Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:43 15.07.25 
Здравна
   >> Медицинска
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Осигуровки -> стоматологнови  
Автор Spoken ()
Публикувано21.05.07 13:43

Здравейте,
Тъй като съм лице с непрекъснати здравноосигурителни права, но засега не ми се е налагало да се възползвам от тях (да чукна на дърво), или пък все съм ходил по "частници", реших да ви питам по следния въпрос.

Доколкото знам, човек разполага (ако е здравно осигурен) с възможност за безплатен профилактичен преглед при стоматолог, нали е така? Да, но тук въпросът е по-сложен, защото, за разлика от "личен лекар", човек си няма "личен стоматолог"... тогава, съответно, към кого мога да се обърна за тази услуга? Какво трябва да нося, има ли проблем това, че здравната книжка си стои в чекмеджето от датата на издаването й, т.е. няма някаква актуализация, "заверки" и т.н.?
Предварително ви благодаря много за разяснението, и се извинявам, ако въпросът звучи тъпо и дори "наивно", на наистина не знам .

Тема Re: Осигуровки -> стоматологнови [re: Spoken]  
Автор [unknown] (незнаен)
Публикувано21.05.07 22:15

Имаш право, но не точно на безплатен преглед, а на частично заплатен от НЗОК.
Доплащаш 1.80 лв. за прегледа при когото си харесаш стоматолог...ъъъъ...дентален лекар...
Но здравната книжка да е с теб в джобчето- не в чекмеджето...

Тема Re: Осигуровки -> стоматологнови [re: [unknown]]  
Автор Spoken ()
Публикувано21.05.07 23:05

Супер! :) Много ти благодаря за разяснението. Т.е. трябва да е "който и да е стоматолог", но все пак работещ със здравната каса

предполагам.

Тема Re: Осигуровки -> стоматологнови [re: Spoken]  
Публикувано22.05.07 08:56

Точно така.

Автор БAPATOЧKA (член)
Публикувано22.05.07 09:49

...3,60

Тема Re: Осигуровки -> стоматологнови [re: БAPATOЧKA]  
Автор whiteapple (непознат)
Публикувано23.05.07 08:07

Ако трябва да сме съвсем точни:
Прегледа по каса е с цена седем лева. От тях пациента поема 1.80, а останалите 5.20 се доплащат от касата. Освен това, при посещението се плаща и потребителска такса(освен ако пациента не е освободен от нея, а това се удоставерява със съответни документи), която е в размер на 1.80. Така, че в крайно сметка за преглед при зъболекар, към здравна каса възрастните(над 18 год) пациенти доплащат лично сумата 3.60.

Тема Re: Осигуровки -> стоматологнови [re: whiteapple]  
Публикувано23.05.07 08:43

Е, хубаво, де- така е. Ама аз потребителска такса не им взимам. Да не си помисли някой, че много ще забогатея от нея...

Тема Re: unknownнови [re: [unknown]]  
АвторДAHИ (Нерегистриран)
Публикувано23.05.07 10:41

Значи, до колкото разбирам сте стоматолог и искам да ви попитам- ако човек има нужда от почистване,пломба, коронка или каквато и да е по- сложна процедура заплаща от собствения си джоб, независимо, че е здравно осигурен нали така?

Автор БAPATOЧKA (член)
Публикувано23.05.07 12:52

Ужас! Това което вършиш е върховна ерес!!!! В далечните минали дни, когато имах някакви отношения Инквизицията (оттук нататък наричана за краткост Касата) и аз като малко агънце не взимах потр. такс. Тогава додаха злите въци и много назидателно ми кааха че ща не ща трябва да зимам. Иначе ще ме глобят!!!!!

Тема Re: Осигуровки -> стоматологнови [re: whiteapple]  
Автор БAPATOЧKA (член)
Публикувано23.05.07 12:55

Бравас. Сига след кат откри топлата вода, мож да си измийш крачетата, да си легнеш и да спиш спокойно с мисълта, че си разяснил(а) как стоят нещата

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.