|
|
|
Тема
|
Добър хирург или уролог за проблем с късо гемче
|
|
| Автор | Ивaн (Нерегистриран) |
| Публикувано | 04.11.07 20:41 |
|
|
Здравейте , имам следния проблем : при възбудено състояние гемчето (юздичката) на пенисът ми е силно обтегнат и ми пречи когато правя секс . От разни форуми разбрах че проблема ми се нарича "късо гемче" и ми трябва хирург или уролог . Моля препоръчайте ми някой който да добър в тази област че прочетах някои негативни мнения за различни специалисти .
има ли някой представа колко излиза като цена тази манипулация и колко време е възстановителния период
| |
|
Тема
|
Re: Добър хирург или уролог за [Кирилицата]
[re: Ивaн]
|
|
| Автор | az (Нерегистриран) |
| Публикувано | 05.11.07 14:48 |
|
|
е задължителнаРедактирано от bira_more на 05.11.07 17:15.
| |
|
Тема
|
никой ли не може да помогне с информация
[re: az]
|
|
| Автор | Ивaн (Нерегистриран) |
| Публикувано | 11.11.07 01:53 |
|
|
никой ли не е страдал от това нещо
| |
|
Тема
|
Re: Добър хирург или уролог за проблем с късо гемч
|
|
| Автор |
Sargon lll () |
| Публикувано | 11.11.07 20:16 |
|
|
Манипулацията се нарича "обрязване" и има много благотворен ефект върху сексуалния живот. Особено пълното обрязване. Може да се извърши от всеки хирург, това е една от най-простите операции - продължава ок. 30 минути. Възстановяването е бързо - след ок. седмица конците вече са се почти разтворили в тялото, след десетина дена могат да ти духат вече, а след 3-4 седмици може спокойно да клатиш. И, бъди сигурен, че ще си по-добър отпреди. А, цената е различна, но в реномирана частна клиника е не повече от 300 лв. Ако, приемеш Аллах в сърцето си, сигурно ще ти е безплатна.
| |
|
Тема
|
Re: Добър хирург или уролог за проблем с късо гемче
|
|
| Автор | Alf (Нерегистриран) |
| Публикувано | 13.11.07 15:39 |
|
|
Аз имах този проблем.
Операцията не е обрязване!!!
Може да отидеш при д-р Милен Кацаров. Не му помня координатите, но ако му напишеш името в Гугъла ще излезе. Мисля че беше на ул. Шандор Петьофи - близо до петте кьошета. Той очевидно е един от най-добрите в България.
Късото гемче обикновено е съчетано с фимоза (стесняване на препуциума - кожата която покрива главичката на пениса). Той също препоръча обрязване, но искай първо да ти среже гемчето (френулума). Има и операции които се казват френулопластика, по този начин удължават гемчето а не го режат, но в България мисля че не се прави, пък и сигурно е много скъпо.
Ако препуциума е тесен, и пречи на главичката да се забелва лесно, може да го мажеш със стероидни кремове и с редовни упражнения, може да го разтегнеш. Стероидните кремове са за лечение на екземи и други кожни проблеми - да не ги бъркаш със анаболните стероиди. Мисля че използвах "Дипрогента", ама беше отдавна и не съм сигурен.
Ако и тогава не се оправи и има проблем вече ще се мисли за обрязване, защото има два вида фимоза - едната е чисто физиологична, а другата е в резултат на прекарани инфекции. Ако си имал някакви инфекции, тогава и да го разтягаш, има вероятност пак да се стесни.
От мене толкова. Но най-добре да те прегледа андролог/уролог.
| |
|
Тема
|
Re: Добър хирург или уролог за проблем с късо гемче
|
|
| Автор | Aлф (Нерегистриран) |
| Публикувано | 13.11.07 15:45 |
|
|
Само да добавя - преди да ми махнат гемчето (операцията е за 15 минути и не боли, но слагането на упойката с игла е болезнено) прочетох много медицински статии по въпроса с обрязването.
Въпреки че се практикува масово по целия свят, има много негативни последици от обрязването, и не трябва да се прави, ако не е крайно наложително. Най-малкото препуциумът си е орган, а не излишна кожа, както се е смятало преди. Когато се отреже и възбуждането става по-трудно защото именно триенето на препуциума върху главичката увеличава възбудата.
| |
|
|
|
|