Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:11 07.11.25 
Здравна
   >> Медицинска
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема депресиятанови  
АвторAH (Нерегистриран)
Публикувано22.02.06 12:11

Сигурно повтарям тема и моля да ме извините.Изписаха ми ципралекс и ривотрил,по повод"скрита депресия"съчетана с хипохондрия.Развива ли се някаква зависимост,по точно физическа?Вярно ли е че се приемат по-дълго време за да има ефект?

Тема Re: депресиятанови [re: AH]  
Автор snowflake ()
Публикувано22.02.06 13:05

Да, вярно е. Ципралекс трябва да се пие по-дълго време преди да усетиш подобрение.Например поне 1 месец,в някои случаи до 3. Към него не се развива зависимост, не е транквилант, действа само на обратния захват на серотонина. като психолог и като "бивша депресантка" ти казвам,че лекарството е много добро. Мен ме оправи за 6 месеца. А Ривотрил...пий го щом са ти го предписали,може би имаш нужда. Но не разчитай само на лекарства, трябва и сама да си помагаш,да промениш гледната си точка- Ципралекс ще ти опресни главата и ще успееш,но трябва да задържиш резултата после и без него. Възможно е. Някои хора нямат желание да се оправят, крият се в болестта си и само се оправдават ,че без лекарства не могат, че трябва да ги пият до живот-не е вярно.От опит ти го казвам. Ципралекс дава сили, но след това всичко зависи от теб. Аз имах голямо желание да бъда "свободна", дори се обвинявах,че съм била толкова слаба,за да стигна до антидепресанти и исках да се отърва бързо от тях. Помагах си и сама,благодарение на антидепресанта имах сили,виждах нещата в нормална светлина, а не в кривото огледало,през което дълго време гледах. СЛед като го спрях,депресията не е рецидивирала.
Успех, сигурна съм ,че ще се оправиш.

Тема Re: депресиятанови [re: snowflake]  
АвторAH (Нерегистриран)
Публикувано22.02.06 14:04

Благодаря ти за мнението.Чувствам се абсолютно както ти описваш-че съм адски слаба като психика след като стигнах дотук.Моля те сподели при теб в какво се изразяваше депресията?При мен е с чисто физически оплаквания-виене на свят,нестабилност,потъване на земята под краката ми,замаяност,главоболие,сърцебиене,покачване на кръвното.Всички изследвания/от главата до петите/са нормални т.е.органична причина за оплакванията- няма.Затова и потърсих помощ от психиатър!Развих невероятна хипохондия,което влоши още повече нещата.За ривотрила и аз знам,че има зависимост,но лекарката която ме консултира казва че зависимост може да се развие и към най-безобидното хапче.И сигурно е права!

Автор alexp (;-))
Публикувано22.02.06 14:45

Аз страдам от 5 години от подобно нещо и единственото, което ми е помогнало, е хомеопатията. Да, чувствах се много по-добре докато пиех Сероксат и Биозак, но като ги спрях беше същата ситуация - все едно не съм ги пила.

Автор*** (Нерегистриран)
Публикувано22.02.06 15:47

Сигурно лекарката ти е права, че зависимост може да се развие и към най-безобидното хапче, но към ривотрила се развива с абсолютна сигурност, и то физическа зависимост. Антидепресантите също не са толкова безобидни, защото към тях поне у половината приемали ги се получава психическа зависимост - тоест добре са, докато ги приемат, после всичко се връща в изходната позиция.

След като при теб се касае само за "скрита депресия" защо преди да започнеш да приемаш лекарства, не се консултираш поне с още един лекар, който не е в течение на поставената ти вече диагноза? Може пък той да се окаже на друго мнение?

АвторЛили (Нерегистриран)
Публикувано22.02.06 16:05

Имам същите оплаквания. Какви изследвания ти правиха, за да се разбере, че няма органична причина за оплакванията? Опасявам се, че ако отида на психиатър преди да са отхвърлени всички други причини за състоянието ми, веднага ще получа диагноза "депресия", както и всички обърнали се към психиатър и по този начин може да се пропусне възможна действителна болест, която има нужда да лекувам. Ходила съм на кардиолог, правила съм и кръвни изследвания, казват, че ми няма нищо. При какви още лекари си ходила, за да се установи че няма физическо заболяване?

