|
|
|
Тема
|
измерване на базална температура
|
|
| Автор | Mилeнa (Нерегистриран) |
| Публикувано | 13.03.06 09:50 |
|
|
Здравейте
Започнах да си следя базалната температура /заради овулацията/.Купих един електронен термометър, но показателите му нещо май не са във ред: меря си температурата в устата рано сутрин преди ставане вече 4 дни,първите 2 дни показваше 36,5 , от вчера 36,3. възможно ли е това или да сменям термометъра?
| |
|
Тема
|
Re: измерване на базална температура
[re: Mилeнa]
|
|
| Автор |
ha! (Нерегистриран) |
| Публикувано | 13.03.06 10:49 |
|
|
електронните термометри не са за предпочитане - твърде фино мерят и се влияят от какво ли не
и друго - добре е базална температура да мериш в дупето - в устата също зависи "дали си спала с отворена уста"
а може всичко да си ти е ОК - нали трябва месец да мериш - от кой ден си почнала?
прекрасна, ужасна - все тая, резултатът е съсипващ
| |
|
Тема
|
[re: ha!]
|
|
| Автор | Mилeнa (Нерегистриран) |
| Публикувано | 13.03.06 10:54 |
|
|
Започнах от 15тия ден на цикъла.Притесняват ме твърде ниските показатели,а доколкото знам не спя с отворена уста.
| |
|
Тема
|
[re: Mилeнa]
|
|
| Автор |
snowflake () |
| Публикувано | 13.03.06 11:26 |
|
|
Нормите при електронните термометри са малко по-различни от тези при живачните. Температурата, измерена на устата или ухото с тях е по-висока от мерената с обикновен термометър под мишницата. Някъде имам точните норми, но не знам къде съм забутала книгата. Ако я намеря ,ще ти ги напиша. Спомням си напр. ,че 37.8 е нормална температура според тези термометри.
Ти пишеш за много ниски стойности , не знам защо така отчита.
| |
|
|
|
|