|
Тема
|
Желязо 3,67 mkmol/l
|
|
Автор |
Nakoo (az) |
Публикувано | 05.08.07 03:20 |
|
Лабораторните изследвания на кръвта на човекът показаха че Желязо му е 3,67 mkmol/l
Въпросите ми са: опасно ли е, и може ли нещо лощо да му се случи на човек с толкова желязо? Какво да се направи за да се покачи концентрацията на желязо в кръвта? И т.н. всякакви съвети са добри дошли.
Благодаря предварително.
| |
Тема
|
Re: Желязо 3,67 mkmol/l
[re: Nakoo]
|
|
Автор |
Lali (пристрастен) |
Публикувано | 05.08.07 10:09 |
|
Опасно е, лекар трбява да му назначи таблетки. И диета. Ама само с диета няма да стане.
| |
Тема
|
[re: Lali]
|
|
Автор | kaтя (Нерегистриран) |
Публикувано | 06.08.07 21:15 |
|
Каква диета имате предвид?Аз съм вегетарианка и стойностите на желязото са много ниски.Определено ще се наложи медикаментозно лечение.А относно диетата предполагам включва най-вече месо?
| |
Тема
|
[re: kaтя]
|
|
Автор |
Lali (пристрастен) |
Публикувано | 07.08.07 10:07 |
|
Аз имам приятелка вегетарианка и при нея е всичко в норма, значи може човек да се храни правилно и без месо.
Аз не съм много привърженик на вегетарианството.
Ще разпитам за хранене при вегетарианците, но познаните неща - коприва, спанак, нарове, авокадо, салата от соеви кълнове.
Непременно обсъди с лекаря си медикаментозно лечение, не се притеснявай.
Редактирано от Lali на 07.08.07 10:08.
| |
Тема
|
[re: Lali]
|
|
Автор | kaтя (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.08.07 12:59 |
|
И аз смятам,че причината не е във вегетарианството(или поне не изцяло)Явно има някакв скрита вътрешна причина.Но личната ми лекарка,след като разбра,че съм вегетарианка,заключи,че вината е изцяло във вегвтарианството и отказа да ми пусне допълнителни изследвания.Предписа ми ферофулгама.
| |
Тема
|
[re: kaтя]
|
|
Автор | дapи (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.08.07 17:02 |
|
И аз имах проблем с много ниското желязо. Предписаха ми Тотема. Пих 6 месеца да ми се напълнени "депата" и после пак ме изследваха. Много малко беше разликата и тогава ми изписаха едни бели хапчета /Тотемата е ампули/ Феро-нещо си..вече им забравих името и след още 2-3 месеца бях влязла в норма. Те били по-силни.
Иначе откъм диета ме инструктираха да ям черен дроб и кълцано месо.
| |
|
|
|
|