Тема Re: депресиятанови [re: alexp]  
Автор rozov_pinko (непознат)
Публикувано22.02.06 16:43

И аз се изказвам като пила антидепресанти. Подкрепям изказването на alexp.
Пила съм ефектин и ривотрил. В момента се лекувам с хомеопатия и съм доволна от това. Ривотрила е като вълшебно хапче, но за жалост се привиква към него много бързо и не бива да се прекалява - само при строгото наблюдение от страна на лекар и то за съвсем кратко време се взема, ако нещата са много зле и в остра фаза.
И аз се превърнах в хипохондрик с течение на времето, но........който е патил, само той знае. Против приемането на антидепресанти съм, но когато се налага, според мен не повече от 6 месеца може да се вземат.

Тема Re: депресиятанови [re: Лили]  
АвторAH (Нерегистриран)
Публикувано22.02.06 17:10

Чак ме е срам да напиша колко лекари съм обиколила.Кр.изследвания,щитовидна жлеза/хормони и ехограф/,кардиолог,поне 5 невролога,3 отоневролога,ЯМР на главата,рентген на шийни прешлени,ехография на бъбреци,доплер,електомиография,ЕЕГ.Дали не пропуснах нещо????
Със сигурност хипохондрията я имам и то в много силна степен.Ходя на даден лекар или изследване,излиза всичко нормално.Това ме успокоява за различен период от време/от седмица до месец/и после си казвам,че лекаря е некадърен и че съм болна,но никой не може да ми открие болестта и така панирана отивам при следващия лекар.Това продължава вече 1г.и 2м.
През цялото време се чувствам по един и същи начин-зле-с описаните в предния пост симптоми.Досега единствено от Бетасерк в комбинация с деанксит имам подобрение.Но като ги спра-всичко започва наново.А мисълта,че съм болна не напуска нито за миг съзнанието ми.Тази една година мога да кажа,че не съм живяла нито ден пълноценно.Живея в непрекъснат страх,че нещо лошо/здравословно/ще ми се случи,но засега не ми се е случило слава богу т.е. не се влошавам.Е , ако някой ме посъветва как да се оправя без лекарства,ще съм благодарна.Опитах масажи,иглотерапия,хран.добавки,и какво ли още не.Хомеопатия не съм пробвала,но така съм се отчаяла,че започвам нещо и след седмица ако няма ефект го прекратявам.....

АвторMими (Нерегистриран)
Публикувано22.02.06 17:24

Леле, ти ме накара да се замисля дали и аз нямам депресия, дали не съм и аз хипохондрик. Посетила съм около 10 УНГ специалиста, за да разбера най-сетне, че оплаванията са ми от алергия. След това ходих на няколко други специалиста за установяване на една субфебрилна температура, която поддържам...май ще се окаже, че тя е неврогенна.
добре де, възможно ли е да си внушаваме оплакванията? аз например съм вече с доказана алергия, темпата е факт...имам и други оплаквания, ама стига съм разводнявала. Имам и ускорен пулс...100-110 нормален пулс ли е всъщност?
Ох, миличка, съчувствам ти. Аз също съм станала една недоволна от живота досадница, а нямам и 30 още...

Тема Re: депресиятанови [re: Mими]  
Автор snowflake ()
Публикувано22.02.06 18:07

Това,което описваш е болест и никаква хомеопатия не може да я излекува.Не си губи времето, за да не става още по-зле. когато нещо хронифицира, много по-трудно се лекува. Всякакви подобни мисли било то хипохондрични, натрапливи, (хипохондричните са вид натрапливи) ,както и обсесивно-компулсивното р-во и паническите състояния и фобии са свързани с депресия. Рядко е скрита,но е възможно. Как няма да има депресия като човек е завладян от абсурдни мисли, които го изтощават психически и физически. Хипохондрията ти се подхранва от депресията и обратно. Кръгът е омагьосан. Депресията е фоново състояние, върху което могат да се развиват различни анормални с-я.Имам предвид истинска,клинична депресия , а не това, отпуснато с-е,което на всеки се случва и на народен език наричаме депресия.
При мен депресията беше свързана със страхове,но не за здравето. Обхваната от "тревожната мисъл" и аз имах учестен пулс,сърцебиене, изпотяване, паника.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.