи на липса на един витамин.. ако те интересува ще потърся

Тема Re: Мелатонин и липса на тъмнина [re: явe]  
Автор Tpънka* (мечтател)
Публикувано29.11.07 19:10

М, би ми било интересно да науча

use your illusions

Тема Re: Мелатонин и липса на тъмнинанови [re: Aлф]  
Автор Tpънka* (мечтател)
Публикувано29.11.07 19:14

Ок, но освен за добрия сън, мелатонинът има значение на може би най-мощен антиоксидант. Ясно че добрият сън подобрява качеството на живот, но като антиоксидант дали не му се намалява силата, ако не му осигуряваме достатъчно тъмнина?

use your illusions

Тема Re: Мелатонин и липса на тъмнинанови [re: пc]  
Автор Tpънka* (мечтател)
Публикувано29.11.07 19:15

Мерси

, искаше ми се и някой да ми обясни от опит.

use your illusions

АвторAлф (Нерегистриран)
Публикувано30.11.07 08:37

Освен мелатонина има още много други органични съединения които се смятат за много мощни антиоксиданти. Много са, не мога да ги изброя. Но такъв например е витамин Е (токоферол).

Тема A + C + E,нови [re: Aлф]  
Автор martyr (мчк)
Публикувано30.11.07 09:38

Най-добрите антиоксиданти. Има ги в изобилие в морковите и боровинките.

Мелатонин на таблетки ...? Преди 55-тата ти година няма много голям смисъл.

Тема Re: A + C + E,нови [re: martyr]  
Автор Tpънka* (мечтател)
Публикувано30.11.07 09:57

Е как да няма, нали забавя стареенето?

use your illusions

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.