Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:15 03.07.25 
Здравна
   >> Медицинска
*Кратък преглед

Тема Кръвно налягане - различни мнения....нови  
Автор33 roд (Нерегистриран)
Публикувано15.02.07 20:16

На 33 г съм и имам доста напрегната работа. Сутрин имма кръвно 110/70 пулс 70, през деня, по време на работа, която е доста динамична и напрегната - качвам МАКСИМУМ до 140/90 (най-често 135/85) и пулс до 100. Когато вечер се прибера претоварен и уморен кръвното е пак около 135/85 и пулс около 100, преди лягане е 120/80, пулс 80. Пиша го подробно, защото JP-то ме посъветва да го следя определно време...... Нямам шум в ушите и други симптоми, които да навеждат на мисълта за хиперотния, ЕКГ също е ок. Четох някъде, че вече , в началото на 21 век се смята, че всяко кръвно ПОД 140/90 се смята в границите на нормалното....... А Вашето мнение???

P.S. : Интересно е, че в почивните дни през целия ден кръвното си е 125/85 .

Има ли място за притесения?

Благодаря на всички отзовали се....

Тема Re: Кръвно налягане - различни мнения....нови [re: 33 roд]  
Автор bira_moreМодератор (бира)
Публикувано15.02.07 21:51

Ми няма нужда от мнение когато има норми.
А нормите са
100 - 135 (140) за горна граница
60 - 85 (90) за долна
Има различни норми и за това давам различни числа.
Което излиза от нормата - ами не е нормално - ако е над нормата - хипертония, ако е под нормата - хипотония.

Bеer? Mоre?

Тема Проблема е в различните норми...нови [re: bira_more]  
Публикувано16.02.07 08:28

според моето JP кръвно над 120/80 за моята възраст е опасен фактор... А аз го докарвам до макс 140-90, което не е добре според него. От друга страна много други специласти твърдят, че кръвно ДО 140-90 е в НОРМАТА, при условие, че не се поддържа редовно такова, а самов напрегнатите моменти... За това исках да чуя професионални мнения тук - след като НЕ ГО ПОДДЪРЖАМ постоянно 140-90, а сутрин, вечер и в поичвните дни е около 120/80 дали има място за притеснения.......

Благодаря за отговора, и да, бира - йес!!!!

Тема Re: Проблема е в различните норми...нови [re: 33 roд]  
Автор Kossoman (железар)
Публикувано16.02.07 08:41

Не знам каква ти е работата, но ако не е свързана с голямо физическо натоварване, пулс 100 след края на работния ден би могъл да се тълкува като знак, че не си в добра физическа форма. Не си мисли за болести, а за малко спорт.

Тема Re: Кръвно налягане - различни мнения.... [re: 33 roд]  
Автор DAMON (ралиджия)
Публикувано16.02.07 19:00

Като човек с хипертония, който е изчел доста за кръвното бих казал, че по-скоро кръвното ти е ок като стойности... Вярно, че референтните стойности на кръвното падат в последно време, но при теб не минава 140/90 пък и рядко се доближава и то само при натоварване. По принцип за да говориш за хипертония то или постоянно кръвното ти трябва да е там или да минава тези граници.
В случая обаче освен че е напрегната за работата си ти не казваш нищо друго - каква е точно, какво ти е теглото, как се храниш, спортуваш ли, пушиш ли, кафе, кола, ред бул употребяваш ли... Както каза някой по-горе май този пулс от около 100 се нуждае от по-голямо внимание отколкото кръвното понеже като ти се увеличи пулса се вдига и кръвното при теб - очевидно. Това може да означава наистина, че си в лоша физическа форма.
Мога да ти кажа, че аз преди година бях 135 кг, сега съм 100, тренирам всеки ден и пулса ми се движи около 60, като пада и до 50, а при натоварване стига до 140 максимум при много голямо натоварване. За мен 100 означава много. Разбира се това не значи че не е нермално при теб. Просто от това което даваш като инфо за теб малко може да се каже, освен, че долу горе кръвното ти като стойност е ок. И Имай предвид че аз не съм доктор!

Тема за пулса....нови [re: DAMON]  
Публикувано17.02.07 09:54

според мен пулса се ускорява при стреса, който имам в работата - отговарям за много хора и едновременно се очаква да свърша 100 неща - по 1 тупване на сърцето за всяко нещо - и ето ти ги 100. Интересно е, че в почивните дни и през деня пулса е околко 80. Истина е, че не спортувам, но от всичко, прочетено тук си мисля, че е време да почна.... Някакви идеи за това ОТКЪДЕ И С КАКВО?

Инак, не пия много, не пуша въобще, но непорочността ми свършва до тук

Тема Re: за пулса....нови [re: 33 roд]  
Автор Kossoman (железар)
Публикувано19.02.07 08:14

Интересно е, че в почивните дни и през деня пулса е околко 80.

Ти наистина си в много слаба физическа форма. Няма да е лошо да се понапънеш да спортуваш нещо. Няма значение какво, важното е да не го приемаш като задължение.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.