Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:21 22.11.25 
Здравна
   >> Медицинска
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Dysplasia gr III colli uteriнови  
Автор parashut_ka (непознат )
Публикувано04.07.05 20:35

Не знам какво да правя. Видях че има подобна тема току що. Цитонамазката ми беше лоша и ме пратиха на биопсия. Това е резултата от нея. Тежка епителна дисплазия на маточната шийка ЦИН 3. /не ми работи латиницата сори/. Доколтото ми обясни лекаря това е вид предраково заболяване и трябва да се оперирам. Естествено ми предложиха само две алтернативи - платени. Много съм объркана и потресена. Аз съм на 32, какъв рак...ужас.
Казаха ми да не губя време, но толкова страшно ми прозвуча тази операция - изрязвала се част от шийката на матката и после се изграждала нова, нещо като пластика. Моля ви някой ако е минал по тоя път да ми даде съвет...Дали има някакви нови модни методи, безкръвни etc...

P. S. За КЕМ - с паническо разстройство съм и съм на антидепресанти. Как ще се справя след една толкова тежка операция, направо не знам. Мобилизирана съм но адски уплашена.

Тема Re: Dysplasia gr III colli uteriнови [re: parashut_ka]  
АвторДokи (Нерегистриран)
Публикувано05.07.05 08:59

Не съм АГ специалист,но това което мога да кажа е :измененията в лигавицата показват,че има предразположение за рак,а не че имате рак.В общи линии ПАП 3 го има при 10-15% от жените.Прави се т.нар. конизация-т.е. реже се под формата на конус от вън на вътре.За безкръвна операция-ако измененията са по повърхностни-ползва се лазер..За пластика-не съм чувал да се прави..Операцията се поема от здравната каса.Имам пациентки,които след такава операция родиха по едно или две деца и са си живи и здрави.Само че се научиха на 6мес. да ходят за цитонамазка.

Автор kem.kem. (любоп.бърборко)
Публикувано05.07.05 10:46

Операцията не е толкова тежка, големи са очите на страха.
Виж, депресията с паническото разстройство ще се активира, ама ако се наложи ще прибавиш и нещо успокоително около операцията, да и вземеш страха.
Ще кажа само веднаж.............тази операция, ще те спаси от рисковано заболяване, не я ли направиш, ще си го "повикаш".......помисли и реши......

Тема Re: Dysplasia gr III colli uteriнови [re: kem.kem.]  
Автордивa (Нерегистриран)
Публикувано05.07.05 13:43

ЗДРАВЕЙ и първото което искам да ти кажа е СПОКОЙНО :)
Точно преди 3 седмици ми направиха конизации коли утери в Майчин Дом. Имах цитонамазка 3 група и биопсията показа дисплазия. Обясниха ми че това е предраково изменение, което като се изреже до здраво се предотвратява прогесиране. операцията ми я направиха с венозна упойка и всичко беше точно 1 час, държаха м два дена в болницата. Абсолютно нищо не те боли, само малко кървиш. Сега трябва да ходя на 3 месеца да си правя цито намазка през първата година, после на 6 месеца. Не съм платила нито един лев, всичко си беше с направление. Препоръчвам ти да отидеш в Майчин Дом при проф. Карагиозов - 214 каб. в поликлиниката на Майчин дом. Само че той преглежда само във вторник от 13.30, като записванията стават на същия ден между 7.00 - 8.00 сутринта във фоайето на поликлиниката. Мен все още ме тресе шубето и се усещам че се панирам от всяко едно нещо, но .... трябва да се мисли позитивно :) Успех

Автор SoulMate (!черешка бях...)
Публикувано05.07.05 15:02

Изобщо не се притеснявай, миналата година на майка ми й направиха конизацио. Преди две седмици цитонамазката й показа ПАП 2, и тя беше толкова щастлива имаше вид на победител.

Операцията се поема от здравна каса и ако ти искат и направление и пари, изкарай притеснението като се разкрещиш и смениш лекаря. Майка ми беше като теб-трепереща като листо отиде в болницата, наплашена че е на една крачка от гроба, с много авторитетен вид докторката й взе стотачка и великодушно я включи в спешните си операции.
И всичкото това, докато аз бях на друга крачка от гроба, с грип, обезводнена до етап прием в болница, и нямах никакъв шанс да се намеся.

В последствие разбрах, че операцията нито е спешна, нито е платена, нито е необходима намесата на кой знае какво светило и можеше да се направи в Св. София, а ние живеем срещу болницата. Та три дни брат ми, горкия, снова между Красна поляна и Дървеница, заради оная свинкя, алчна докторка.

Добре правиш, че проучваш, спести си излишните нерви, стъпи си на краката и се плаши от игли, упойки, болнични миризми, но от нищо друго!

Възнамерявам да живея вечно...и засега успявам

Тема Re: Dysplasia gr III colli uteriнови [re: дивa]  
АвторCлaвa (Нерегистриран)
Публикувано05.07.05 15:06

Послушай Дива - много е права, аз видях с очите си как оперират и възстановяват жени. НЕ се колебай и отивай при Карагьозов, паниката е просто излишна в случая - само ще ти навреди.

Тема Re: Dysplasia gr III colli uteriнови [re: kem.kem.]  
Публикувано06.07.05 00:50

Kem благодаря, позитивен както винаги. Ходила съм по доста психо доктори /психиатри и психотерапевти/ и ми позволи да изразя мнение, че повечето не дават частица от това което ти даваш на хората тук.
Просто ми се струпа доста наведнъж, да не говоря че започнах и нова работа, а тя сама по себе си е доста голям стрес.
Дали ще трябва да пия хаповете по време на изпитанието?

Тема Re: Dysplasia gr III colli uteriнови [re: дивa]  
Публикувано06.07.05 00:55

Мерси за подробната информация на всички. Човек някак си се успокоява като види че и други са минали по тоя път и не е чак толкова страшно.
То е ясно, че се мятам да я правя тая операция, няма да се оставя така. Но дали ако остане някоя малка гадна неизрязана клетка, това може да се повтори отново след време?
Дива с пълна упойка ли ти правиха това?

Автор planet (joy)
Публикувано23.09.05 01:59

Какво значи лоша цитонамазка - коя група ПАП?
Може ли да кажеш как мина операциата? И аз ходих на преглед при Д-р Карагьозов през август, но се притесних от операция. Още не съм оперирана, но и другите лекари казватда обгоря раничката, а ако се налага пластика - по нататък. Незнам дали не е погрешно пък да отлагам. Шийката ми е разкъсана от ражданията по дължината - това доколкото разбирам не може да се поправи с обгаряне дори и с по-съвременен метод,
Ако някой е претърпял пластика на шийката моля ви дайте малко повече информация. Това задължително ли включва и конизация?
Благодариа ви предварително мили момичета и майчета.
Бъдете здравички!

Христо, Васко, Румен

Тема Re: Dysplasia gr III colli uteri [re: planet]  
Автор little_rabbit (Lepus europeus)
Публикувано23.09.05 10:16

На моя приятелка й направиха пластика на шийката преди година. Не съм запозната в подробности, но и тя има три деца като теб (браво!!! три хубави българчета! да са ти живи и здрави!!!). Операцията й я направи Духовников. Добре я понесе, като изключим един от конците, който много й пречеше и се наложи да го махнат.

Споко, не се плаши от операцията - по-добре да ти я направят, отколкото да живееш в страх. Успех!!!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.