|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
ухапвания от бълхи
|
|
| Автор |
devil_d (непознат
) |
| Публикувано | 25.07.06 12:05 |
|
|
вече трети ден се събуждам с ужасни ухапвания и мисля че са от бълхи (или поне по описания в интернет мисля че са). Това е някакъв кошмар. Не знам как да ги разкарам от къщи и изобщо как съм ги хванала. Ужасно сърби и пъпките се подуват и стават огромни - може би правя алергична реакция. Кажете с какво да ги мажа, че да минат по-бързо и как да се отърва от чудовището. Някой имал ли е подобен проблем изобщо
| |
|
Тема
|
Re: ухапвания от бълхи
[re: devil_d]
|
|
| Автор | fresia (Нерегистриран) |
| Публикувано | 25.07.06 12:38 |
|
|
A imate li ku4eta ili kotki v kasti?Ako sa balhi zavivkite,odeala,vasglavnizi,drehi triabva da se izvariat 1-2 4asa vav vriasta voda,poda da se napraska s preparat,predi tova da se ismie s belina /hlorna var/ ili drug desinfektant pri satvoreni prosorzi i za izvestno vreme v staiata da ne se vliza.Kato ismrat se provetriava i staiata moje da se izpolsva.No triabva da ste sigurni,4e e balhi-za tezi ugolemiavasti se papki.Ako pravit alergia otidete na lekar,sa uto4nenie.
| |
|
Тема
|
[re: fresia]
|
|
| Автор |
devil_d (непознат
) |
| Публикувано | 25.07.06 12:54 |
|
|
ами нямаме животни в къщи, нито съм се доближавала до такива в скоро време. Предполагам че може да са се лепнали за мен или приятеля ми докато сме се разхождали или докато бяхме на плажа. А някакви ефикасни и безопасни препарати за стаята и за тялото, така че да ги отблъсква има ли?
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
ha! (Нерегистриран) |
| Публикувано | 25.07.06 15:10 |
|
|
нито кучешките нито котешките бълхи си хапят ей-така хора
пък и са там където има или скоро е имало много бъхлясали кучета или котки
понякога вятърът довява кокошинки - птичи бълхи. те скачат и хапят до коляно
оставят миниатюрна червена точица като точнато с химикалка
пудутина и сърбеж може само като силна алергична реакция
по-вероятно е да сте нахапани от нещо друго
паяк, стоножка
във всяка аптека ще ви предложат нещо за пръскане
преди година ДЕКАЗОЛ за скачащи покриваше всички (и хлебарки) такива нужди и доколкото си спомням не бе необходимо строго да се пазят хора и животни от препарата
но всеки препарат би свършил работа
това за обезпаразитяване на жилището
за тялото - в момента имам OFF! на джонсън който си действа против мухи и комари, за друго не знам
прекрасна, ужасна - все тая, резултатът е съсипващ
| |
|
Тема
|
[re: ha!]
|
|
| Автор | Mилa (Нерегистриран) |
| Публикувано | 25.07.06 18:21 |
|
|
Може ухапването да е от дървеница.Тя прави такива пъпки, като от комар, но е по-опасна. Пръскайте с нещо, защото дървеницата е много упорита и ако си ги занесете в къщи/ разбрах, че сте на почивка/, няма отърване от тях. Личен опит!!
| |
|
Тема
|
Имаше един препарат АнтиАпин,
|
|
| Автор |
martyr (fallen) |
| Публикувано | 26.07.06 10:43 |
|
|
не съм сигурен дали ще го намериш по аптеките, но много облекчава сърбежите.
Иначе задължително обезпаразитяване на дрехите, чаршафите и т.н. и продължително излагане на слънце след туй. Гадините се крият в подгъви и ръбове.
Досадното е, че усещаш сърбежа доста след като бълхата се е махнала от мястото.
| |
|
|
|
Ами първо трябва да престанеш да спиш в кочината...... там е пълно с бълхи.
Когато ветровете са бурни, има опасност да попадне песъчинка в окото ни. Нека пазим зрението си.
| |
|
|
|
Един Райд за хлебарки обива всякакви насекоми. Можеш да напръскаш стаята обилно, завивките, леглата, ъглите, пода и да затвориш прозоршите и така да стои часове. После проветри.
Когато ветровете са бурни, има опасност да попадне песъчинка в окото ни. Нека пазим зрението си.
| |
|
|
|
Навсякъде са плъпнали тези гадини и проблемът не е в домашните любимци,а си ги внасяме в къщите от улицата. Борих се с общината и с ХЕИ, които си прехвърляха топката, на кого е работа да дойде да пръска, нищо не направиха! Райд - не помага, дори този, който е против бълхи.
Намерих един препарат на BASF против кърлежи (но мори бълхите яко) и се отървах от гадините, вече всички съседи пръскат с него и мирнахме. Не помня как се казва, но ще потърся и ще проверя за името, купувам го от магазин за цветя
| |
|
Тема
|
[re: mirmingi]
|
|
| Автор | Peни (Нерегистриран) |
| Публикувано | 16.08.07 17:59 |
|
|
Интересуваме кога трябва да се пристъпи към пране на напръсканите с препарат завивки, килими ...... веднага след пръскането ли или перем , пръскаме и тогава постиламе.
Препарата който купих е с 20 дневно остатъчно действие....... трябва да изчакам 20-те дни да минат и тогава да премина към основно пране ?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|