Тема
|
Гинко билоба?
|
|
Автор | rrrrrr (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.11.07 17:24 |
|
Кой е най-добрият препарат, съдържащ гинко билоба. Съотношение цена качество на екстракта.
|
|
Тема
|
Re: Гинко билоба?
[re: rrrrrr]
|
|
Автор | WASP (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.11.07 18:55 |
|
Най-добрия сякаш е Танакан и то течен. Не е никак евтин, ако не се лъжа струва 15-17 лева за 10 дни. За да има ефект обаче е нужно да се пие не по-малко от 6 месеца. Доста скъпо ще излезе нали? Друг препарат се казва Мемоплант. Също не е никак евтин. Междо другото Гинко Билоба не е с доказан ефект. Много силна реклама му се прави, но истината не е в рекламата, а в това дали наистина ще даде резултат при вас.
|
|
Тема
|
[re: WASP]
|
|
Автор |
bimbaaa (работяга) |
Публикувано | 15.11.07 19:18 |
|
Като съотношение цена-качество за мен е най-добро гинкото на натурфарма - немска фирма. Съдържа 100 мг гинко билоба, което означава, че се пие само по една капсула на ден.Опаковката от 50 капсули, т.е. за 50 дни е около 16 лв. Мемопланта излиза пъти по - скъпо , защото се пият минимум по 2 на ден, опаковката съдържа 20 тб т.е за 10 дни за 50 дни ви трябват 5 опаковките - едната е около 8 лв- значи стават 40 лв за 50 дни. Танакан е скъп. Българските няма да ги коментирам. Гинкото на Валмарк като качество е добро, но също излиза скъпо. Около 26-27 лв за 30 дни.
|
|
Тема
|
[re: bimbaaa]
|
|
Автор | rrrrrrr (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.11.07 19:39 |
|
Купих от немската 100мг. И аптекарката ми я препоръча. Тя каза, че ако ми трябва за изпити ( а то именно за това ми трябва ) да взимам по 1 на ден 5-6 дни докато ми минат изпитите. Чел съм, че за да подейства трябва да се взима минимум 5 месеца. На мен ми трябва точно в дългосрочен план и именно така ще ги взимам таблетките. А вярно ли е другото твърдение: 2 часа след приема на гинкобилобата се усеща въздействието -повишаване на концентрацията и по-добро запаметяване.
|
|
Тема
|
[re: rrrrrrr]
|
|
Публикувано | 15.11.07 21:37 |
|
Ми според мене здравата са те излъгали :)) Ама опитай де, лошо няма :-))
|
|
Тема
|
[re: rrrrrrr]
|
|
Автор |
aз-R (същата) |
Публикувано | 15.11.07 22:40 |
|
Не е вярно. Ефекта се появява при по-продължителна уотреба
|
|
Тема
|
[re: rrrrrr]
|
|
Автор |
ddbezms (регистриран) |
Публикувано | 16.11.07 09:07 |
|
Най-евтино е да си събереш листа гинко билоба от парка и да си ги вариш на чай или да направиш спиртен извлек. Пусни някоя търсачка - из мрежата има много информация.
Здрава съм! Да му мислят болните умове!
|
|
|
Прилив на мозък няма да усетиш, но няма да си толкова разсеяна. А ефекта наистана ще е най-рано след 2 седмици.
|
|
Тема
|
[re: aз-R]
|
|
Публикувано | 16.11.07 09:43 |
|
Не е вярно, ама това не е вярно може да се отнася само за вас. Има хора при които и 6 месеца няма никаква промяна! Да не говорим, че така наречените му положителни ефекти бързо бързо изчезват веднага след спирането му. Разберете, че всичко е бизнес, това за лекарствата важи особено много. Гинко Билобата наподобява на прехвалените и преувеличени ефекти и на други 2 бизнес изделия с които много се спекулира. Жен=шен и Омега - 3. Всичко едва ли не били лекували, да ама не
|
|
Тема
|
[re: WASP]
|
|
Автор |
bimbaaa (работяга) |
Публикувано | 16.11.07 11:14 |
|
"Разберете, че всичко е бизнес, това за лекарствата важи особено много. "
Защо ли тогава има животоспасяващи лекарства и такива, които го поддържат?!!! И ако кажеш, че ти не си пил лекарства... ще ходя да се хвърля от някой блок!
|
|
Тема
|
[re: bimbaaa]
|
|
Публикувано | 16.11.07 12:23 |
|
Ееее къде пък сега Гинкото стана животоспасяващо лекарство Никой не казва, че няма животоспасяващи такива, но айде да не се юркаме да оберем аптеките със всичко възможно което имат нали
|
|
Тема
|
[re: ddbezms]
|
|
Автор | явe (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.11.07 19:36 |
|
През коя част на деня е най-добре да се взима. А освен това преди или след ядене? Никъде не намерих информация
|
|
Тема
|
[re: явe]
|
|
Автор | Reni (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.11.07 21:10 |
|
Добре е сутрин и обед, без оглед на яденето, преди или след това. Не уврежда стомаха, нито го дразни. Танакана вече се взима по време на храна, ако е течен.
|
|