|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Provlem s depresiq
|
|
Автор |
barry (минаващ) |
Публикувано | 17.01.06 09:29 |
|
Ot izvestno vreme izpadnah v depresiq. Svyrzano e s edna jena, no tova ne e pri4nata. Prosto slu4kata ia e aktivirala. Imam bodeji po cialoto tialo i razbira se potisnatost. Opitvam se da ne mislia za neia, no kato se slu4i bodejite zapo4vat. Hodih na psihiatyr i mi predpisa cipralex i eglonyl. Piia gi peti den, no ne6to niama efekt vse o6te. 6te sym blagodaren, ako niakoi mi dade niakakav syvet.
| |
|
Ефекта ще дойде по-късно, спокойно.
| |
Тема
|
Re: Provlem s depresiq
[re: snowflake]
|
|
Автор |
barry (минаващ) |
Публикувано | 17.01.06 10:01 |
|
Kolko po-kysno? Stavam vse po-sze i po-zle:( Treperia, ne moga da si nameria miasto.
| |
Тема
|
[re: barry]
|
|
Автор | cлyчaйнa (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.01.06 11:30 |
|
нармално е в началото на лечението положението да е такова - ефекта се проявява най-рано след 14 дни- така е при всички антидепресанти- я най - добре си намери нова изгора ако проблема е бил от такова естество... успех
| |
Тема
|
|
|
Автор |
kem.kem. (любоп.бърборко) |
Публикувано | 17.01.06 17:38 |
|
Съветвам те да проявиш търпение. Депресия не се лекува за пет дни.
Ефект от медикаментите очаквай най рано след четвъртата седмица. Предполагам, че си предупреден.........

| |
Тема
|
[re: kem.kem.]
|
|
Автор | iiiiiiiii (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.01.06 21:13 |
|
http://health.groups.yahoo.com/group/vda_grupa/
| |
Тема
|
|
|
Автор | nina (Нерегистриран) |
Публикувано | 18.01.06 11:44 |
|
Zdravei, nai-vajnoto e da ne se panikiosvash che s hapchetata nisto ne stava.
To e iasno che nakraia ste ti mine ot samo sebe si.
За целта можеш най-добре да си помогнеш, като започнеш да се вглеждаш ждебните простички и хубави неща които живота ти предлага.
Например ако не работиш и имаш свободно време - грабни се /макар и насила/ и марш на Витоша! След третото ходене /насила разбира се/ пак постни нещо тука да кажеш как се чувстваш. И непременно всиака сутрин си написваи поне по три задачи за вършенепрез деня!!!! Успех!!!!!!!!!1
| |
Тема
|
|
|
Автор | edna (Нерегистриран) |
Публикувано | 18.01.06 13:38 |
|
Имах близък, който пиеше ципралекс известно време, но депресията при него бе свързана и с алкохол, трудно ми е да кажа дали и доколко се повлия...
Това , което съм срещала за депресията е, че се свързва с намалени нива на серотонин, а той пък имал отношение към нивата на омега - 3 киселината DHA.... Е , аз не съм лекар, но нищо не ти пречи да взенаш омега-3 - като хранителна добавка (Ескимо-3 например - от аптеките)...Има доста статии в нета за тези киселини-полиненаситени...
И това, което е важно - да си намираш непрекъснати занимания, така че да нямаш време за неприятни мисли
...Успех

| |
Тема
|
банален отговор
|
|
Автор | пoчти пpeпaтил (Нерегистриран) |
Публикувано | 18.01.06 14:11 |
|
Ще ти дам един банален отговор-спорт.От сега ти гарантирам,че няма да ти помогне особено,ама що не вземеш да пробваш,а?Ако ти е трудно сам,или се чудиш къде,влизай в най близката фитнес зала,сега ги има бол,и ако се чудиш как да почнеш тичай на пътеката,върти колелото,а има и инструктори...Успех!
| |
|
abe 4ove4e. az hodia na fitnes redovno. muskulite mi sa kato stomana. ama tova ne me opravia. serotoninyt mi e nisyk me skapva tova.
| |
Тема
|
|
|
Автор | cheer up (Нерегистриран) |
Публикувано | 18.01.06 17:24 |
|
Банани+шоколад+валерян(2 пъти по 1)+Есберикум(също)+спорт.
И спри да вземаш антидепресанта!
