|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
Лечебен глад - цистит?!
|
|
Автор |
zvetenze (Нежно и ухайно) |
Публикувано | 21.02.07 23:12 |
|
Здравейте! Не знам дали тук е мястото да задам този въпрос, ако не е - моля да ме извините и да ме насочите !
Прочетох книгата на Лидия Ковачева и понеже страдам от алергия реших да пробвам. И наистина облекчението беше голямо - всички симптоми на алергията просто замряха и успях да си "поема дълбоко въздух". Обаче възникна проблем. Първо реших да гладувам 3 дни, за да не стресирам организма ми. Какво обаче беше голямото ми учудване като на третия ден вечерта започна цистит. Помислих си че е от странични фактори, аз съм доста податлива към тази гадна болест и бързо се оправих след като спрях да гладувам и се захраних. След 6 дена реших да повторя гладолечението, но с 5 дена. И така всичко беше ОК, чувствах се невероятно но отново до 3-тия ден вечерта . И настана голямо чудене какво по дяволите става! Реших да бъда твърда и да издържа до края, но не! На четвъртия и на петия ден (днешния всъщност) пак цистит! Понеже не искам да се тъпча с химия (не съм привърженик) използвам малко бабешки рецепти (като чайове, бани на краката с топла вода и т.н.), които винаги са имали почти незабавен ефект. Но сега е по-упорито.
Та въпроса ми е дали някой знае защо се получава така? Има ли някаква причинно-следствена връзка между глада и цистита или на мен ми се привижда? Бих искала да продължа с гладолечението и дори да увелича курсовете, но се притеснявам, защото болката е ужасна. А алергията ми минава...И ако може, как да избегна ужасната поява на цистит?!
You can shine for me!Somebody has to shine for me.It's difficult not to shine for me!
| |
|
Цветенце за какво ти е да гладуваш.Лидия Ковачева е била на 60 год когато е започнала да се цери с глад.
За цистита има хапове на билкова основа Ако искаш да се пречистиш и тонизираш има една програма Гладуването е доста хард процедура и не е за всеки.
| |
Тема
|
Re: Лечебен глад - цистит?!
[re: zvetenze]
|
|
Автор |
ha! (пристрастен) |
Публикувано | 22.02.07 07:48 |
|
а какво е цистит? в смисъл какво е проявлението и какво е причината?
ако е нещо възпалително - при гладуване се обостря (мойте болни венци ми бахамамата) но ( при мен) с продължаване на гладуването и това мина. преломният момент бе някъде след 8мия ден. естествено че не препоръчвам - не мога да преценя всичките факти около теб. само споделям.
прекрасна - ужасна ... все тая ... резултатът е съсипващ
| |
Тема
|
[re: ha!]
|
|
Автор |
Mese4inka (член) |
Публикувано | 22.02.07 08:42 |
|
А с течностите как беше? Да не би и тях да си спряла по време на гладуването...В момента, в който усетиш симптомите-започвай да пиеш много вода (аз лично предпочитам да е топла).
| |
Тема
|
[re: zvetenze]
|
|
Автор |
Blake (член) |
Публикувано | 22.02.07 09:42 |
|
Баси кво нещо е човешкия мозък!!! Удивително и учудващо...
Значи ти имаш алергия цял живот, неизлекувана с нищо, и изведнъж само за 3 дена глад, и хоп, алергията я няма!?!?! Тва и по приказките го няма май...
| |
|
Точно за цистит не мога да коментирам , но от собствен опит споделям какво съм открила за себе си.
Когато човек провежда лечебно гладуване, ако в организма му има бактерии/микроорганизми/гъбички те напускат локалното си място и се разпростират в кръвта, като засягат болни места. Това е пропуск според мен в целокупната литература за лечебно гладуване. Може да се елиминира този ефект, ако преди да се пристъпи към гладуване се направи прочистване на организма. Другия вариант е да откриете причинителя и да се елиминира.
Както по-горе е споменато дискомфорта отшумява след 6-7 ден, но твърде е възможо да се появи след първите дни от захранването.
| |
Тема
|
Re: zvetenze
[re: firrst]
|
|
Автор | Epa (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.02.07 09:53 |
|
За тези, които не са чели да им попълним знанията :
Л. Ковачева е била на 36 год. когато е започнала с гладуването и лекарите са и давали няколко месеца живот.
| |
Тема
|
Re:Epa
[re: Epa]
|
|
Автор | apE (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.02.07 16:26 |
|
май,май си си разменила местата на числата!!!!!!!!
| |
|
Лидия Ковачева е била далеч по-млада, когато е решила да практикува лечебен глад. И не е чак толкова хард процедура. Написала съм, че реших да гладувам поради алергията ми и поради нежеланието ми години наред да се подлагам на 2 инжекции всяка седмица. Гладуването е далеч по-приятно от мен. И по-лесно за изпълнение. Ти опитвал ли си някога?
You can shine for me!Somebody has to shine for me.It's difficult not to shine for me!
| |
Тема
|
[re: ha!]
|
|
Автор |
zvetenze (Нежно и ухайно) |
Публикувано | 22.02.07 20:49 |
|
Цистит е типично женска болест и е възпаление на пикочните пътища. Предизвиква се от много неща - настинки, бактерии и всякакви такива неща. Проявява се в болки при уриниране. Страх ме е честно да ти кажа да продължа, защото болката е голяма. Сега майка ми каза, че е прочела че Лидия Ковачева не препоръчва гладуване (или дълго гладуване по-скоро) за хора с болни бъбреци. Моите са малко болнички, имам предвид слабо място са ми, и се чудя дали не е заради това.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|