Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:43 01.01.26 
Здравна
   >> Медицинска
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема ухапвания от бълхинови  
Автор devil_d (непознат )
Публикувано25.07.06 12:05

вече трети ден се събуждам с ужасни ухапвания и мисля че са от бълхи (или поне по описания в интернет мисля че са). Това е някакъв кошмар. Не знам как да ги разкарам от къщи и изобщо как съм ги хванала. Ужасно сърби и пъпките се подуват и стават огромни - може би правя алергична реакция. Кажете с какво да ги мажа, че да минат по-бързо и как да се отърва от чудовището. Някой имал ли е подобен проблем изобщо

Тема Re: ухапвания от бълхинови [re: devil_d]  
Авторfresia (Нерегистриран)
Публикувано25.07.06 12:38

A imate li ku4eta ili kotki v kasti?Ako sa balhi zavivkite,odeala,vasglavnizi,drehi triabva da se izvariat 1-2 4asa vav vriasta voda,poda da se napraska s preparat,predi tova da se ismie s belina /hlorna var/ ili drug desinfektant pri satvoreni prosorzi i za izvestno vreme v staiata da ne se vliza.Kato ismrat se provetriava i staiata moje da se izpolsva.No triabva da ste sigurni,4e e balhi-za tezi ugolemiavasti se papki.Ako pravit alergia otidete na lekar,sa uto4nenie.

Тема Re: ухапвания от бълхи [re: fresia]  
Автор devil_d (непознат )
Публикувано25.07.06 12:54

ами нямаме животни в къщи, нито съм се доближавала до такива в скоро време. Предполагам че може да са се лепнали за мен или приятеля ми докато сме се разхождали или докато бяхме на плажа. А някакви ефикасни и безопасни препарати за стаята и за тялото, така че да ги отблъсква има ли?

Автор ha! (Нерегистриран)
Публикувано25.07.06 15:10

нито кучешките нито котешките бълхи си хапят ей-така хора
пък и са там където има или скоро е имало много бъхлясали кучета или котки
понякога вятърът довява кокошинки - птичи бълхи. те скачат и хапят до коляно
оставят миниатюрна червена точица като точнато с химикалка
пудутина и сърбеж може само като силна алергична реакция
по-вероятно е да сте нахапани от нещо друго
паяк, стоножка
във всяка аптека ще ви предложат нещо за пръскане
преди година ДЕКАЗОЛ за скачащи покриваше всички (и хлебарки) такива нужди и доколкото си спомням не бе необходимо строго да се пазят хора и животни от препарата
но всеки препарат би свършил работа
това за обезпаразитяване на жилището
за тялото - в момента имам OFF! на джонсън който си действа против мухи и комари, за друго не знам

прекрасна, ужасна - все тая, резултатът е съсипващ

Тема Re: ухапвания от бълхинови [re: ha!]  
АвторMилa (Нерегистриран)
Публикувано25.07.06 18:21

Може ухапването да е от дървеница.Тя прави такива пъпки, като от комар, но е по-опасна. Пръскайте с нещо, защото дървеницата е много упорита и ако си ги занесете в къщи/ разбрах, че сте на почивка/, няма отърване от тях. Личен опит!!

Тема Имаше един препарат АнтиАпин,нови [re: devil_d]  
Автор martyr (fallen)
Публикувано26.07.06 10:43

не съм сигурен дали ще го намериш по аптеките, но много облекчава сърбежите.

Иначе задължително обезпаразитяване на дрехите, чаршафите и т.н. и продължително излагане на слънце след туй. Гадините се крият в подгъви и ръбове.

Досадното е, че усещаш сърбежа доста след като бълхата се е махнала от мястото.

Автор Epaтocтeн (минаващ)
Публикувано11.08.06 11:11

Ами първо трябва да престанеш да спиш в кочината...... там е пълно с бълхи.

Когато ветровете са бурни, има опасност да попадне песъчинка в окото ни. Нека пазим зрението си.

Автор Epaтocтeн (минаващ)
Публикувано11.08.06 11:15

Един Райд за хлебарки обива всякакви насекоми. Можеш да напръскаш стаята обилно, завивките, леглата, ъглите, пода и да затвориш прозоршите и така да стои часове. После проветри.

Когато ветровете са бурни, има опасност да попадне песъчинка в окото ни. Нека пазим зрението си.

Тема Re: ухапвания от бълхинови [re: Epaтocтeн]  
Автор mirmingi (Pooh)
Публикувано15.08.06 12:07

Навсякъде са плъпнали тези гадини и проблемът не е в домашните любимци,а си ги внасяме в къщите от улицата. Борих се с общината и с ХЕИ, които си прехвърляха топката, на кого е работа да дойде да пръска, нищо не направиха!

Райд - не помага, дори този, който е против бълхи.
Намерих един препарат на BASF против кърлежи (но мори бълхите яко) и се отървах от гадините, вече всички съседи пръскат с него и мирнахме. Не помня как се казва, но ще потърся и ще проверя за името, купувам го от магазин за цветя

Тема Re: ухапвания от бълхинови [re: mirmingi]  
АвторPeни (Нерегистриран)
Публикувано16.08.07 17:59

Интересуваме кога трябва да се пристъпи към пране на напръсканите с препарат завивки, килими ...... веднага след пръскането ли или перем , пръскаме и тогава постиламе.
Препарата който купих е с 20 дневно остатъчно действие....... трябва да изчакам 20-те дни да минат и тогава да премина към основно пране ?

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.