Пиши как се чувстваш след 1 седмица!
| |
Тема
|
[re: cheer up]
|
|
Автор | Xexo (Нерегистриран) |
Публикувано | 18.01.06 18:27 |
|
А ти какъв се явяваш за да даваш такива съвети на човек който не познаваш ? Ще поемеш ли съдебна отговорност за възможните последици от твоите съвети ?
Не спирай антидепресанта, поне не без да си говорил с лекаря си преди това. И имай търпение - депресията не се лекува с магическа пръчица. Ципралекс-а май действа малко по бързо, но все пак трябват няколко седмици. Вторичните ефекти също изчезват.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
RAYAR () |
Публикувано | 20.01.06 19:45 |
|
Barry,
една година не можех да се засмея. Не ми се живееше повече.
Нищо не помагаше. Без да знам, че ще ми помогне, започнах да посещавам курсове по йога. Слаб резултат се появи след първия месец. Тогава все още не си го обяснявах. След 6 месеца отказах алкохола (невероятно). До една година станах нов човек. Нищо не ти пречи да пробваш. Успех!
| |
Тема
|
Йога
[re: RAYAR]
|
|
Автор | Йorини (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.01.06 21:02 |
|
Браво на теб, Раяр!
Ти си истински мъж! И занапред ти пожелавам успехи. Аз също се занимавам с Йога. (Най-вече надявам се да така да култивирам в себе повече търпение, което по природа май хич не ми е дадено.. ;))
Бих се радвала ако споделиш подробности за програмата, която ти е помогнала - колко продъжава, колко често, само асани и релаксация ли или и пранаяма също правите; асаните по Шивананда ли са, къде ходиш, изобщо всичко, което имаш желание да споделиш в тази насока би било интересно и полезно.
Има много видове Йога, а твоят разказ е впечатляващ, макар че известно е, че с постоянство в Йога много неща могат да се постигнат.
Усмивки
| |
Тема
|
|
|
Автор | PX (Нерегистриран) |
Публикувано | 21.01.06 23:38 |
|
И при мен беше така-точно заради жена се сринах съвсем,но и да не беше тя,нещата утиваха на зле,ама тя ме довърши.Дори още има последици,но аз зарязах рано антидепресанта/не е трябвало да го правя!/Обаче односно нея сам стигнах до един извод,внуших си го,и сега вече никой не може да ме убеди в друго,а и да може,вече няма смисъл.Казах си,че тя или е много долна,мръсна,гадна садистка и нарочно ми причинява това,или пък е тъпа и малоумна и не може да осъзнае какво ми причинява.Та и който и да е от двата варианта,просто такава жена не е за мен!А трети вариант не съществува.Не знам какъв е точно случая при теб,но именно блъскането на главата да намеря трети вариант ме изправи на крака.Но не това,че го търсих,а от това,че се убеждавах,че няма такъв!Успех и при теб!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Цвят (лилав) |
Публикувано | 23.01.06 21:38 |
|
Не спирай хапчетата , само човек , който не е бил в депресия може да ти дава съвети от сорта......."вземи се стегни......и ала бала"........ако имаш някакви въпроси си питай лекаря, а спорта наистина помага......има светлина в тунела , така, че не се шашкай
"Мисълта убива действието"
| |
|
Когато започнах ходех един път седмично. Точно след един месец се почуствах по-различно и не можех да си обясня защо. Постепенно се усетих, че е от заниманията с йога и започнах да се занимавам самостоятелно в къщи всеки ден, а в събота на курс - 2 часа, малко пранаяма - 15 мин, малко медитация - 10 мин, комплекс по Шивананда и релаксация. Постепенно, след първите 6 месеца отказах алкохола и кафето. След това променних коренно начина на хранене и започнах различни прочиствания на органите. На втората година вече ходех 3 пъти седмично по 3 часа на курс по системата на Аенгар. За 3 години не сам изпила нито едно хапче. начинът на живот ми се промени коренно. Единственият път, когато изстинах се излекувах с глад.
Но всичко това става постепенно, с много желание, вяра дори не е необходима. Всичко си идва на място. въпрос на приоритети!
| |
Тема
|
Re: Йога
[re: RAYAR]
|
|
Автор | Йorини (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.01.06 21:45 |
|
Благодаря за отговора! Извинявай, че те бях помислила за мъж.. 
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|