|
Тема
|
ВИСОКО КРЪВНО
|
|
Автор | ИC (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.09.07 13:22 |
|
От известно време поддържам кръвно 150/90.Смениха ми куп лекарства -дилтиазем 90,енап 10 мг, лозап Н плюс бизогама 5 мг,но няма резултат.Възможно ли е сутринта да си вземеш хапчетата и на обяд кръвното да не е помръднало.Все едно ,че нищо не съм пила.Твърдят че е на нервна почва,добавиха и успокоителни и пак нищо.Моля,дайте съвет.
| |
Тема
|
Re: ВИСОКО КРЪВНО
[re: ИC]
|
|
Автор | ... (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.09.07 14:00 |
|
а пробва ли да смениш лекарят?просто трябва да ти улучат подходящите за теб лекарства и доза...
| |
Тема
|
|
|
Автор | bdf (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.09.07 23:53 |
|
Явно трябват повече изследвния , за да се открие първопричината.
Какви изследвания ти правиха досега ?
Задължителни са кръвна картина, урина, нива хормони, ехография на сърце, бъбреци и съдове. Последнато изследване е едно , не 3 и е добре да се направи в специализирана клиника като напр. 3-та градска билница в Сф., където имат необходимата апаратура и знаят да работят с нея.
| |
|
Да, важна е причината.
Около месец подържах стойности 210/110, 180/115. Почти не се влияеше от лекарствата, които приемах.
Личната лекарка ми предписа Lorista H и не след дълго стойностите ми достигнаха 110/70. Да уточня, че при мен високото кръвно е от стрес, друга причина не установи кардиолога.
Красиво е да се усмихваш, но въпрос на сила е да останеш усмихнат и в най-трудните моменти...
| |
Тема
|
[re: tajno_cvetence]
|
|
Автор | bdf (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.09.07 00:30 |
|
Може да опита с небилет или с лосартан (лориста) , по отделно разбира се . Странични ефекти са минмални . Често е необходима поне седмица , за да се види резултат.
| |
Тема
|
|
|
Автор | pacient (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.01.08 14:01 |
|
И при мен е така. Изписаха ми лозап и бизогама - действа, но като ги спреш,кръвното пак се вдига...Трябва да се промени начина на живот.
| |
Тема
|
[re: tajno_cvetence]
|
|
Автор | мapo (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.02.08 15:40 |
|
и аз пия бизогама 5 мг за крьвното и пулса ,че ми е ускорен крьвното падна пулса е восок а на всичко отгоре много ми е ниско крьвното 100/70
| |
Тема
|
Re: ниско кръвно
|
|
Автор | няkoй (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.02.08 20:35 |
|
Имам питане:може ли на нервна почва крувното да спадне а не да се увеличи. При стресови състояния свалям кръвното. От няколко дни поддържам 110/80, 105/78 На 32 години съм. Чувствам замайване, леки пулсации в главата и имам чувството, че ще падна...
| |
|
|
|
|