|
|
|
Тема
|
лабораторни изследвания
|
|
| Автор | нeвяpвaщa (Нерегистриран) |
| Публикувано | 23.03.06 12:11 |
|
|
Преди година при кръвни изследвания ми установиха ниско серумно желязо,без други промени по кр.картина.Миналата седмица правих нови изследвания и желязото отново е ниско,наполовина на нормата.Посъветваха ме да си направя и консултация с хематолог.На своя глава реших да повторя изследванията в друга лаборатория и резултатите са тотално различни.Аз постоянно се чувствам отпаднала,замаяна и задъхана.Та мисълта ми е - как да имаш вяра на изследвания,като в рамките на три дена ти дават съвсем различни показания? Едно време като работех в системата на здравеопазването имаше едни и същи референтни стойности,докато сега всяка лаборатория има различини такива.Сега какво да правя-да търся трета лаборатория ли???????????
| |
|
Тема
|
Re: лабораторни изследвания
[re: нeвяpвaщa]
|
|
| Автор | eeee (Нерегистриран) |
| Публикувано | 23.03.06 14:11 |
|
|
Нали ти е ниско, какво значение има за теб по какви стойности се отчита? Трябва да се установи причината за това и да се лекуваш според случая.
| |
|
Тема
|
Re: лабораторни изследвания
[re: eeee]
|
|
| Автор | нeвяpвaщa (Нерегистриран) |
| Публикувано | 23.03.06 14:37 |
|
|
Там е работата че според едните е ниско,а според другите в норма.
А и като ида при лекар с двата различни резултати,той да не е врачка че да гадае кой е верния.Или пък ще ме прати някъде другаде и така до безкрайност.И аз вместо да си ходя на работа ще търча от едно място на друго и ще се шашкам със или без причина............
| |
|
|
|
И моето желязо е ту ниско, ту към долна граница на нормата. Според хематолога от центъра по хематология,където ходя, така са почти всички млади жени (заради цикъла най-вече) и не обръща внимание на тези стойности. Каза ми да взимам обикновени поливитамини. Е, причините могат и да са други, но тази била най-честа.
Отиди на лекар и носи всички резултати,които имаш. Опитен хематолог изобщо няма да се влияе от нормите, дадени от лабораторията. Той си "знае урока" по-добре.
| |
|
|
|
|