Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:47 12.07.25 
Здравна
   >> Медицинска
*Кратък преглед

Тема Една случка с фатален крайнови  
АвторДжиoнa (Нерегистриран)
Публикувано20.05.07 00:49

Преди година приятеля ми си направи безкръвна операция на жлъчката за която се чуваха само суперлативи и ако се съди по цената трябваша да е най-безопасното възмогжно лечение. Преди няколко месеца умря от неустановена ракова диагноза или поне така ми казаха лекарите , но изразиха мнение че операцията е допренесла за болеста. А от горе на всичкото четох месец след смърта му че за първи път на второ число на същия е направена такава операция във Франция успешно и съответно "светованата премиера" на тази операция е била чак сега- година след като тя беше извършена върху много скъп за мен човек!
За съжаление до ден днешен не знам точното име на доцента извършил я... за първи път намразих себе си че не помня имена.Но факта че такъв шарлатанин и убиец съществува из БГ болниците и дори продължава да оперира , ме побърква!
Така че апелирам към всички- ако някой се е подлагал или знае нещо за подобна операция извършвана в София то нека даде информация за това тук моля.

Тема Re: Една случка с фатален крайнови [re: Джиoнa]  
Автормими (Нерегистриран)
Публикувано20.05.07 10:19

Моя приятелка след адски мъки се подложи на такава операция преди 4-5 години. Не е в София, а един неголям град. До ден-днешен се чувства прекрасно и се радва, че се е подложила на тази т.нар безкръвна операция за премахване на жлъчката. Само дето след това малко напълня, но наскоро я срещнах и каза, че чрез диета е успяла да свали проблемните кг.

Тема Re: Една случка с фатален крайнови [re: Джиoнa]  
Автор*** (Нерегистриран)
Публикувано20.05.07 10:23

Моите искрени съчувствия!
Изпитвам потрес от безбройните грешни диагнози. Защо само ние пациентите се притесняваме? Защо се налага да търсим второ, трето и дори ...незнам кое си по ред мнение?
А лекарите???
Защо не се замислят?
Съжалявам Дижона, за тежката ти загуба. Няма думи, с които да облекча тъгата ти!

Тема Re: Една случка с фатален край [re: Джиoнa]  
Автор *jull** (())
Публикувано20.05.07 12:10

Има някаква неточност във формулирането на т. нар. "безкръвна операция", нещо което не ми е ясно или може би става дума за два различни подхода. Аз също прочетох за "ФРЕНСКАТА ПРЕМИЕРА" на този вид операции преди 1 г., а за безкръвни, т. нар. лапароскопски съм чувала отдавна (малко по-горе Мими споменава за такава от преди 4-5 г.). Това ме навежда на мисълта, че става въпрос за различен метод на опериране. Моля, ако някой знае, нека обясни!
Лекарски грешки стават, за огромно съжаление! Пациенти са умирали и при съвсем рутинни и на пръв поглед "безрискови" манипулации. Но всички хирурзи признават, че няма 100 % гаранция при тези неща. Причините са много.
Моите съболезнования, Джиона! Мисля, че не е невъзможно да откриеш името на хирурга, който според теб е виновен за нещастието. Ако с това искаш да предпазиш други хора...

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.