Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:03 21.10.25 
Здравна
   >> Медицинска
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Проблем с гърдитенови  
Автор redhat (Flame)
Публикувано22.02.07 20:13

От два месеца по време на овулацията ми се подуват болезнено гърдите и това продължава до цикъла. Преди съм нямала такъв проблем, дискомфортно ми е и изпитвам болка и като че ли парят от подуването. От толкова време приблизително съм и под голямо психическо напрежение. Има ли някой представа какво трябва да направя?
Мажа ги с един прогестеронов гел и това като че ли намалява неудобството, но все пак се притеснявам дали не е нещо по-сериозно?
Благодаря на всички, които ще изразят мнение предварително!

Боговете ни завиждат, че сме смъртни

Тема Re: Проблем с гърдитенови [re: redhat]  
Автор DonRumata ()
Публикувано22.02.07 20:32

Може да отидеш на мамолог за консултация, наи-малкото за успокоение. В периоди на голям стрес наистина се появява, след това постепенно отшумява, казвали са ми, че такава чувствителност е пряко свързана със някаква промяна при яйчниците, което било нещо нормално, и могат да се предпишат лекарства (вероятно с хормони).
Абе май не ти помогнах особено с мъглявите си обяснения, но да се надяваме че и малко по-вещи по въпроса ще се включат

Happiness is a state of mind.

Авторizzi (Нерегистриран)
Публикувано23.02.07 15:36

Най-вероятно причината е в напрегнатото ти ежедневие.Дори досега да не си имала такива "проблеми" това не е гаранция,че няма да ги имаш занапред.Ако ти идва редовно това значи,че причината не е хормонална.
Поне при мен дори и да ми е идвало редовно,това дали ще ме боли или не,колко ще ми е обилен и т.н. е зависело много и от работата-дали ще съм повече в движение,дали ще си доспивам ... банално,ама е така.Посъветваи се и с гинеколог за да си спокойна,но преди всичко- по-спокойно!

Тема Re: Проблем с гърдите [re: izzi]  
АвторBaл (Нерегистриран)
Публикувано23.02.07 16:25

На колко години си?
За твое успокоение се направи поне ехографски преглед на гърдите. Всички онкодиспансери правят профилактични прегледи на гърдите, а и там работят квалифицирани специалисти.
Иначе - съвсем безобидно - Мастодинон, капки, може и без рецепта, доколкото си спомням по 30 дневно се пиеха, но и в листовката им пише. На мен ми помагаха в един такъв период.

Автор*** (Нерегистриран)
Публикувано24.02.07 11:12

Мастопатия ще да е.

Автор redhat (Flame)
Публикувано24.02.07 14:06

На 31 години съм. Преглед при мамограф правих преди около половин година-нямаше никакви проблеми. Имам дъщеря на 2 и половина, кърмих я до годината и, така че не би трябвало да е нещо свързано с това, все пак доста време мина?
Менструацията ми е редовна от доста време вече.
В какво се изразява мастопатията и какво я провокира? Не е ли постоянно състояние? При мен подуването изчезва след като ми дойде цикъла

Автор DonRumata ()
Публикувано24.02.07 17:51

Е изобщо не се знае дали е мастопатия все пак. Най добре е на лекар, тук правим само догадки.

Happiness is a state of mind.

Автор akupunkturist (и Лекар)
Публикувано24.02.07 21:42

Проблем с гърдите от такова естество може да има поради застой в някой орган на тялото, и когато тази първопричина се лекува, болките ще спрат и състоянието ти ще се нормализира цялостно.

Иглотерапевт и Фитотерапевт

Тема Re: Проблем с гърдитенови [re: akupunkturist]  
Авторвaл (Нерегистриран)
Публикувано25.02.07 10:04

"застой в някой орган на тялото"????????? застой на какво????

болките и напрежението в гърдите обикновено се дължат на хормоналните промени които организма на жената претърпява всеки месец. Мъжете хич даже не знаят какво ни всеки месец организма ни да се лашка от хормоните

не слагайте диагнози и не стряскайте жената - пак бих казала - преглед при мамолог за собствено успокоение, и за препоръка за хормонално регулиране. Аз съм използвала мастодинон а има и други такива препарати.

Автор Lali (ентусиаст)
Публикувано25.02.07 10:40

Когато човек е под стрес се увеличава производството на хормона пролактин. Но само от стрес не се повишава значително, по всяка вероятност има някакъв проблем. Изследвай го, сутрин, без кафе, без да са пипани гърдите от вечерта и като починеш половин час преди вземането на кръв. Ако е повишен се намалява с лекарства, изписани от ендокринолог.

Редактирано от Lali на 25.02.07 10:41.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.